Ultima actualizare: ieri, 18:29
Locale

Cod portocaliu de caniculă la Satu Mare. Temperaturi de 40 grade Celsius!

cod portocaliu satu mareAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de COD PORTOCALIU pentru judeţul Satu Mare. Valul de căldură va persista până la sfârşitul săptămânii, iar în zilele de joi şi vineri temperaturile pot atinge chiar şi 40 de grade Celsius.

Administratia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de COD GALBEN ŞI COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe din ţară ce intră în vigoare în intervalul 8 si 9 august 2013. Cod portocaliu de caniculă la Satu Mare. Se va semnala caniculă, disconfort termic accentuat.
Joi 8 august şi vineri 9 august vremea va fi călduroasă în toată ţara. În Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea vestică a Munteniei va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăşi 36…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi canicula se va intensifica, maximele termice se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Atenţionarea emisă în data de 5 august îşi menţine valabilitatea pentru astăzi, 7 august.
Miercuri 7 august vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice va fi caniculă, se vor înregistra frecvent valori termice de 35…38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

PROGNOZA METEO 7 august
Miercuri, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice va fi caniculă, se vor înregistra frecvent valori termice de 35…38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Notă: Valul de căldură va persista până spre sfârşitul acestei săptămâni, iar în cursul zilei de miercuri, 7 august, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

La amiază, peste 30 de grade în toate regiunile ţării. Cel mai fierbinte va fi tot în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală trece de 80, pragul de la care căldura se resimte tot mai apăsător. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei. Numai în zona de munte după-amiaza vor fi unele înnorări şi – izolat – averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade.

Sursa: Realitatea.net

Un comentariu

  1. inspector Răspunde

    ATENTIE ANGAJATORI SINTETI OBLIGATI SA OFERITI APA ANGAJATILOR SI SA REDUCETI PROGRAMUL DE LUCRU !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
sedinta Consiliul Judetean
Taxa pe botoşei naşte discuţii aprinse în Consiliul Judeţean. Ministerul Sănătăţii cere eliminarea taxei!

Taxa pe botoşei introdusă la Spitalul Judeţean a născut discuţii aprinse în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean. Deputatul Kereskenyi...

Închide