Ultima actualizare: azi, 17:02
Locale

USL va propune alt ministru dacă Băsescu îl respinge pe Silaghi. Ar putea apărea un dosar

silaghi stefPremierul Ponta a declarat că a discutat, marţi, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, ca, dacă preşedintele Băsescu respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, să fie înaintată imediat o altă propunere, opinând că probabil îi face un “dosar” celui nominalizat.

Prim-ministrul a precizat, la o televiziune, că a discutat şi cu Ovidiu Silaghi, iar în cazul în care nominalizarea este respinsă, coaliţia de guvernare va face imediat o nouă nominalizare, care, conform Constituţiei, nu mai poate fi respinsă de preşedinte.
Ponta a spus că liderii USL au luat în calcul posibila respingere a lui Ovidiu Silaghi, dar nu au discutat încă despre persoane concrete pentru o nouă nominalizare. Întrebat dacă ştie că preşedintele Băsescu ar deţine anumite informaţii cu privire la Silaghi, Ponta a replicat: “Probabil că îi face vreun dosar domnului Silaghi”.
Întrebat dacă ştie că Ovidiu Silaghi ar fi primit o citaţie la DNA, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de acest lucru, dar că, dacă s-a întâmplat acest lucru, probabil Silaghi va fi chemat la parchet înainte de 23 august.
Liberalul Ovidiu Silaghi, nominalizat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a fost, marţi, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, sosit la Guvern în prima zi de lucru după concediul de odihnă.
La Guvern s-a aflat de asemenea ministrul Finanaţelor, Daniel Chiţoiu. Liberalul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor. În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituţiei.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august, dar această dată pică duminică. El a subliniat că, în consecinţă, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.
Sursa: realitatea.net

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Ponta ar trebui sa propuna un alt penelist la Transporturi,nu un individ care nu e capabil sa-si faca curatenie in propria ograda, in PNL Satu Mare,loc unde abuzurile de tot felul sunt la ele acasa,membrilor de partid li se cer copii dupa carti de identitate, bani pentru cotizatii si pentru totfelul de evenimente…In mod normal,bani ar trebui sa se ceara de la cei care au fost numiti pe criterii politice in diverse functii.

  2. Traian Răspunde

    Un individ ce promoveaza clientelismul politic la nivelul filialei peneliste satmarene, pe care o conduce, nu merita sa fie in fruntea unui minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Biletul de intrare la Ştrandul Satu Mare, majorat din nou

Biletul de intrare în Ștrandul Satu Mare a fost majorat din nou, cu doi lei, de către firma Beny Alex,...

Închide