Ultima actualizare: azi, 11:30
Andreea Paul, intalnire oameni de afaceri, PDL Satu Mare
Locale

Andreea Paul încearcă să-i convingă pe oamenii de afaceri să investească în Oaş

Andreea Paul, intalnire oameni de afaceri, PDL Satu MareDeputatul PDL Andreea Paul a organizat astăzi la Valea Măriei o întâlnire cu oamenii de afaceri încercând să-i convingă să investească în Oaş. De remarcat este faptul că la această întâlnire au participat şi reprezentanţii altor partide. Au fost prezenţi deputatul USL Ovidiu Silaghi, senatorul de Maramureș Liviu Pop, deputatul UDMR Erdei D. Istvan, fostul primar Cristian Poteraş.

În deschiderea evenimentului, Andreea Paul a prezentat  oportunităţile de investiţie din Oaş.

Ce are China de este cea mai căutată destinaţie de afaceri? Mâna de lucru harnică şi ieftină. Ţara Oaşului: mâna de lucru este harnică şi ieftină. Ce are America? Businessmeni în căutare de oportunităţi. Ţara Oaşului: mai mulţi oameni de afaceri pe metru pătrat decât în Bucureşti. Ţara Oaşului: jumătate natură şi frumuseţe, înconjurată de ape pentru microhidrocentrale,  propice eolienelor prin vânturile de nord, deschisă experienţelor turistice ecologiste, ospitalitate, reţete de mâncare şi viață sănătoasă, pălincă cât cuprinde, oameni în straie populare de Sărbătoare, resurse proprii: căpşuni, pruni. Oaşul are un nou început. Exploraţi-l şi haideţi să-l facem împreună mai Profitabil! , a precizat Andreea Paul.

Deputatul de Ţara Oaşului consideră că trebuie revigorat turismul în zonă, însă statisticile arată că în ultimii 10 ani turismul a scăzut cu 20% din cauza drumurilor proaste. Cu starea proastă a infrastructurii au fost de acord toţi parlamentarii prezenţi.

 “Infrastructura de semnalizare este extrem de deficitară. Numărul de turiști a scăzut cu o cincime în 10 ani din cauza infrastructurii care a avut alocări bugetare insuficiente”, a precizat Andreea Paul.

Deputatul UDMR Erdei D. Istvan consideră însă că oşenii ştiu să se descurce, subliniind la rândul său lipsa investiţiilor în infrastructură.

Lipsa infrastructurii rutiere, a apei, a canalizării este o problemă. Trebuie luate măsuri și să punem la punct drumurile noastre. Un cetăţean face o oră pentru 40 de km, ceea ce nu este posibil în secolul XXI”, a afirmat Erdei.

Ovidiu Silaghi, propus pentru ministerul Transporturilor, a precizat că modernizarea DN 19 va continua între Satu Mare şi Sighet, investiţia fiind în planul guvernanţilor.

Deputatul USL consideră că Zona Oaşului nu duce lipsă de spirit întreprinzător, deoarece există companii originare de aici care execută lucrări mari în ţară, inclusiv în Constanţa.

Senatorul USL de Maramureş, Liviu Pop, consideră că şansa de dezvoltare a Ţării Oaşului trebuie gândită împreună cu Maramureşul având în vedere distanţa scurtă până în Săpânţa sau spre Valea Vaserului.

„Avem o şansă unică. DN 19 este prost. Singura oportunitate este legată de turism, dar acum e greu de făcut. Este o obligativitate pentru toţi cei de aici să aducem bani pentru a deschide oportunităţi”, a spus Liviu Pop.

Cel care a spus lucrurilor pe nume a fost preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan. Acesta a amintit de faptul că oşenii s-au descurcat şi pe vremea lui Ceauşescu, făcând munci grele prin ţară, însă din păcate au fost nevoiţi să-şi găsească locuri de muncă în alte parte, când în ţară nu li s-a oferit nimic. El a criticat guvernul USL pe motiv că promovează nemunca, calificând ca inadmisibil faptul că partidele nu depolitizează instituţiile. Mureşan le recomandă celor plecaţi peste hotare la muncă să încerce să-şi construiască locuinţe mai mici, să-şi ia maşini mai ieftine şi să-şi investească banii în ceva.

Discuţiile cu oamenii de afaceri au continuat, mulţi dintre ei spunându-şi problemele sau făcând politicienilor sugestii.

7 comentarii

 1. Pop Ioan Răspunde

  Felicitari Andreea Paul!Pacat ca deputatul Silaghi nu are timp sa se ocupe de problemele celora ce i-au dat votul. Il inteleg,domnia sa vrea scaunul de la Transporturi,insa nu trebuie sa uite de prostimea ce l-a votat, inclusiv de mine.

 2. pufoshenie Răspunde

  muică….câtă lume…. câți investitori prezenti la acest mare fâssss……..i-am remarcat pe băieții destepți cu afaceri in energie!

 3. sorin dar nu ghi'le Răspunde

  Andreea chiar se ocupa de zona care a votat-o,felicitari!Dar ce cauta ministrul CORUPT sisi acolo?De cand spagarii se numesc ,,oameni de afaceri,,?S-au numai la noi ,in Romania ,hotii,coruptii,criminalii,spagarii se numesc asa? Mare pacat pentru ca adevaratii oameni de afaceri se ocupa in mod cinstit de afacerile lor si nu se amesteca la astfel de simpozioane cu tot felul de controversati ,care au devenit bogati doar obtinant contracte de la stat!Ma intreb cum le-ar merge unor astfel de afaceristi treaba fara acele contracte,doar bazandu-se pe inteligenta,pe destin,noroc,deci pe fortele proprii,asa cum fac cei mai multi OAMENI DE AFACERI!Sisi de cand e om de afaceri?Ce afaceri are in afara de vandut otteri prin crasme si pe corso in anii 90?Intreb si eu asa…!

  • Matroz Răspunde

   @sorin altul:acum daca tu crezi ca osenii au votat-o pe habauca asta,ar trebui sa numero voturile in alt stil decat preacucernica fosta Anastase.
   Chiar credeti ca pozele sunt realitati mai mult de cateva secunde.Asa ati crezut nereu si ati cules praful de e toba popii din Camarzana.

 4. flacara violeta Răspunde

  Bai pop ioan,dar fraier esti sa-l votezi pe sisi impreuna cu usl-ul sau!Si ca tine e plina tarisoara asta.Apoi ba,NU tot astia au condus tara si din 2004 pana in2008? E adevarat nu se numeau usl,dar oamenii de la butoane sunt aceeasi(psd si pnl)!Acesti oameni au obtinut in 2011 puterea prin forta si promisiuni ,stiind ca electoratul sau este format preponderent din oameni saraci,usor de maniPULAt deci fraieri CREDULI,asa cum esti si tu Pop Ioan!Au trimis Romania in anii 90 cand domina haosul,pasunimea’atunci sau pus bazele manelizarii tarii.Acum cu ajutorul acestui electorat idiot ne-am intors la aceea perioada si orice formatiune politica v-a venii ‘le v-a fi foarte greu sa redreseze’ situatia,acestia la randul lor erodanu-se chiar daca vor lua masuri necesare,dar obligatorii!Nu le v-a ajunge un mandat’dar important este sa se puna accent pe stimularea mediului de afaceri,dar cel adevarat(impozite,taxe micisi mai putine ,alte facilitati care nu-i aici momentul,timpul si nici spatiul sa le amintim)!Asa ca draga Ion pop, jos silaghi,jos usl-ul,jos mafia acestora formata in multi ani! Traiasca o DREAPTA adevarata(fara pnl cel putin 10 ani)!Satmarene DESTEPTAREA!!!!

 5. ION Răspunde

  sa ia o …ca-i mai convingatoare

 6. lulu Răspunde

  ce interese????
  …autostrada oasului acolo e miros de bani in rest …..bani marunti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.