Ultima actualizare: ieri, 21:55
Locale

Indicele de confort termic a trecut de valoarea 80 la Satu Mare

indice conform termic satu mareIndicele de confort termic a depăşit valoarea de 80 de unităţi în judeţul Satu Mare.

Vremea se menţine caniculară în aproape toată ţara, iar indicele temperatură-umezeală a depăşit deja pragul de 80 al disconfortului termic în partea de vest a României.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 14:00, indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80 în vestul şi sudul ţării. Potrivit site-ului ANM, acolo unde valoarea este egală sau mai mare de 80, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.
Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă (mărime fizică egală cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta – cea resimtita de corpul uman.
În mod normal, corpul se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza. Atunci cand umiditatea relativa este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta inseamna o racire mai lenta a corpului, care retine mai multa caldura decat ar face-o in aer uscat.
Pragul critic este de 80. Acolo unde valoarea este egala sau mai mare, populatia trebuie sa se protejeze adecvat.
Sursa Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Mișcarea Populară Satu Mare are conducere

Fundația „Mişcarea Populară” a desemnat astăzi, 08 august 2013, pentru a fi coordonator al filialei din Satu Mare, pe dr. Pop...

Închide