Ultima actualizare: azi, 11:12
Locale

Autoritățile sunt pregătite de începerea noului an școlar

colegiu-prefectural-(7)Inspectorul școlar general Mariana Roman a declarat astăzi în ședința Colegiului Prefectural că toate unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar.

Toate unităţile şcolare sunt pregătite de începerea anului şcolar în contiţii bune şi foarte bune”, a spus Mariana Roman.

În total, în judeţul Satu Mare, sunt 134 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, cinci unităţi conexe şi 176 de unităţi arondate celor cu personalitate juridică. Dintre acestea, şase unităţi nu au reuşit să obţină avizele sanitare pe motiv că nu au apă curentă sau grup sanitar în incinta şcolii, acestea fiind la sate. Totodată, mai sunt şase unităţi în curs de autorizare, însă nu vor fi probleme.

În schimb, situația nu este atât de bună în ce privește rețeaua medicală școlară. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, a spus că există un deficit în ceea ce priveşte asistenţa medicală în şcoli. La nivelul judeţului există doar 14 cabinete medicale şi un cabinet stomatologic, fiind doar 11 medici şcolari şi 48 de asistenţi. Potrivit acesteia, ar fi nevoie de cel puțin încă atât personal cu pregătire medicală.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Declaratia doamnei inspector scolar general Mariana Roman este de tip ceausist, sablonard, la fel ca si cele ale sotului dansei, Roman Radu, director de cabinet al ministrului Transporturilor. Domnia sa, ajunsa in fruntea inspectoratului judetean datorita relatiilor de familie, ca o dovada clara ca la PNL Satu Mare prietenii familiei conducatoare, Silaghi-Stef, ajung in functii importante, chiar daca nu au pregatirea profesionala adecvata.
    Cum sa mearga ceva bine in tara asta atata vreme cat politicul isi baga coada pretutindeni, in locul profesionalistilor fiind impusi tot felul de indivizi nepregatiti?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Utilaj furat din Austria, descoperit în Satu Mare

Un sătmărean este cercetat pentru tăinuire la furt după ce poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta deţine un utilaj...

Închide