Ultima actualizare: azi, 18:42

Cosmin Muresan
Interviu

Sătmăreanul Cosmin Mureșan, designer șef la Cătălin Botezatu Store

Cosmin Muresan

Cosmin Mureșan

Designerul sătmărean Cosmin Mureșan, cunoscut sătmărenilor datorită brandului Inedit, a plecat din Satu Mare, acesta acceptând postul de designer șef la CB Store, casa de modă a binecunoscutului designer internațional Cătălin Botezatu. Cătălin Botezatu s-a decis într-o întâlnire de doar 20 de minute că brandul lui are nevoie de viziunea lui Cosmin Mureșan.

Cosmin și-a început activitatea cu data de 1 august pentru CB Store, dar nu a plecat fără a ne mărturisi câteva din gândurile și emoțiile unui nou început de drum.

Cum te-a contactat Cătălin Botezatu?

Mi-am postat CV-ul pe un site de plasare locuri de muncă, iar după câteva luni am fost contactat telefonic de directorul executiv de la CB Store.

De ce ai plasat CV-ul pe un astfel de site?

Este bine ca CV-ul oricărei persoane să fie vizibil și întotdeauna îți dorești la un moment dat să crești profesional. În plus, în momentul în care m-am angajat la fostul meu loc de muncă, mi-am stabilit anumite obiective, pe care, după șapte ani, le-am atins deja. Foarte interesant e faptul că nu am căutat, nu am vrut neapărat o schimbare de carieră, practic… s-a întâmplat. Din momentul contactării de către CB Store și până la semnarea contractului, totul s-a întâmplat foarte repede. Nu am o motivare foarte serioasă a plasării cv-ului meu, acesta și acum este vizibil și în continuare primesc oferte de muncă.

Cum a fost întâlnirea cu Cătălin Botezatu?

De la început m-a surprins modestia și profesionalismul, pentru că una este personajul de la televizor, care este fabulos și foarte spectaculos, cu o grămadă de atuu-uri și altul este în realitate. Am avut o discuție profesională, în care mi-a explicat foarte clar ce își dorește pentru firma lui, ce responsabilități am eu din momentul în care fac parte din echipa lui, și apoi mi-a motivat de ce această căutare de designer șef.  Discuția a fost foarte clară, scurtă și la obiect. Este un designer ce își cunoaște foarte bine locul în moda românească, indiferent dacă mai apar încă 30 de designeri noi, foarte interesanți, el rămâne un reper în moda românească.

Cătălin Botezatu știa de Cosmin Mureșan, de Inedit Satu Mare?

Nu. El mi-a văzut o serie de schițe personale pe care le trimisesem înainte de întâlnire, iar concluzia lui a fost că sunt 85% din ceea ce căuta ca și linie, ca și tehnică, concept etc. Nu a contat absolut deloc numele brandului pentru care lucram, cu atât mai mult că nu-l știa. A contat doar CV-ul meu, în care a regăsit anumite detalii care-l interesau, cum ar fi fidelitatea față de locul de muncă și apoi schițele proprii, creații diferite față de linia brandului Inedit. Tocmai, această diferență de stil a remarcat-o și Cătălin Botezatu.

Ce așteptări are Cătălin Botezatu de la Cosmin Mureșan?

Așteptări foarte mari, iar acest lucru mi se pare foarte sănătos ca relație profesională. Față de ceea ce în mod curent făceam, diferențele nu sunt foarte mari. Diferența majoră este că dacă până acum mă ocupam de pret a porter, acum mă voi ocupa de lenjerie intimă femei/bărbați, încălțăminte femei/bărbați, pret a porter femei/bărbați, trei colecții de haute couture pe an și probabil o extindere a brandului respectiv, el dorindu-și să acopere tot ce înseamnă garderobă atât pentru femei cât și pentru bărbați. Eu vreau să-mi fac treaba bine, discutăm acum la un alt nivel, cu particularități internaționale. Vreau să mă completeze din punct de vedere profesional și lacunele pe care le am și vreau să-mi aducă foarte multă deschidere și  informație din acest domeniu profesional.

Amândoi sunteți designeri. Cum crezi că vă veți împăca?

La nivel profesional, designerii pot colabora unii cu alții, deși se spune ca sunt foarte orgolioși, lucru foarte sănătos de altfel, dar în momentul în care există respectul reciproc, fără desconsiderare, doi designeri pot colabora foarte bine în momentul în care ”trag la aceiași căruță”, fiecare aducându-și aportul de stil și personalitate.

Postul de designer șef implică un compartiment de creație în spatele tău. Câte persoane  vă veți ocupa de creația CB Store?

Sunt șapte oameni care se vor ocupa de design, internet marketing, promovare. Sunt oameni pe care i-am cunoscut deja, toată echipa fiind extrem de deschisă și receptivă. Eu m-am simțit ca acasă, cu o echipă ce lucrează într-un domeniu cu foarte multă muncă și în care ai foarte multe de oferit.

Ce se întâmplă cu CM – creation de mode?

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult la Cătălin Botezatu, a fost faptul că voi fi lăsat să mă dezvolt și din punct de vedere personal, iar el mă va promova acolo unde  și cum doresc eu. Acest lucru este extraordinar din partea lui.

Să înțeleg că urmează o nouă colecție CM?

Da, urmează o nouă colecție CM care va fi lansată la Seara Designerilor din luna noiembrie a acestui an. Sunt conștient că va fi și mai greu în perioada următoare, dar nu vreau să renunț la proiectul CM. În câteva luni, acesta a crescut foarte mult și am realizat că merită investit în CM – creation de mode. Mi-am stabilit un program de lucru, la două săptămâni voi fi la Satu Mare pentru a prelua și onora comenzile făcute.

Înseamnă că sătmărenii nu l-au pierdut pe Cosmin Mureșan?

Nu plec foarte departe, sunt la doar patru ore și jumătate de Satu Mare (n.r. Târgu Mureș), ideea este că în continuare consider că sunt designer sătmărean,  îmi iubesc și admir foarte mult colegii de breaslă. Este o creștere profesională normală, care s-a întâmplat să fie într-un alt oraș.

Sunt produsele CB Store în Satu Mare?

Sunt câteva, nu foarte multe, în două locații din Satu Mare. Există doar șase magazine CB în țară.

Ce-au spus colegii de breaslă despre plecarea ta?

Având o relație profesională bună cu ei, pot să declar că au fost entuziasmați, iar feed-back-ul lor a fost unul pozitiv. Și astfel, sunt mândru de colegii mei.

16 comentarii

 1. alina m Răspunde

  Felicitari Cosmin Muresan!
  Suntem mandri sa avem un satmarean atat de talentat.
  Iti doresc succes si multe realizari in noua provocare CB Store..asteptam noua colectie si niste poze cu Bote. 😉

 2. Fidelia Răspunde

  2 gay! Se potrivesc!

  • satmarean Răspunde

   Esti deplasata si obsedata de putine lucruri ! Poti aprecia vreun talent, vreun om , o situatie, un fapt !?…Poti avea un cuvant bun pentru cineva?!…Poti respecta o valoare, ceva…sau pe cineva ?!…incearca…te rog !…

 3. Bianca Lavinia Răspunde

  FELICITARI!!!! MULT SUCCES! 🙂

 4. Dana Pop Răspunde

  Felicitariiiii!!!! ma bucur enorm pt tine

 5. satmarean Răspunde

  Direct designer-sef la dificilul si pretentiosul Botezatu !?…Este o recunoastere categorica a valorii dvs., ceea ce este extraordinar! Felicitari! In lumea larga , inclusiv la Bucuresti, VALOAREA , PERSONALITATEA si CALITATEA UMANA primeaza…O cariera de vis, internationala, domnule Cosmin Muresan!…Mult succes si sa fiti fericit!…

 6. Daniela Domut Răspunde

  Felicitari!Realizari importante!!!

 7. Deea Simina Răspunde

  Mult succes sa ai Cosmin.ma.bucur ff mult pt tine.esti ff talentat.

 8. Viorica Botos Răspunde

  Felicitari. Esti mare Cosmin. Ma bucur mult pentru tine. Meriti.Succese in continuare.

 9. Eye on you Răspunde

  2 gay! Cine se aseamana se aduna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.