Ultima actualizare: ieri, 21:59

inmormantarea adrian blaga
Naţionale

Pastorul și fiul său, uciși în Satu Mare, au fost înmormântați

inmormantarea adrian blagaSute de oameni au participat, vineri, la înmormântarea pastorului ucis la Satu Mare și a fiului acestuia. Întreaga comunitate din Bistrița este înmărmurită de durere după tragedia petrecută zilele trecute în familia Blaga.

Miercuri seara, trupurile neînsuflețite ale pastorului și fiului său au fost duse în Bistrița, fiind depuse la capela mortuară din Cimitirul Municipal.

Lacrimile Lidiei Blaga, femeia care a trebuit astăzi să-şi conducă pe ultimul drum atât soţul cât şi lumina ochilor ei, băieţelul de numai nouă ani, au secat. Cu greu s-a putut despărţi de cei care până mai ieri îi erau alinarea sufletului.

Slujba de înmormântare s-a ţinut în capela mortuară din strada Tărpiului, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare în faţa numărului mare de persoane venite să aducă un ultim omagiu lui Timotei şi pastorului Adrian Blaga, cel care a făcut atât de mult bine în viaţă şi a părăsit-o atât de crunt.

Multă durere s-a putut citi pe chipurile tuturor celor care au participat la slujba de priveghere a lui Adrian şi Timotei Blaga, tată şi fiu, omorâţi la Satu Mare în noaptea de luni spre marţi de persoane a căror identitate nu este cunoscută. Alături de familia celor doi au venit oameni de toate confesiunile care au adus flori şi s-au rugat pentru ca cei îndureraţi să primească mângâiere.

La slujba de priveghere au participat Brian Fouts, pastorul Bisericii Calvary Chapel Bistriţa, preotul evanghelic Johann Dieter Krauss, pastorul Bisericii Penticostale Sfânta Treime, Viorel Deac, pastorul asistent Ioan Repede şi de un alt pastor, prieten cu Adrian Blaga.

Iată ce a spus părintele Johann Dieter Krauss: “Îndureraţi de această plecare subită şi neaşteptată suntem şi noi, creştinii lutherani, şi-n sufletele noastre auzim acele două cuvinte pe care le-am auzit de nenumărate ori în aceste zile: De ce? Vreau să vă încurajez să întrebaţi de ce, dar adresaţi această întrebare Celui care vă va putea da odată şi odată răspuns. Suntem alături de voi, dar nu putem să vă oferim un răspuns. (…) Dragostea lui Adrian s-a îndreptat spre cei pe care nimeni nu îi voia. Ferice de cei milostivi că ei vor găsi milă! (…) Astăzi, de multe ori l-am prins în braţe şi l-am mângâiat pe fiul meu care este de vârsta lui (Timotei -n.r.). Şi el este unul dintre cei care nu erau vruţi, dar este iubit şi ştie că, dincolo de dragostea pe care tatăl lui i-o dăruieşte, are parte şi de dragostea Tatălui din Cer. Noi acum stăm în faţa unei enigme şi nu înţelegem firele vieţii care brusc s-au întrerupt lăsând această broderie neterminată. Dumnezeu să vă mângâie inimile copleşite de această durere”.

La rândul lui, Ioan Repede şi-a început cuvântul în lacrimi. Managerul Rombat şi pastorul asistent al Bisericii Penticostale “Sfânta Treime” s-a oprit cu greu din plâns în încercarea de a se adresa familiei şi cunoscuţilor care s-au adunat să-i plângă pe Timotei şi Adrian Blaga.

Am avut ocazia anul acesta să-l cunosc pe Adi mai îndeaproape, am luat contact cu aptitudinea lui de slujitor, cu corectitudinea lui. (…) Avem dreptul acesta să-l plângem, să-l jelim fiindcă ceva din noi a plecat şi asta doare…”, a spus Ioan Repede.

El a îndemnat familia să nu se învinovăţească pentru nimic din ce s-a întâmplat, iar cunoscuţii lor să procedeze la fel.  “Să nu vi se tulbure inima! Aveţi credinţă în Dumnezeu!”, a spus Ioan Repede.

Aş vrea să mă refer şi eu la aceaste întrebări chinuitoare: De ce această suferinţă? De ce nu i-a protejat Dumnezeu? De ce nu le-a venit în ajutor? De ce nu le-a ascultat rugăciunea? Sunt întrebări care amărăsc sufletul celor care, oricum, suferă din cauza despărţirii. Aşa cum a spus părintele Krauss, nu putem răspunde la aceste întrebări. Nu putem şti de ce lucrurile rele au rost, de ce suferă copiii, de ce această tragedie. Domnul Iisus Hristos nu ne-a lăsat răspuns pentru aceste întrebări, dar am aflat ce simte Dumnezeu în faţa acestor tragedii.”, a mai spus Ioan Repede.

Slujba de înmormântare a ţinut o oră şi jumătate, după care cortegiul funerar, în fruntea căruia se afla fanfara bisericii i-au condus pe cei doi la groapa situată la câteva sute de metri de capelă. Pe un soare dogoritor, oamenii abia îşi stăpâneau lacrimile, marcaţi de drama acestei familii, de faptul că micuţul Timotei a fost ucis cu atâta bestialitate, iar tatăl său a fost lăsat să moară în microbuzul incendiat, după ce şi-a văzut fiul ucis.

Pe sicriul lui Timotei sportivii de la CS Hercules Bistriţa, unde băieţelul practica lupte greco-romane, au aşezat un tricou cu însemnele clubului.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.