Ultima actualizare: azi, 17:51
Locale

Peste 300 de copii cu păduchi în județul Satu Mare

copil_paduchiÎn luna septembrie s-a desfășurat triajul epidemiologic în toate unitățile școlare din județul Satu Mare. Acest triaj se efectuează anual, odată cu reluarea cursurile după vacanța de vară, în scopul depistării și izolării precoce a suspecților și bolnavilor de boli infecțioase, de la angine (roșu în gât) până la boli eruptive și micoze, dar și afecțiuni parazitare precum râia și păduchii.

Astfel, conform statisticii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în urma raportării de personalul medical din colectivitățile de copii și tineri, au fost depistați 331 de elevi cu pediculoză (păduchi), 111 cu angine, 31 cu micoze și 7 cu scabie.

Din totalul de 34.271 de elevi examinați, 580 au fost depistați cu diverse infecții. Cazurile cele mai des întâlnite au fost în grădinițe (48 din mediu urban, 58 din mediul rural), școli generale (243 din mediul urban și 174 din mediul rural). Din cele 331 de cazuri de pediculoză, 288 de copii provin din mediul urban și 143 din mediul rural.

Cazurile depistate sunt monitorizare de personalul cabinetelor medicale școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primăria Satu Mare: Se modifică traseele autobuzelor pe liniile 11 şi 1 barat

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, aduce la cunoştinţă cetăţenilor municipiului Satu Mare următorul anunţ: Începând de luni...

Închide