Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Apel Caritas: Nu mai aruncaţi mizerii în containerele pentru haine

container_haine_caritasOrganizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare se adresează cetăţenilor prin următorul apel în legătură cu utilizarea containerelor special amenajate pentru colectarea hainelor şi pantofilor:

„Stimaţi donatori!

Vă rugăm să nu aruncaţi gunoi menajer, gunoi din grădină, moloz sau alte materiale reciclabile în containerele special amenajate de către Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare pentru colectarea hainelor şi a pantofilor! În container depuneţi doar haine, pantofi, materiale textile şi eventual jucării! Orice alte deşeuri aruncate în aceste containere contaminează donaţiile depuse anterior astfel acestea nu mai pot fi utilizate corespunzător. Dacă observaţi că s-au umplut containerele sau observaţi deşeuri aruncate în jurul acestora, vă rugăm să apelaţi numărul de telefon inscripţionat pe containere.

Vă mulţumim pentru donaţiile Dumneavoastră! Să ajutăm împreună”.

 

Acţiunea în cadrul căreia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare colectează haine şi pantofi a fost iniţiat în anul 2011. În cei aproape 2 ani s-au amplasat containere speciale în 10 localităţi pe aria Diecezei Satu Mare (Satu Mare, Ardud, Carei, Foieni, Cămin, Negreşti Oaş, Seini, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Baia Sprie).

Acţiunea de colectare este una de succes. Lună de lună se strâng multe donaţii compuse din haine, pantofi şi alte materiale textile. Tot ceea ce este de bună calitate este donat familiilor nevoiaşe care apelează la Organizaţie, iar cele care sunt de calitate slabă şi nu mai pot fi folosite sunt valorificate ca materie primă reciclabilă. Sumele strânse în acest fel, lunar aproximativ 1300 de lei, sunt utilizate în beneficiul persoanelor care apelează la serviciile Organizaţiei Caritas.

Sursa: Caritas

3 comentarii

 1. Cristian Silaghi Răspunde

  Stimatii responsabili de la Caritas sa faca bine si sa verifice periodic continutul containerelor, caci in primavara i-am sunat in cursul zilei de vineri relatandu-le faptul ca din containerul situiat in fata Draexlmeier de pe strada Vulturului ies afara hainele din cauza faptului ca era plin, iar domnul care mi-a raspuns, vizibil deranjat de apelul telefoni, mi-a zis ca vor trece luni sau marti sa le goleasca

 2. Amalia Răspunde

  Containerele trebuie golite zilnic. Daca nu merge, ar fi bine de pus in incinta supermarketurilor. Tiganii aleg ce vor si arunca pe jos ce nu le convine. Pot face asta pentru ca in container sunt haine de cateva zile.

  • satmarean Răspunde

   Si eu am vazut boschetari atarnand din ele. Daca nu sunt supravegheate nu se va schimba situatia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.