Ultima actualizare: azi, 19:28
Timotei Blaga
Locale

Ipoteză şoc: Pastorul Adrian Blaga şi-a omorât copilul după care s-a sinucis

Timotei Blaga

Timotei Blaga

Jurnalul Naţional prezintă o ipoteză şoc în cazul pastorului Adrian Blaga, găsit mort alături de fiul său într-o autoutilitară abandonată şi incendiată pe câmp în Satu Mare, comuna Pomi. Autorii articolului susţin că una dintre variante este aceea că pastorul şi-a omorât prorpiul copil, după care a dat foc microbuzului şi s-a sinucis tăindu-şi gâtul.

Prezentăm în continuare pasaje din expunerea jurnaliştilor:

La 23 martie, când a împlinit 39 de ani, pastorul Adrian Blaga posta pe profilul său de Facebook fotografia unui pumnal cu următorul text: “Războinicii nu sunt întotdeauna cei mai rapizi sau mai puternici oameni. Forţa şi viteza pot fi dezvoltate prin antrenament. Războinicii sunt aceaia care aleg să stea între duşman şi tot ceea ce acesta are mai drag şi mai sacru pe lume”. A fost o premoniţie sau doar un semn de tulburare? În ziua în care el şi fiul său au murit, cine era duşmanul? Şi ce reprezenta, pentru acesta, “tot ce are mai drag şi mai sacru pe lume”?
Într-o altă fotografie, în care fiul său apare cu o chitară în mână, Adrian Blaga comentează pe Facebook: “JICS – guitarist”. “What is JICS?”, îl întreabă cineva. Iar pastorul îi răspunde: “JesusIsComingSoon!!!”.

Incendiul
În conferinţa de presă pe care a susţinut-o ieri, procurorul de caz, Dumitru Miclea, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a precizat că, în acest caz, există mai multe ipoteze de lucru. Toată mass-media a preluat varianta în care pastorul şi fiul său de 9 ani ar fi fost ucişi de mai mulţi indivizi, în scop de jaf, susţinându-se că bărbatul umbla la el cu sume mari de bani.
“Nu este exclusă nici ipoteza unei crime urmate de sinucidere”, a menţionat procurorul Miclea. Însă celor care au preferat să creadă în “execuţia de tip mafiot”, varianta li s-a părut înspăimântoătoare şi incredibilă.
Adrian Traian Blaga, pastor asistent al bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi fiul său, Timi (9 ani) au fost găsiţi decedaţi marţi seara, într-o autoutilitară abandonată pe raza satului Aciua din Satu Mare. Maşina avea partea din faţă incendiată, cadavrele celor doi nefiind afectate de foc.
Medicii legişti au stabilit că Adrian Blaga şi fiul său au decedat în cursul nopţii de 5 spre 6 august, adică luni spre marţi. La autopsie s-a mai stabilit că “bărbatul de 39 ani prezenta plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionare de vase sanguine, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator, limba şi mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum”, se spune într-un buletin de presă al IJP Satu Mare. În cazul băieţelului de 9 ani, legiştii au constatat ca acesta prezenta “şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine, dar şi o fractură deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact putând fi şi ea cauza tanatogeneratoare”, arată IPJ Satu Mare.
În traducere, tatăl trăia atunci când autoutilitara a fost incendiată, el inhalând fumul produs. Gâtul lui a fost tăiat după, şi nu înaintea acestui eveniment. O variantă plauzibilă este că focul ar fi fost pus de agresor(i), pentru ştergerea eventualelor urme lăsate de acesta/aceştia în maşină. Însă localizarea incendiului doar în partea din faţă a autovehicului şi nu în zona cea mai importantă, locul în care se aflau cadavrele celor doi, potenţial purtătoare de urme, pune sub semnul întrebării această ipoteză. În plus, ordinea cronologică stabilită de legiştii (gâtului bărbatului a fost tăiat după producerea incendiului) n-are nicio explicaţie, în ipoteza în care pastorul ar fi fost ucis de altcineva. Incendiul nu mai putea avea un rol de intimidare a bărbatului, atâta timp cât singurul lui fiu tocmai murise sub ochii lui.

Leziunile
Trebuie să remarcăm că în comunicatul IPJ Satu Mare, ce sintetizează raportul preliminar al legiştilor, nu se face nicio referire la leziunile cu caracter defensiv de pe trupurile celor doi. Cu alte cuvinte, niciunul dintre ei nu s-a apărat. E greu de crezut că un bărbat de statura pastorului ar fi putut asista, fără să aibă vreo reacţie fizică, la uciderea fiului său. În cazul copilului, lipsa leziunile defensive indică faptul că acesta a fost atacat fie prin suprindere, fie de o persoană cunoscută.
Legiştii spun că băiatul de 9 ani ar fi putut muri şi din cauza unei fracturi deschise a craniului, care a fost produsă prin “loviri active repetate cu un corp dur, cu suprafaţa relativ mică de impact”. E posibil ca băiatul să-şi fi pierdut cunoştinţa de la prima lovitură, iar obiectul vulnerant să fi fost pumnul agresorului. Care a continuat să lovească, într-un acces necontrolat de furie.
Cealaltă agresiune, tăierea gâtului, o dovadă de exces de cruzime, mai ales în cazul unei victime de 9 ani, simbolizează sacrificarea, şi nu un mesaj trimis de vreo “grupare mafiotă”. Dacă aceste crime ar fi fost comise în scop de răzbunare, leziunile provocate de cuţit ar fi fost mult mai multe şi ar fi fost produse în zone vitale ale trupului (cap, torace).
Spre deosebire de copil, care fusese lovit la cap, tatăl nu avea decât o tăietură în zona gâtului. “O plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionare de vase sanguine”. Leziunea n-a urmărit să-i producă victimei suferinţă, ci doar o moarte rapidă şi sigură.
Ipoteza că în acest caz avem de-a face cu o crimă urmată de sinucidere e doar una din variantele de lucru ale anchetatorilor. De acest dosar, încadrat la categoria “omor deosebit de grav”, se ocupă Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul IGPR. Procurorul de caz a anunţat în conferinţa de presă că speră să-i prindă pe “autori” până la sfârşitul acestei săptămâni.

Sursa: Jurnalul Naţional

40 comentarii

 1. levi Răspunde

  si cume cu banii?!?
  au fost gasiti la fata locului sau nu?!?
  asta e foarte important in acest caz…

 2. Adrian Maris Răspunde

  Foarte multi se joaca de-a religia , Satan isi bate joc de ei .CINE nu e autorizat de Dumnezeu ptr lupta duhovniceasca o cam incurca .Nu va jucati cu puterile intunericului daca nu sunteti autorizati .

 3. anonim Răspunde

  Adrian a vorbit de fiecare data despre lupta spirituala, nu va ganditi la altceva si va rog nu mai raniti familia cu ipostaze tampite…omul acesta nu ar fi facut asa ceva never!

 4. dorin Răspunde

  Eu as sugera distinsilor domni ziaristi sa isi bazeze comentariile pe surse sigure, nu pe nascociri, ca nu stiu care a visat noaptea si hai sa facem un articol.
  Daca procurolul a declarat ca sunt cel putin doi agresori, asta inseamna ca au dovezi in sensul acesta….de unde povestea cu sinuciderea???
  presei din romania ii place sa faca din tantar armasar,care are cea ma buna si mai socanta stire, cele mai noi amanunte ( care de cele mai multe ori nu au nici o legatura cu realitatea).
  L-am cunoscut pe Adi si nu i-ar fi facut rau lui Timotei pentru nimic in lume.

 5. cami Răspunde

  Daca ar fi fost asa deja se stia , s-ar fi constatat imediat pt. ca se gasea cutitul care putea da multe evidente in rezolvarea cazului.

 6. Alina Răspunde

  Intr-un alt articol s-a precizat ca s-a gasit arma crimei cu amprente pe ea, de asemenea si o cutie de bere cu amprente. Daca amprentele erau ale pastorului, se inchidea ancheta. De asemenea, s-a precizat ca cei doi au fost aruncati prin portbagaj pe bancheta din spate a masinii. Care este logica sa se fi “aruncat” pastorul langa fiul sau? Si cine are de gand sa se sinucida nu urmareste sa steaga urmele, dand foc masinii. Pur si simplu un sinucigas nu sterge urmele… la ce i-ar folosi? S-a dat foc masinii in partea din fata pentru ca acolo este motorul care putea provoca o explozie. Conform altui articol, pastorul nu avea doar o singura leziune (accea in zona gatului), ci a fost legat si batut. Deci ipoteza aceasta “crima-sinucidere” nu are nici un fundament.

 7. Irina Bizgan Răspunde

  E doar o ipoteza ……ar fi bine sa asteptam rezultatul anchetei si apoi sa ne dam cu parerile.

 8. Kereji Daniel Răspunde

  ce prosti scrieti aici…vai si amar!

 9. Andrew Pocsoara Răspunde

  ce altceva sa scrie decat ceea ce se poate pt a pune o lumina cat mai proasta pe pocaiti 🙂

 10. Liuba Ceban Altruism Moldova Răspunde

  cel putin din respect pentru suferinta familiei se poate astepta rezultatul anchetei, da nu jongla cu ipoteze ieftine. fu

 11. Stana Ioan Răspunde

  SUNTETI JALNICI, E VORBA DE VIATA UNUI OM CITA NERUINARE.ASTA DA IUBIRE DE APROAPELE TAU.DEZGUSTATOR DIN PARTEA SLUJITORILOR BOR, CARE AFIRMA ASA CEVA .DOMNUL SA AIBA MILA DE VOI,, MORMINTE VARUITE,,

 12. Nelu Cionca Răspunde

  si arma crimei? daca pastorul si ar fi taiat gatul nu ar mai fi putut ascunde arma…..

 13. Инна Сахарнян Răspunde

  Dale doamne minte celor care au facut asa ipoteze… rusine sa va fie pentru postul care il ocupati… mie mii rusine de voi

 14. Liuba Ceban Altruism Moldova Răspunde

  Инна Сахарнян mie sa-mi fie rusine? pentru ce?

 15. david Răspunde

  Mafia penticostala

 16. Orhideea Albastra Răspunde

  da ce treaba are BOR, cu emiterea unei ipoteze de catre organele abilitate??

 17. Orhideea Albastra Răspunde

  Esti bolnav. Domnul sa aibe mila de tine, om plin de prihana. Maine cand o sa mergi in adunare vei fi ca intr-un mormant varuit

 18. Orhideea Albastra Răspunde

  este numai o ipoteza. Nu este prima oara cand pastorii se sinucid, sau fac alte chestii. Un pastor roman din SUA, este anchetat pt hartuire sexuala, de exemplu.

  • leo Răspunde

   a scos o suma importanta de bani din banca sa cumpere teren ca sa construiadca un orfelinat apoi isi omoara copilul cu bestialitate si se sinucide.Voi sunteti tampiti?un om care lua copiii strazii si le oferea un adapost si hrana,isi omoara singurul copil cu bestialitate.Prostilor!

 19. Orhideea Albastra Răspunde

  Andrew Pocsoara Nu ii pune nimeni intr-o lumina proasta. Hai sa fim sewriosi ca nu sunt sfinti deloc. Numai dupa bani umbla.

 20. Marian Răspunde

  Nu va e rusine, bai jurnalisti de doi lei de la Jurnalul,pardon – Jegul National? Cum va permiteti ba sa lansati “ipoteze soc” – fara acoperire, fara informatii corecte si impotriva oricaror evidente? Daca eu scriu la un ziar (tot cu firma de kko ca a voastra), pot lansa ipoteza soc ca Marius Tuca i-a ucis, doar asa, ca poate mi se pare mie ca are chelie de criminal? RUSINE!

  Adica asta si-a ucis copilul si apoi s-a legat singur de maini? Bai, voi sunteti animale de prada, nu oameni! Jeguri umane! 🙁

 21. martzian Răspunde

  Uitati-va in ochii femeii asteia care si-a pierdut in aceeasi zi sotul – un om al lui Dumnezeu, un partener de viata iubitor, un tata bun dar si copilul de doar 9 anisori si apoi priviti si in oglinda sa vedeti pana unde putem ajunge de jos atunci cand dorinta de scrie un subiect care vinde ne sufoca umanitatea si constiinta:
  http://www.youtube.com/watch?v=F3XHN-iRJEk#at=93
  Rusine JN si voua pentru ca i-ati preluat!

 22. Oxana Si Daniel M Răspunde

  totul pleaca de la ipoteze si nu sunt ieftine vezi si cazul pastorului din us carer hartuia femei de la el din biserica orice padure asi are uscaciunile ei

 23. Stana Ioan Răspunde

  ORHIDEEA ALBASTRA.NU VA ENERVATI ,EU M-AM REFERIT LA CEI CARE COMENTAUJIGNITOR SI URIT LA ADRESA PSTORULUI DISPARUT INGROZITOR.VEZI COMENTARIILE.,,ORTODOXIA SI PATRIA ….ETC LA ACESTEA M0AM REFERIT EU CA SUNT JALNICI SI FARA IUBIRE DE APROAPALE TAU.PT.D-VOATRA DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE.

 24. Adrian Bejleaga Răspunde

  PROBABIL CA IN TIMPUL COPILARIEI LUI ADRIAN IN MOMENTUL IN CARE SE SCALDA LA VARNITA PROBABIL I-A INTRAT APA IN URECHEA STANGA SAU POATE IN CEA DREAPTA SI DE ACOLO TOATE ACEASTA NENOROCIRE
  BAAAAAAAAA A-TI INEBUNIT CU TOTII CE MAMA MASII DE IPOTEZA POATE SA FIE AIA?? NU SUNTETI SANATOSI??? SA VA FIE RUSINE

 25. vali Răspunde

  La ce ipoteza te poti astepta din partea unui ziar in spatele caruia se afla fosti si actuali securisti? De exemplu, cu catva timp in urma au inventat un scenariu total fantezist cu mii de kaghebisti rusi ce ar fi invadat Romania in timpul revolutiei – kaghebisti pe care nu i-a vazut insa nimeni. Ziarul asta nu e interesat de realitatea adevarat. Ei nu descopera adevarul, ci il construiesc dupa plac, dupa anumite scenarii conform carora trebuie programati mujicii. Ce sa-i faci, naravurile pre-decembriste nu se uita usor

 26. pityu Răspunde

  sunteti tampiti toti? se lanseaza ipoteze de parchet si politie ,,,,,tata si-a ucis fiul apoi s-a sinucis”””” iar pana la urma vor rezolva marele AN de omor cu NUP—MORTUL E VINOVAT—sapoi dai cu avansarile,,,,RAHAT

 27. Edit Bodo Răspunde

  STRIGATOR LA CER! imi pare rau prin ce cruzime au trecut pastorul si copilul inger copil nevinovat in lumea asta nebuna mare lucru inca nu pot da de criminali!!!!!!

 28. sandra Răspunde

  Pai camerele de supraveghere l-au vazut coborand din masina si cumparand o paine si berea a carei cutie a fost gasita in masina. Daca stia ca o sa se sinucida de ce mai vroia sa manance paine si sa bea bere? Nu are nici o logica. Mai ales ca vanzatoarea a remarcat ca mai erau cu el 2 indivizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.