Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

PDL Satu Mare solicită Poliției Locale să se ocupe de lucruri serioase

cosmin ratiu, sorin ghilea, ciprian costea 0(9)Primvicepreședintele PDL Satu Mare, Sorin Ghilea, alături de vicepreședinții Cosmin Rațiu și Ciprian Costea au susținut astăzi o conferință de presă în care au abordat teme din domeniu sănătății, economiei și administrației publice locale.

Primvicepreședintele PDL Satu Mare a cerut Poliției Locale să se ocupe de lucruri mai importante, nu de cele ”mărunte, de suprafață”. Acesta este nemulțumit de faptul că polițiștii locali îi amendează pe cei care plantează copăcei pe spațiul public, dar nu se ocupă de probleme precum cerșetoria, ocuparea abuzivă a clădirilor, curățenia din spațiile publice, etc.

Sorin Ghilea a afirmat că Poliția Locală are atribuții inclusiv în domeniul edilitar gospodăresc, putând aplica amenzi în acest sens, dacă nu sunt respectate dispozițiile, însă polițiștii se ocupă de probleme minore. Potrivit acestuia, municipiul Satu Mare are clădiri, în special centrale termice dezafectate, pentru care ar trebuie să fie amendat, având în vedere întreținerea necorespunzătoare.

”Nu ar trebui să vedem nicio centrală dezafectată cu mizerii înăuntru. Sunt multe lucruri care se pot face pentru confortul și binele sătmărenilor. Le recomand sătmărenilor să uzeze de site-ul Primăriei unde pot semnala orice nereguli. Trebuie să fim cetățeni responsabili și să punem presiune pe administrația publică măcar minimul necesar, că de investiții este greu să vorbim”, a declarat Sorin Ghilea.

Consilierul local Cosmin Rațiu a criticat subfinanțarea sistemului sanitar, respectiv propunerea ministrului Eugen Nicolaescu, cu privire la finanțarea integrală a spitalelor publice de către Consiliul Județean, ce va duce la blocarea activității. Potrivit vicepreședintelui PDL, Consiliul Județean nu are suficiente fonduri să asigure buna funcționalitate a spitalelor.

Vicepreședintele Ciprian Costea a vorbit despre proiectul de lege al PDL, care prevede înființarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor, care are ca scop apărarea drepturilor și libertăților agenților economici din România. În cadrul proiectului de lege sunt prevăzute inclusiv sancțiuni atât față de firme, cât și față de cei care efectuează controale abuzive.

12 comentarii

 1. Daniel Răspunde

  Cosmin Ratiu sa isi faca curat in fata cabinetului de le Prahovei, dupa aia sa zica nu stiu ce.

 2. super Daniel Răspunde

  Ratiu te rugam ocupate de treburi mai serioase in Consiliul Local..nu de prostii de sesizsri care au fost deja facute …multumim! Parca esti Nistor – fostul consilier judetean.

  • pacient Răspunde

   Dr. RATIU in primul rind sa-si faca ordine in propria gradina, adica la clinica Sf. Anton unde dr ROATIS MARIUS vorbeste foarte obraznic cu bolnavii, care nu se duc la el sa fie umiliti . Se spune ca e dr bun, dar comportamentul lui este execrabil, cu mult sub demnitatea unui intelectual!!!!!!!!!!!!!Si este corect ca pentru taxa de 50 de lei pe care o cere sa elibereze si factura, ceea ce el nu face.

 3. vlad cris Răspunde

  spre deosebire de alte cabinete dinsatu mare cabinetul d lui dr ratiu arata impecabil atat la interior cat si in exterior ,spatiul verde fiind amenajat foarte frumos,ne mai vorbind de celle doua clinici de pe str aurel vlaicu care arata impecabil. acest medic tanar si intreprinzator trebuie incurajat fiiind un om haric si activ social,care a ajutat multi oameni dar poate ca deranjeazpe unii netrebnici daca le spune adevarul ca nu fac nimic pt aras si nu pot sa fure linistiti banii satmarenilor

 4. satmarean Răspunde

  Da’ cine-i proaspatu’ pedelac? Intra si el in pdl amu cand baseaua, suparat ca n-a rezolvat-o pe nutzi, umbla sa il curete de pe fata pamantului

 5. unul Răspunde

  …astia s-ar vedea la ,,butoane,,!Bai ne lasati? pdl a picat si o sa pice mai mult!Unii ati fost consilieri,altii sunteti,noi stim ca doriti doar ciolanul!Voi la lada de ,,amintiri,,totusi,usl-ul la gunoi!Sa votam o alta clasa de oameni,mai bine necunoscuti ,decat aceleasi figuri,unii in ,,blat,,cu usl-ul(nu-i asa tov. ghilea?).Tineretul satmarean NU trebuie sa mai inghita galusca,trebuie sa gandeasca si sa voteze altceva,dar ceva de dreapta(nu pdl, nu pnl).pdl daca v-a face parte dintr- o alianta mare de centru-dreapta!!!!

 6. un udmerist Răspunde

  Vai mama lui de pdl ce a ajuns!Astia il vor ingropa si mai mult.Pe mine ma intereseaza ca udmr sa aiba partener la sm pe altii decat psd+pnl!Pana la alegerile locale ,pdl condus de astia+muresan v-a fi istorie!Sa vedem ce vine din centru -dreapta?Sper ceva mai de valoare,decat ce vedem in pozele astea!

  • satmarean Răspunde

   din pacate nu are ce sa vina mai bun, daca vine cu nutzi in frunte 😉 aceeasi marie (nutzi) cu alta palarie (albastra verzulie in loc de cea portocalie)

 7. gica Răspunde

  Pai se pare ca unul ditre aia trei de pe poza e un comunist. Pdl-ul s-a inhaitat tot cu ei, sa ia din nou ciolanul.

 8. ion Răspunde

  Gica cred ca se refera la Ciprian Dan Costea fiu de comunisti notorii cu scoala la gheorghiu-dej. Deci cei mai parsivi educati.

 9. ion Răspunde

  Costea Ciprian Dan nu este PNL-ist, caci fiu de comunist e cu siguranta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Proiectul Business Tour, la final. Relaţii întărite între mediile de afaceri din Satu Mare şi Nyiregyhaza

La sediul Primăriei Satu Mare a avut loc astăzi conferinţa finală a proiectului Business Tour, proiect finanţat din fonduri europene...

Închide