Ultima actualizare: azi, 14:04
Simona Nistea, PrimaGym
Locale

PrimaGym se prezintă – Simona Niste, antrenor bodyART

Simona Nistea, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste, instructor internaţional de bodyART (basic, dynamic, contact, stretch, deepWORK) şi instructor pilates, este a doua persoană de la PrimaGym care se prezintă în faţa cititorilor noştri.

Simona este căsătorită şi are un băiat de 27 de ani. Este de profesie inginer mecanică fină, iar ocupaţia ei este atât cea de inginer cât şi antrenor de sport. Nu are un hobby anume, deşi noi putem spune că e bodyART, îi place mult să se uite la filme.

De când practicaţi sport şi ce calificări sportive aveţi?
Mai sistematic, cu mici întreruperi, de prin anul 1992. În prezent sunt instructor internaţional bodyART basic, dynamic, contact, stretch, deepWORK şi instructor pilates.

De ce aţi ales sportul?
Mi-a plăcut sentimentul de bucurie pe care l-am găsit într-o sală de sport, la orele de aerobic. 

Ce v-a decis să deveniţi instructor autorizat?
O întrebare pusă de Baby (n.r. Ilyes Ilona), acum mulţi ani de zile, „Vrei sa ţii ore cu flexi-bar-ul?”, amintirea căreia şi acum mă bucură şi mă emoţionează!

De când sunteţi la PrimaGym, cum aţi ajuns la PrimaGym?
PrimaGym-ul l-am cunoscut întâi ca şi clientă, iar din 2008 ca şi instructor, după acea întrebare care mi-a schimbat viaţa.

Specificaţi câteva particularităţi proprii ca instructor de sport.
Am învăţat de-a lungul anilor că trebuie să încerci să-l cunosti, cât de cât, pe fiecare client, să-l înţelegi, fiindcă aşa vei ştii ce să oferi. Să fii profesionist, să te străduieşti să fii şi autodidact dar să nu-i subestimezi pe alţii. Să nu ţii orele „pentru tine”, ci pentru cei aflaţi în sală, să încerci în timpul orelor să le surprinzi reacţiile. Să-i ajuţi, să le insufli încredere în ei înşişi şi în posibilităţile lor. Să rămâi mereu vesel, indiferent de problemele tale, pe cât posibil.

Simona Niste - instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Când, unde și în ce context v-ați întâlnit cu conceptul bodyART?
Cu conceptul bodyART m-am întâlnit prima dată în 2009, în Ungaria, la Debrecen, la o convenție de sport, unde printre alte tipuri de ore, am participat și la o astfel de oră, pe care am îndrăgit-o de la început!

De doi ani de zile, în Satu Mare, funcționează unica școala autorizată de bodyART din România. Nu o să vă întreb ce așteptări aveți de la această școala pentru că au trecut doi ani, vă întreb acum ce rezultate aveți după doi ani de la școala bodyART?
Doi ani e puțin față de experiența altor țări. E un stil de antrenament special conceput pentru europeni, oameni obișnuiți prea puțin cu introspecția! Tocmai din acest motiv, antrenorii și iubitorii de sport sunt puțini sceptici față de acest concept „body and mind”. Cu toate acestea, cei doi mastertraineri internaționali  cu care colaborăm (Rita Lencses și Borsodi Balazs) sunt mulțumiți de numărul celor 32 de antrenori bodyART din România. Conceptul va avea, din semnalele pe care le avem, tot mai mulți adepți,urmând să fie iubit și recunoscut ca unul dintre cel mai modern și eficient antrenament.
În toamna acestui an vom începe cu cea de-a patra grupă de cursanți în bodyART basic, precum și un nou curs de nivel doi în bodyART – dynamic. Dacă totul merge bine, în iarnă pornim primul curs de deepWORK – un „copil” al bodyART-ului – un antrenament cardio foarte intens!

Simona Niste - instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Ați făcut multiple prezentări în țară. Care au fost reacțiile iubitorilor de sport față de acest nou concept?
Da, prezentările ne-au făcut să fim cunoscuți ca școala de bodyART dar și să primim feed-back-uri din partea participanților. Majoritatea se îndrăgostesc la prima vedere de acest antrenament și doresc să facă cursul de bodyART , iar cei care încă nu-l înțeleg – mai au timp!

V-ați cunoscut cu inițiatorul acestui concept, Robert Steinbacher. Ce spune el despre școala din România și despre PrimaGym?
A fost o mare onoare și o mare satisfacție să-l cunoaștem pe Robert Steinbacher la Budapesta, atunci când am făcut cu el, cursul de deepWORK! Știe că bodyART-ul în România este încă la început, tocmai de aceea ne susține și reușește prin semnalele pe care ni le dă, să ne motiveze și să ne încurajeze. A fost o mare onoare pentru Baby și pentru mine, să fim invitate în SUA, la New-York, pentru a face un curs de 3 zile cu el, cu Alexa Le și cu Julia Przbylka, pentru a deveni educatori! Înseamnă că are o părere „satisfăcătoare” despre școala din România și despre PRIMAGYM.

Pe când un congres internațional bodyART în care să-i aduceți pe Robert Steinbacher și Alexa Lee în România?
Acest congres internațional bodyART în România, cu Robert Steinbacher și Alexa Le, este un vis pe care trebuie să-l îndeplinim nu numai pentru noi, cei care am muncit să-l aducem în țară și să-l popularizăm, ci și pentru conceptul bodyART în sine, fiindcă de la acest concept am primit, fizic și spiritual, atât de multe împliniri încât îi suntem datori. Și, parafrazând-o pe Baby, bodyART-ul merită tot ce e mai bun!

Simona Niste - instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Cum vă atrageţi clienţii la ora proprie de sport?
Încerc să nu fiu monotonă, să schimb mereu câte ceva în cadrul exerciţiilor, să fac lumea să se simtă bine dar asta nu înseamnă că nu trebuie „schimbat” antrenorul! Dimpotrivă, fiecare antrenor are un stil propriu şi e bine de intrat la fiecare antrenor, chiar dacă sunt preferinţe.

Ce spun clienţii despre dvs.?
Sincer, n-am auzit încă vreo „denumire” dar precis „şi de bine, şi de rău”!

Relataţi o întâmplare haioasă de la o oră de sport.
Cele mai drăguţe momente le am în timpul orelor ţinute cu copiii. Ei sunt sinceri şi dezinvolţi.

Într-o zi, vine un băieţel de vreo 8-10 ani la recepţie şi zice: „Poftim 10 lei, m-a trimis mama la sport. Aici se ţine ceva oră?”. Recepţionera îl aduce la mine, dau mâna cu el, mă prezint, iar el mă întreabă „de sus”: „Cu tine o să ţinem? Şi ce o să facem?”. Îi răspund, începe ora, lucrează, iar când pleacă mă întreabă , tot”de sus”: „Auzi, da’ când mai avem oră din asta?”. După răspunsul meu, el mă salută „PA!”. A fost foarte drăguţ, m-a înveselit pentru toată ziua şi m-a făcut să mă simt ”de-a lui”!

Simona Niste - instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Ca instructor, ce vă satisface la o oră de antrenament?
Îmi place să „simt” că le place ora, să văd mulţumirea clienţilor, să-i văd că nu vor să iasă din sală, că pleacă veseli şi relaxaţi, şi-mi plac comentariile lor de după oră, mai ales când îmi spun ce NU le-a plăcut!

Ce aşteptări aveţi de la clienţi?
Să fie sinceri, răbdători cu ei înşişi, încrezători în forţele lor, optimişti şi să aibă încredere în toată echipa Primagym, fiindcă toţi lucrează cu foarte multă dăruire.

Simona Niste - instructor bodyART, PrimaGym

Simona Niste – instructor bodyART, PrimaGym

Nu e nevoie sa aibă pregătire fizică prealabilă, aceasta se capătă pe parcurs, prin efort susţinut şi gradat. Important e să VREA să facă mişcare şi să fie conştienţi că prin mişcare, de orice fel, îşi menţin pe timp îndelungat starea de bine a întregului organism.

                                                             

14 comentarii

 1. Andrea Raicov Răspunde

  felicitari si succes

 2. James Hetfield Răspunde

  Mult succes!

 3. Margit Halasz Răspunde

  Gratula 'Kedves Néni'!!! Csak igy tovabb!!! Csodalni tudlak!' : )

 4. Simona Niste Răspunde

  Koszonom! Puszilom a kedves lanyokat!!

  • pop Ioan Răspunde

   Madam a invatat limba maghiara.Pe vremuri nu ar fi scos un cuvint in limba lui petofi nici daca i-i tineai cutitul la gat.Nevoia i-i mare domn…

 5. Ilona Ilyes Răspunde

  My best friend! So proud of her!

 6. Simona Niste Răspunde

  Thank you Babi!For me too!!!

 7. Laczkó Tekla Răspunde

  Gratulálok!!! :)))) És KÖSZÖNÖM!!!!!!

 8. Coman Laura Răspunde

  Te pup Simona si-ti multumesc ca existi, ca-ti pasa de noi, ca ai mereu o vorba buna pentru noi, o incurajare si, la fel ca si Babi, sunteti MINUNATE!!! Mult succes in continuare si multe satisfactii pe toate planurile, va doresc. o meritati din plin.

 9. Kathy Boca Răspunde

  Simona, FELICITARI! sunt mandra ca si eu am fost si ma voi mai duce la orele tale, si vreau sa invat cat mai multe de la tine! Voi mi-ati completat viata si va multumesc!!

 10. Simona Niste Răspunde

  multumim mult! cei care veniti la ore ne dati energia necesara pentru a merge mai departe,MULTUMIM!

 11. pop Ioan Răspunde

  Ce de pitzipoance pupincuriste.Dupa ce s-a dus Tehnometalul pe apa Sambetei,madam sefa de productie s-a parasutat in sala de gimnastica.Pina atunci nu putea umbla doar cu masina cooperativei,pe cheltuiala cooperativei,incasat de la cei de la prestari servicii si depanare.Dar undeva avea dreptate.Daca as avea ciolane (picioare) ca ea mai bine as umbla in maini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.