Ultima actualizare: ieri, 21:59

PrimaGym - Barta Zoltán
Locale

PrimaGym se prezintă – Barta Zoltán, antrenor de Spinning

PrimaGym - Barta Zoltán

PrimaGym – Barta Zoltán

Barta Zoltán este antrenor de sport dar și directorul de marketing al centrului PrimaGym. Iubitorii de sport care frecventează PrimaGym, îl cunosc pe Zoli de la cursurile de bodyART și spinning. Este căsătorit, iar împreună cu soția lui, sunt fericiții posesori  ai unei perechi de căței din rasa beagle. Ca și profesie, Zoli este profesor de engleză, iar hobby-ul lui, în afară de sport, sunt călătoriile. 

 

De când practicaţi sport?

Din totdeauna, iar la modul foarte serios, de vreo 3 ani.

 Ce calificări sportive aveţi?

Prima mea calificare, în 2011, a fost cea de instructor internațional bodyART basic. Am devenit apoi și instructor internațional bodyART dynamic, bodyART deepWORK și bodyART stretch.

În 2012 am obținut calificarea de instructor de Spinning, indoor cycling, o formă de antrenament cardio efectuat pe biciclete staționare care îi obligă pe participanți să depună un efort intens în timpul antrenamentului.

Mai recent, am ajuns instructor Speedfitness și Power Plate, antrenamente de tip personal training, de ultimă generație în domeniul fitness-ului.

 Ce este speedfitness și power plate?

Speedfitness este antrenamentul bazat pe tehnologia de ultimă generaţie a electro-stimulării musculare, cu ajutorul căreia putem obține contractarea mult mai puternică și mai intensă a mușchilor, decât prin antrenamentele tradiționale, unde se antrenează doar mușchii contractați în urma mișcărilor voluntare.

Principiul folosit de Power Plate este cel al antrenamentului cu ajutorul acceleraţiei şi stimularea răspunsului natural al corpului la vibraţii. 30 minute de Power Plate echivalează cu 2 ore de fitness.

PrimaGym - Barta Zoltán

PrimaGym – Barta Zoltán

 De ce aţi ales sportul? Ce v-a decis să deveniţi instructori?

Întotdeauna am avut o pasiune pentru sport, dar prima dată când l-am practicat la nivel de performanță a fost când am descoperit bodyART, un nou concept în domeniu, un training funcțional pentru trup, minte și suflet, adus în România de Primagym.

Aveam nevoie de o bună condiție fizică, lucru ce a presupus și antrenament în sala de fitness. Oamenii apreciau felul în care mi-am remodelat corpul și veneau să îmi ceară sfaturi. Mi-a plăcut foarte mult să ajut și alte persoane să își atingă propriile obiective. Apoi trecerea către meseria de antrenor a venit firesc.

 De când sunteţi la PrimaGym, cum aţi ajuns la PrimaGym?

Prima dată am ajuns la PrimaGym ca și client. Aici am cunoscut conceptul de bodyART și apoi plăcerea de a-i ajuta și pe alții să îl descopere. Am găsit o echipă tânără și profesionistă, cu calificări la nivel înalt. M-am simțit ”acasă” și nu am mai plecat. Totul a fost natural și firesc.

 Specificaţi câteva particularităţi proprii ca instructor de sport.

Din punctul meu de vedere, un bun instructor sportiv trebuie să aibă cunoștințe de dietologie, biomecanică, antrenament dar și bune abilități de comunicare, empatie. Fizic să fie un exemplu pentru ceilalți. Să fie modest și adaptabil, să știe cum să motiveze oamenii cu care lucrează, să fie ordonat, integru și disciplinat. Să aibă o personalitate puternică și să fie mereu pozitiv.

PrimaGym - Barta Zoltán

PrimaGym – Barta Zoltán

 Cum vă atrageţi clienţii la ora proprie de sport?

Îmi place să văd cum oamenii fac ceea ce le place și în același timp au grijă de sănătatea și corpul lor. Acesta este un stil de viață, iar dacă îți place, motivația va veni cu siguranță.

 Ce spun clienţii despre dvs.?

Ar fi greu de spus. Știu că au așteptări mari de la mine. E important să nu le înșeli încrederea, să știi să asculți fiecare client în parte, să știi lucrurile care le plac și care îi motivează.

 Relataţi o întâmplare haioasă de la o oră de sport

Nu îmi vine în minte o întâmplare anume. În general, la orele mele nu lipsesc momentele care ne fac să zâmbim și să ne bine dispunem. Reușim totuși să rămânem concentrați la obținerea rezultatelor pe care și le-a propus fiecare. Mă refer aici atât la antrenamentele de grup cât și la cele de tip personal training.

 Ca instructor, ce vă satisface la o oră de antrenament? Ce aşteptări aveţi de la clienţi?

Îmi place să lucrez cu fiecare client în parte, ca și cum m-aș antrena pe mine însumi. Sigur că atunci când aceștia își ating obiectivele propuse simt că e și reușita mea și acest lucru îmi oferă o satisfacție maximă.

Așteptarea mea cea mai mare față de clienți este ca ei să înțeleagă că întregul proces depinde de ei. Un factor foarte important în atingerea obiectivelor îl reprezintă alimentația. Dacă ai cel mai bun antrenor, dar acasă trișezi în permanență cu alimentația, rezultatele vor fi, cu siguranță, sabotate.

 Ce pregătire fizică trebuie să aibă clienţii pentru a participa la antrenamente?

Nu aș putea spune că este nevoie de o condiție fizică anume pentru a participa la antrenamente, acestea fiind adaptate în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Poate deci să participe oricine.

Ceea ce contează, într-adevăr, este determinarea fiecăruia și dorința de a-și atinge propriile obiective.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.