Ultima actualizare: azi, 15:45
Locale

Cum a făcut Adrian Ştef 150.000 de lei. Vezi averea declarată!

Adrian Ștef

Adrian Ștef

Adrian Ştef pare să se descurce destul de bine, financiar, de când a câştigat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Declaraţia sa de avere depusă în iunie 2013 la Consiliul Judeţean a suferit modificări majore faţă de cea de anul anterior. Astfel, în noua declaraţie de avere apare o sumă de 150.000 de lei şi un Audi A6. E drept că şi-a vândut acţiunile de la Folda.

Declaraţia de avere din 14.06.2013 arată că în 2012 Adrian Ştef împreună cu soţia şi-au cumpărat un teren intravilan de 2.151 mp în Viile Satu Mare, adăugându-se astfel celorlalte proprietăţi imobiliare: un teren la Luna Şes, o casă în Satu Mare cu terenul aferent şi un spaţiu comercial de 100 mp.

Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut, acum în declaraţia lui Ştef figurează şi un Audi A6 fabricat în 2007, probabil cel cu care se plimbă de ani de zile.

În 4.06.2013, Adrian Ştef şi-a vândut acţiuni în valoare de 150.000 de lei, în aceeaşi dată a vândut acţiuni de 100 de lei iar pe 11.06.2013 a vândut alte acţiuni în valoare de 830 de lei. Acesta nu a specificat ce acțiuni a vândut însă probabil că cele de la Folda, din moment ce nu mai apar în declarația sa, ca în anul precedent. Dacă în 2012 Ștef și-a trecut în declaraţia de interese că este asociat la  SC Folda Security Alarm, SC Folda Security Group şi SC Ştef&Co SRL, acum nu şi-a mai trecut nicio firmă, deducându-se astfel faptul că acţiunile vândute au fost la aceste societăţi.

Adrian Ştef, şi soţia, mai au două depozite la bănci, unul în valoare de 15.110 lei şi unul de 15.549 lei, dar şi bani „uitaţi” prin diferite conturi: 818 lei la BCR din 2006, 759 euro tot la BCR din 2006, 10.718 lei la Raiffeisen din 2004, 1,86 euro la Raiffeisen din 2004, 955 de lei la BCR din 2009, 220 lei la BCR din 2012 şi 684 lei tot la BCR din 2013.

Familia Ştef are însă şi datorii consistente, contractând şi trei credite în valoare totală de 71.000 de euro începând cu 2003, ultima rată fiind programată în 2026.

Din funcţia de vicepreşedinte şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a încasat anul trecut suma de 68.889 lei, iar soţia sa, salariată la o firmă a obţinut 7.248 lei. Acesta a mai încasat bani din chirii, 9.750 de lei. Din dividende şi dobânzi, familia Ştef a încasat anul trecut 1.426 de lei, iar cei doi copii au primit o alocaţie anuală de 504 lei fiecare.

Declaraţiile celor doi vicepreşedinţi nu par să fi suferit modificări substanţiale. Vicepreşedintele Mircea Govor deţine un teren la Luna Şes şi a obţinut venituri de 56.616 lei din salariu.

Cel de-al doilea vicepreşedinte, Riedl Rudolf, are mai multe proprietăţi dobândite de-a lungul timpului: 5 terenuri, un apartament, o casă, două autoturisme. Ridl i-a împrumutat unui doctor suma de 73.555 lei. Din salariul de vicepreşedinte, Ridl a încasat suma de 4.500 de lei, a mai încasat 5.572 de lei de la ATOP şi 2.429 lei de la fiind membru în Comisia de vânzare a cabinetelor medicale. Acesta a mai încasat 22.923 de lei din pensie iar soţia sa 12.600 lei fiind pensionară. De asemenea, familia Riedl încasează lunar suma de 31.850 de lei, rata lunară de la vânzarea cabinetului medical.

6 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Mai mult decat averea e demnitatea, iar la acest capitol unii dintre politicienii satmareni sunt chiar corigenti. Interesele lor meschine tin loc de moralitate. Scaunul de demnitar le ofera in opinia lor putere, insa eu cred ca functia publica de conducere pe care o au vremelnic ar trebui sa si-o exercite cu mai multa responsabilitate. Desi cunosc substratul averii celor prezentati in articol si din alte surse, nu comentez nimic pe acest subiect. In schimb, ma intreb si va intreb ce credeti despre noua optica politica a USL cu privire scoaterea regiilor autonome si companiilor nationale la care statul este acţionar absolut sau majoritar de sub obligativitatea să atribuie contractele prin licitaţie, fiind retrase din categoria „autorităţilor contractante“. Cum le vor atribui de acum încolo? Prin încredinţare sau negociere directă. Adică, le vor face cadou cui trebuie. La rândul lor, instituţiile publice se vor putea şi ele feri de licitaţii, dacă au grijă, atunci când achiziţio­nează bunuri, servicii sau lucrări, să fracţioneze contractele astfel încât să se încadreze în noile plafoane, mult mai generoase graţie Guvernului şi parlamentarilor USL. Cât de generoase? Păi duble în cazul bunurilor şi serviciilor, respectiv de peste şase ori mai mari în cazul lucrărilor. Cum vor arata averile celor prezentati in articol dupa 4 ani de mandat, daca se aplica aceasta ordonanta?!

 2. Daniel Răspunde

  Cica Stef si-a vandut actiunile de la Folda, insa sotia se plimba cu masina Folda si e prezenta pe la sediul de pe Grigore Ureche. Cat despre faptul ca are teren la Luna Ses, la fel si Govor si multi altii, nu cred ca e o coincidenta, stiu ei de ce…Iar despre Rudi Baci, ala isi primeste banii pe degeaba, pai Stef si Govor asa se prezinta peste tot ca fiind numai ei la conducerea CJ, iar Rudi e de decor pe acolo, insa primeste bani frumosi. Mai bine Stef sa se puna pe treaba ca e corigent la fonduri europene, sa il ia de manuta pe Coica si sa ia lectii de la primarul Careiului care ii intrece pe toti la acest capitol. Legat de faptul ca s-a ridicat plafonul la incredintari directe la 100 mii euro pt lucrari si 30 de mii euro pt servicii si produse, clientela lui Stef si Govor isi freaca mainile de fericire. Insa Govor si ziarul lui sunt deja penibli, e la mintea cocosului ca Govor e disperat si pupincuristii lui inventeaza orice despre Valer numai ca Govor sa nu fie arestat, ca a primit ordin de la Bucuresti sa il termine pe Valer, au ajuns pana acolo incat sa il cumpere si pe Griga de la Targu Jiu plecat cu sacosa la Bucuresti 🙂

 3. satmareni Răspunde

  Mai bine zis Govor la inventat pe acel natang al neamului,senatorul gay care mai nou umbla de tembel pe acasa la presupusii sai dusmani,saracu a luat-o rau pe aratura,poate asa isi v-a face rost de o coada de matura….pe spinare

 4. ion Răspunde

  Ma lasatil in pace pa Marianu nost,ce aveti cu el,amu pa cand ne pregatim pentru nunta lui voi vret sa nil accidentati.Mai bine haiditi si voi la nunta ca om ave invitati numa pa spranceana.Marianu nost o facut invitatii la nunta si pa http://www.gayromania.ro.Noa acie so anuntat tat prezenta,ase ca om face nunta in aer liber ca la noi in oas nu avem ase sala mare.Va asteptam

 5. vasi Răspunde

  Ma Ioane noi am zas ca om face miting sa scapam de senatoru homalau iar voi ii faceti nunta.Ma da ganditiva ca nu it ave ase mare cheltuiala cu mancarea si bautura ca si cu…vazelina

 6. QND Răspunde

  L-am vazut pe senatoru Marian impartind ziare prin oras, am impresia ca se pregateste pentru cand isi v-a pierde calitatea de parlamentar.Macar cu atat v-a ramane din viata de jurnalist,sa imparta ziare la semafor si acelea….gratis…:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
bac 2015
BAC 2013 Satu Mare: Peste 2400 de elevi s-au prezentat la română scris

BAC 2013 Satu Mare. Azi, 1 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba E)a) – Limba...

Închide