Ultima actualizare: ieri, 18:29
Locale

Pastorul şi fiul său au fost ucişi de mai mulţi criminali, susţine procurorul

parchet satu mare, procuror miclea dumitru, gabriela pop (7)Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Dumitru Miclea, crede că pastorul Adrian Blaga şi fiul său de doar 9 ani au fost ucişi de mai mulţi criminali. Poliţiştii au recoltat zeci de probe, au mai multe piste, însă preferă să nu facă publice ipotezele lor atâta vreme cât criminalii se află în libertate.

Miclea a precizat că acest caz este unul foarte complex, având în vedere că victimele sunt din Bistriţa şi nu se ştie ce căutau în Satu Mare. Se bănuieşte că aveau o sumă mare de bani asupra lor.

Cazul este foarte complex având în vedere că chiar şi victimele sunt din altă parte, deci nu avem multe date despre comportarea lor şi despre activităţile desfăşurate de aceştia în locurile de domiciliu, fapt care îngreunează unele aspecte privind desfăşurarea cercetării. Ca o concluzie, este cert că este vorba de o infracţiuni de omor deosebit de grav“, a declarat Miclea.

Acesta este de părere că în uciderea celor doi sunt implicate mai multe persoane, la mijloc fiind posibil să fie vorba şi despre bani.

Căutăm să alegem cele mai plauzibile piste pe care să mergem şi să reuşim identificarea autorilor sau autorului. Noi spunem autorilor, având în vedere leziunile suferite de cele două victime. Întrucât Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare funcţionează cu doar patru procurori în loc de 12, din care doi sunt în concediu iar doi suntem pe baricade zi şi noapte”, a adăugat Miclea.

Deocamdată, nici procurorii şi nici poliţiştii nu au reuşit să descopere ce făceau cei doi în Satu Mare şi nu se ştie cum a ajuns autoutilitara în câmp. Soţia pastorului a declarat autorităţilor că nu ştie nici ea ce căutau în Satu Mare.

Au venit cu o zi înainte în judeţul Satu Mare, nu ştim ce au căutat aici la noi, nu ştim cum a ajuns autoutilitare în câmp între două localităţi. Medicul legist a stabilit că moartea celor două victime s-a datorat cu certitudine leziunilor suferite în timpul comiterii infracţiunii. S-au ridicat din autoutilitară şi de la faţa locului o sumedenie de probe care au fost consemnate aşa cum prevăd dispoziţiile legale şi care sunt în exploatare. Sunt probe de ordinul zecilor care s-au ridicat”, a precizat procurorul.

Amintim că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a făcut publice rezultatele necropsiei pastorului de 39 de ani şi a fiului său de 9 ani, reieşind că pastorul era încă în viaţă în momentul în care microbuzul a fost aprins.

“A rezultat faptul că bărbatul de 39 ani prezenta plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionare de vase sanguine iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator limba şi mucoasa esofagului care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum. În ceea ce priveşte pe minorul de 9 ani s-a constatat şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine şi de asemenea fractura deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact putând fi şi ea, cauza tanatogeneratoare“, arată IPJ Satu Mare într-un buletin de presă.

Cazul a fost încadrat în categoria “omor deosebit de grav”.

Adrian Traian Blaga, pastor asistent al bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi fiul său de nouă ani au fost găsiţi decedaţi marţi seara într-o autoutilitară abandonată şi incendiată pe raza comunei sătmărene Pomi, satul Aciua. Adrian Traian Blaga era director al Asociaţiei Începuturi Noi din Bistriţa, unul dintre furnizorii acreditaţi de servicii sociale de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, care se ocupă de integrarea socială a copiilor cu nevoi speciale şi a celor abandonaţi.

Băiatul găsit mort alături de tatăl său avea nouă ani, era unicul copil al familiei şi practica luptele greco-romane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
program miting aviatic
Programul Mitingului Aviatic 2013

Sâmbătă, 10 august, de la ora 14:00, pe Aeroportul Internațional Satu Mare se va desfășura Mitingul aviatic, ajuns în acest...

Închide