Ultima actualizare: azi, 21:52
Locale

Drumul dintre Satu Mare şi Odoreu, inaugurat după asfaltare

asfaltare odoreu 2Firma botoșăneană Tehnic Asist a ajuns cu lucrările de asfaltare a DN 19F Satu Mare – Apa la intrarea în comuna Odoreu, oficialitățile pregătind un moment festiv de marcare a acestui eveniment, având în vedere faptul că de mai mulți ani se promite modernizarea acestui drum.

La eveniment au participat deputatul USL Ovidiu Silaghi, prefectul Judeţului Satu Mare Eugeniu Avram, Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, primarul şi viceprimarul comunei Odoreu Pop Dumitru şi Ionuţ Sarca, primarul şi viceprimarul comunei Medieşu Aurit Silviu Zetea şi Radu Iancu alături de numeroşi locuitori ai comunei.

Primarul Dumitru Pop a mulţumit autorităţilor pentru implicare şi realizare, spunându-le vecinilor din Medieşu Aurit să mai aibă puţină răbdare, că asflaltul va ajunge şi la ei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef  a declarat: “Oricum făceam calculele, nu reuşeam să asigurăm banii de la  judeţ pentru acest drum, poate nici în două mandate. A venit această propunere din partea domnului ministru care ne-a spus că va face demersurile necesare ca să preia drumul. Trebuie să fiţi conștienţi de faptul că traficul ar putea creşte, este un dezavantaj pe care l-aţi putea avea, dar este un drum strategic pentru judeţul nostru şi pentru România pentru că este chiar lângă Someş. Uitaţi ce s-a întâmplat după ce am promis, am avut această strategie, le-am spus repede primarilor “Predaţi cât mai repede la judeţ ca noi să îl putem trece la drumuri naţionale”. Mă bucur că împreună am contribuit la acest proiect şi cu toate că 23 de ani tot felul de politicienii au promis, a venit acest moment când a venit USL-ul, l-am promis şi acum se face. Acesta este cel mai important lucru atât pentru mine ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean, dar mai ales ca şi sătmărean. Astfel Odoreu, Medieş, Apa se vor putea dezvolta, vor ieşi din umbră şi vor avea o şansă. Ne vom putea gândi acum în această zonă la un parc industrial şi la alte proiecte. Vă mulţumesc domnule ministru că aţi demonstrat că un sătmărean sus în guvern, nu ne uită şi acest lucru sper să se întâmple din nou din 23 august!”

În sedinţa din 14 noiembrie, Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind încadrarea drumului judeţean DJ192 Odoreu – Medieş – Apa, în domeniul public al statului, în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, precum şi darea unui sector din acesta, în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-S.A a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale.

Drumul judeţean DJ 192, în lungime totală de 25,652 km, face legătura între municipiul Satu Mare şi DN1C (limită judeţ Maramureş) spre municipiul Baia Mare, scurtând cu peste 8 km distanţa între cele două reşedinţe de judeţ, şi traversează o serie de comune şi obiective turistice importante din judeţul Satu Mare.

În prezent sunt finalizaţi aproximativ 4 kilometri din drum, lucrările fiind în plină desfăşurare.

Sursa: Consiliul Județean

 

17 comentarii

 1. claudiu b Răspunde

  IANCU se tine de CURU lui zetea de frica ,se baga si el in seama uitativa mai exista vreun viceprimar pe acolo doar acest paranoic

 2. odoreu Răspunde

  Asta da reabilitare cu 2 cm de asfalt asta da, mai vorbin primavara.

 3. Satmarean Răspunde

  Deci eu nu inteleg ce se petrece in acest oras si judet! Ori sunt eu prea prost, ori suntem luati cu totii de fraier! Deci Coica inaugureaza un sector de drum de 400 de metri ( Lucian Blaga ) nefinalizat in acel moment… a uitat ca mai are si un sens giratoriu provizoriu de ani de zile, care n-ar strica finalizat! Bun… trecem mai departe, vine randul lui Stef… inaugureaza 4 km de drum din totalul de nu stiu cati kilometri! Ba da voi chiar sunteti nebuni?! Adica vii si te lauzi cu un drum in lucru, si’l inaugurezi?! Unde sunt marcajele rutiere? Unde sunt semnele de circulatie? Etc. etc. … Is satul de voi, fratilor!

 4. Traian Răspunde

  Am fost azi pe drumul inaugurat. Au facut treaba de mantuiala, de doi bani. Sunt convins ca firma ce a facut lucrarea nu a luat doar doi bani…

 5. Relu Răspunde

  Lucrare de calitate indoielnica. Cat va tine? Pana dupa prima ploaie? De remarcat ca panglicarii uselisti au fost la datorie, marcand cu fast momentul. Bila neagra pentru jocul de glezna realizat de administratia uselista judeteana! Nici nu putea fi altfel. In fruntea judetului e un absolvent de Educatie-Fizica si Sport! Mai nou, prin ipocrizie si rolurile jucate, unii dintre oficiali par chiar absolventi de IATC! Joaca bine teatru, evident, mintind fara sa clipeasca!

 6. Ion Răspunde

  A lipsit soborul de preoti! Cum poate Stef inaugura fara prezenta preotilor?

  • ardelean Răspunde

   Presmeritii era ocupati cu promovarea businesului cu cimitirul privat din Balta Blonda….. . Dar recupereaza ei, la viitorul miting aviatic

  • Rommel Răspunde

   au fost chiar 3 rase de preoti … poate asa o sa tina mai mult asfaltul ….daca e sfintit in 3 feluri … 🙂

 7. consternat Răspunde

  Dar chiar nici unul din cei ce au functii in acest judet nu are si putina judecata???? Ei se lauda cu 4 km de drum si aceia neterminati si asfaltati ca la prima ploaie apar gropile???Este o tragedie pt noi toti satmarenii ca avem asemenea “conducatori”. Acuma asteptam ca atunci cind drumul va fi gata sa-l faca preasfintia sa cetatean de anoare.

 8. Zoltán Papp Răspunde

  5 oameni satisfacuti, si 2cm de asfalt, pacat ca Sergiu Nicolaiescu nu este, probabil facea din asta un film de (Ultimul cartus!!!!!)plus amarutul de popa sau preot ce cauta acolo?????? A svintit pacatele celor ce fac nu mai mintuiala, si restul le baga pe seama noastra 🙂

 9. satmarean Răspunde

  daca tine pana la alegeri e bine, ca dupaia nu mai conteaza, l-a mai face tas inca o data

 10. Arpad Kiss Răspunde

  …ha jól számolok,…még legalább 5 felszentelés hátra van,…lesz-e elég szenteltviz hozzá??,….azt meg, hogy csak ferditésekkel lehetett pénzt összekaparni e fontos munkára,….majd az ÚR úgyis megbocsájtja…, nálunk, ez igy tökéletes…!!

 11. adriansm Răspunde

  Strigatoare la cer atitudinea liderilor USL! Calitatea drumului este sub orice critica dar se inaugureaza, iar oamenii prosti se bucura. Multumim, in 2016 veti vedea exact ce roade aduc aceste taieri de panglica!

 12. relu Răspunde

  La sfinţirii, palincă şi panglici nu va întrece nimeni. În rest sunteţi nulităţi dragi USListi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.