Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Proiectul Business Tour, la final. Relaţii întărite între mediile de afaceri din Satu Mare şi Nyiregyhaza

adriana leghel, radu roca, marcela papici 0(4)La sediul Primăriei Satu Mare a avut loc astăzi conferinţa finală a proiectului Business Tour, proiect finanţat din fonduri europene cu scopul de a dezvolta relaţiile din mediul de afaceri între Satu Mare şi Nyregyhaza. Au participat managerul proiectului, Adriana Lenghel, alături de cei doi viceprimari Marcela Papici şi Radu Roca.

“Activităţile au creat premisele stabilirii unor noi legături între oamenii de afaceri. Unul dintre obiective, pe lângă dezvoltarea mediului de afaceri a fost apropierea oamenilor de afaceri. Scopul proiectului a fost asigurarea unui suport pentru mediul de afaceri prin organizarea de ateliere de lucru comune”, a declarat viceprimarul Radu Roca.

Marcela Papici a precizat că a fost greu, dar nu imposibil, de găsit puncte comune între cele două oraşe, atâta vreme cât legislaţia din cele două state nu e armonizată, un stat e în Schengen celălalt nu, şi unii au un avans economic de aproximativ 50 de ani. Totuşi, Marcela Papici a subliniat că s-au urmărit exemplele de bune practici, şi speră la stabilirea cât mai multor relaţii între mediile de afaceri din cele două oraşe partenere.

Managerul proiectului, Adriana Lenghel, a precizat că au fost implicaţi 30 de oameni de afaceri din Satu Mare şi 30 din Nyiregyhaza, având loc câte două workshopuri în fiecare municipiu.

Rezultatele proiectului deja se văd, un bun exemplu fiind acel al unei firme din Satu Mare care produce brânză de capră și care vinde deja în piața din Nyiregyhaza. De asemenea, au mai fost implicate o firmă ce produce mobilier şcolar şi una ce furnizează utilaje frigorifice.

Prin proiect s-au mai realizat o bază de date cu operatorii economici și broşuri de prezentare. Acestea pot fi puse la dispoziţia întreprinzătorilor ce doresc să-şi caute parteneri în ţara vecină şi pot fi obţinute de la Primăria Satu Mare.

Valoarea proiectului a fost de 73.780 euro, din care contribuţia Primăriei Satu Mare 493 euro (2%) şi s-a întins pe o perioadă de 17 luni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.