Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Parc fotovoltaic de 65 de milioane euro la Livada

pard fotovoltaic livada (2)O firmă spaniolă construieşte în oraşul Livada, judeţul Satu Mare, un parc fotovoltaic de 135 de hectare, investiţia ridicându-se la 65 de milioane de euro.
Şeful de şantier, Filip Popescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că parcul are o capacitate de 56 MW şi va produce energie electrică pentru aproximativ 60.000 de locuinţe.
“Parcul are o putere de 56 MW, ca mărime este al şaptelea din lume, pe o suprafaţă de 135 hectare. Investiţia este de 65 de milioane de euro. Va fi gata în noiembrie, anul acesta vrem să facem toate probele, va produce energie pentru 60.000 de locuinţe”, a declarat Filip Popescu.
După finalizarea investiţiei la parc vor lucra aproximativ 15 persoane, pentru partea de întreţinere a panourilor, dar şi pentru întreţinerea terenului.
“Cel mai mult ne interesează electricieni, ingineri, pentru înlocuirea panourilor, dar o să avem oameni şi pentru tuns iarba, întreţinerea drumurilor. Căutăm oameni de peste tot, dar cât mai aproape de Livada”, a precizat Filip Popescu.
Potrivit acestuia, amortizarea investiţiei depinde foarte mult de soare, dar şi le legislaţiei, însă în general o asemenea investiţie se recuperează în 12-15 ani.
Primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi, a declarat pentru AGERPRES că pe plan local o asemenea investiţie înseamnă foarte mult, urmând să fie plătite impozite.
“Doar pentru eliberarea autorizaţiei de construire au plătit o taxă de 250.000 de lei. A fost un avantaj foarte mare pentru că am putut să investim banii în altă parte. Impozitele le vor plăti şi în funcţie de puterea produsă, care depinde şi de timp”, a declarat primarul.
Firma constructoare face parte din grupul Bester Generacion, care deţine şi majoritatea parcului, printre proprietarii mai fiind italieni şi coreeni. AGERPRES

2 comentarii

  1. curentatu Răspunde

    Fiecare cent va fi platit din buzunarul fraierului de roman “ecologist cu japca”

  2. darius Răspunde

    cum putem lua legatura cu dansi cum putem depune un cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.