Ultima actualizare: azi, 12:09
bac 2015
Locale

BAC 2013 Satu Mare: Peste 2400 de elevi s-au prezentat la română scris

bac 2013BAC 2013 Satu Mare. Azi, 1 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba E)a) – Limba și literatura română. Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 2559 de candidaţi, din care s-au prezentat  2434 (95,12%).

A fost extrasă varianta nr.7.

Au fost două cazuri speciale din motive medicale, pentru care comisia județeană de bacalaureat a solicitat subiect de rezervă, unul de la centrul de examen Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare și unul de la centrul de examen Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu” Satu Mare.

Nu au fost elevi eliminați din examen.

Mâine, 2 iulie 2012, se desfășoară proba E)b) la limba și literatura maternă și proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză, pentru obținerea de către elevii de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” Satu Mare care au frecventat secţia bilingvă francofonă, a  menţiunii speciale  „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Aceste lucrări se vor corecta în centrul zonal de evaluare de la Cluj Napoca.

Pentru obţinerea  menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă”  pe diploma de bacalaureat, elevii din secţiile bilingve francofone trebuie să susţină şi să promoveze următoarele probe specifice:

  • Proba anticipată,  centrată pe Modulul de Învăţământ Pluridisciplinar Bilingv, susţinută la sfârșitul clasei a XI-a.             
  • Proba de evaluare a competenţelor  lingvistice în limba franceză, susţinută la sfârșitul clasei a XII-a.
  • Proba scrisă la disciplina non lingvistică studiată în limba franceză, susţinută  la sfârșitul clasei a XII-a.

Un comentariu

  1. televizor Răspunde

    Incercand sa comenteze un zvon din scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala, unde mai multi profesori sunt suspectati de frauda, Remus Pricopie a facut doua mari greseli gramaticale, scrie Digi 24.

    “Nu a existat (n.r. “au existat”) subiecte pe pagina de internet, a existat decat (n.r. “doar”) un mesaj care nu a fost postat la 08:34, asa cum s-a spus initial, ci la 09:34″, a fost comentariul lui Remus Pricopie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Consultații de specialitate la SCM Dr. Coica

În  data de 12.07.2013 la Cabinet Dr. Coica,  va consulta Dr. Fălăuş  Simona Medic Specialist  Reumatologie Programari la tel: 0261/766.390, ...

Închide