Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Surse PSD: Nu e exclusă discuţia privind schimbul de ministere. Deocamdată, propunerea PNL pentru ministerul Transporturilor este Silaghi

silaghiO discuţie în USL privind un schimb de ministere între PSD şi PNL, în contextul în care PNL trebuie să facă o nominalizare pentru ministrul Transporturilor, nu este exclusă, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate, luni, la finalul reuniunii BPN al PSD.

Sursele citate au menţionat că o astfel de discuţie nu a avut încă loc, dar că nu este exclusă.
“Deocamdată”, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor este Ovidiu Silaghi, au arătat aceleaşi surse.
BPN al PNL se va reuni marţi, începând cu ora 12.00, la Camera Deputaţilor, pentru a face nominalizarea la Ministerul Transporturilor.
Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc “zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL.
“Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu – am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie”, a spus Ponta.
El a arătat că va prelua interimatul la minister, dar a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.
Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflându-se însă la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.
Premierul Ponta s-a arătat surprins de faptul că Ovidiu Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat că se va întâlni cu acesta dacă tot este la sediul Guvernului, adăugând că decizia de clasare a sesizării ANI în cazul acestuia este definitivă.
“O să discut şi astăzi, şi mâine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru că nu este în ţară, o să discut cu Chiţoiu, care ca vicepremier coordonează activitatea în Guvern din partea colegilor liberali, şi trebuie să vorbesc cu preşedintele, evident, pentru că nu vreau să fac o propunere înainte de a-l informa, altfel….aşa cred că trebuie să funcţioneze lucrurile”, a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.
La remarca jurnaliştilor că Silaghi este deja la Palatul Victoria, Ponta a întrebat : “Cine e la Guvern ?”.
După ce jurnaliştii i-au spus din nou că este vorba de Silaghi şi întrebat dacă se va întâlni cu acesta, premierul a răspuns afirmativ.
“Dacă este la Guvern, sigur că o să mă văd cu el, cum să nu mă văd”, a spus Ponta.
Întrebat dacă acesta a venit neinvitat, Ponta a afirmat că “Guvernul este mare”, sugerând astfel că este posibil ca Silaghi să fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.
El a precizat însă din nou că a lucrat bine cu Silaghi şi că decizia judecătorilor de clasare în cazul sesizării ANI nu este doar în primă instanţă, ci chiar definitivă.
Surse politice declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, că, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, variantă pe care însă premierul Ponta o analizează, având în vedere că acesta a făcut obiectul unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
Sursa: AGERPRES

3 comentarii

  1. Ministerul Transporturilor Răspunde

    Sunt fierbinte!Il vreau pe Ovi (Sisi)! Apropos, nu mai vreau penali!

  2. Ion roata Răspunde

    M-am uitat pe portalsm si am constatat ca exista o dezinformare in ceea ce-l privește pe Ovidiu S.
    Nu este adevărat ca a scăpat de problema cu ANI.
    Sunt mai multe dosare pe rolul instantelor in legătura cu asta. Este adevărat ca a rezolvat ceva, adică a scăpat de oficiul de spălare a banilor, care l-a absolvit de vina, dar incompatibilitatea administrativă nu a fost anulată. Ba mai mult, acesta in acest moment este incompatibil.
    A fost declarat incompatibil prin Raportul ANI nr.50976/G/II/12.11.2012.
    1. Împotriva acestui act a introdus acțiune de suspendare pana la solutionarea fondului in dosarul nr.8886/2/2012 la Curtea de Apel Bucuresti, care s-à pronuntat prin Hotararea nr.688/14.02.2013 respingand cererea lui Ovidiu ça neintemeiata. Aceasta hotarare a ramas definitiva, nefiind atacata cu recurs.
    2. Pe fond Ovidiu S. a cerut anularea Raportului ANI in dosarul nr. 8831/2/2012 al Curtii de Apel Bucuresti, care i-à respins actiunea ça inadmisibila prin Hotararea nr. 1031/18.03.2013. À facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar termenului este aiba in luna aprilie 2014.
    Pana atunci, insa, Raportul ANI este in vigoare, ça orice fel de act administrativ care nu à fost suspendat, iar din cate stiu are in continut inderdictia de à ocupa functia publica, in leg. cu care a fost declarat incompatibil, 3 ANI de la comunicare. In aceste conditii, nu poate ocupa functia de ministru, asta cum se vehiculeaza.
    Puteti verifica si voi aceste date pe site-ul instantelor de judecata.

    • Gion Răspunde

      Nu mai vorbi prostii. Decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă. Mars de aici cu dezinformarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.