Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Utilaj furat din Austria, descoperit în Satu Mare

POLITIA DE FRONTIERAUn sătmărean este cercetat pentru tăinuire la furt după ce poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta deţine un utilaj ce figurează ca fiind  furat din Austria.

Ieri, 12 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu vehicule furate din străinătate.

În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, la o balastieră din judeţul Satu Mare, un încărcător frontal pe roţi marca Liebherr model 650 despre care existau suspiciuni că ar avea seria de şasiu modificată.

Utilajul, aflat în proprietatea sătmăreanului Nicolaie P., de 42 de ani, a fost expertizat de către poliţiştii de frontieră şi astfel s-a constatat că seria de caroserie poansonată pe partea dreaptă a utilajului a fost modificată.

Totodată, polițiștii au identificat seria reală a utilajului şi au constatat că acesta figurează ca fiind furat din Austria din decembrie 2009.

Proprietarul a declarat că a cumpărat utilajul de la o societate comercială şi că nu ştia că este furat.

Încărcătorul frontal în valoare de aproximativ 292.500 lei a fost lăsat în custodia lui Nicolae P., în baza dispoziţiei procurorului de caz, până la finalizarea verificărilor, iar proprietarul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.