Ultima actualizare: azi, 13:06

PrimaGym, Gyorgy Brigitta
Locale

PrimaGym se prezintă: György Brigitta, antrenor Cardio Fitbox

PrimaGym, Gyorgy Brigitta

PrimaGym, Gyorgy Brigitta

Un nou tip de antrenament poate fi practicat la sala de sport PrimaGym. Cardio fitbox este o ”luptă” distractivă pentru un corp frumos și sănătos. Antrenamentele sunt ținute de două ori pe săptămână de György Brigitta. Tânăra antrenoare este necăsătorită și de profesie jurnalist. Se consideră norocoasă că a reușit să facă din hobby-ul ei, sportul, o nouă profesie, dar îi place tot ce ține de creativitate și design.

De când practicaţi sport și ce calificări sportive aveți?

Sportul a devenit o parte importantă din viaţa mea încă din copilărie, când la vârsta de 8 ani, părinţii meu m-au dus la primul meu antrenament de scrimă. Am practicat acest sport timp de şapte ani, perioadă în care am participat şi la diferite competiţii de scrimă. Paralel cu scrima la şcoală îmi plăcea să joc şi handbal.

În liceu am practicat baschet, dar aveam o pasiune şi pentru dans şi gimnastică. Iubesc orice sport ce ţine de munca în echipă.

După terminarea facultăţii de jurnalism am practicat timp de doi ani şi jumătate tae bo.

Anul trecut m-am înscris la cursurile de formare profesională ale şcolii de fitness International Wellness Institute din Budapesta pentru a obţine calificarea de instructor sportiv. Din vara acestui an, după absolvirea cursurilor, am devenit antrenoare şi am reuşit să-mi îndeplinesc visul, acela de a începe o carieră dintr-un hobby.

 De ce aţi ales sportul?

Cum am mai menţionat, sportul a făcut parte din viaţa mea încă din copilărie. Există o legătură strânsă între noi. Dacă nu mă pot mişca, nu mă simt bine. Mişcarea este un element foarte important pentru mine, pentru starea mea de spirit, sportul îmi dă energie, încredere în mine, bucurie, sănătate şi tot ce ţine de un mod de viaţă fericit şi sănătos.

PrimaGym, Gyorgy Brigitta

Ce va decis să deveniţi instructori?

Mi-am dorit să împărtăşesc şi cu alţii bucuria mişcării. Am dorit şi îmi doresc în continuare să îndrum oamenii pe calea sănătoasă, aceea de a practica sport, şi de a se simţi bine în pielea lor.

 De când sunteţi la PrimaGym, cum aţi ajuns la PrimaGym?

Prima dată am ajuns la PrimaGym ca şi clientă. Practic cursurile centrului de fitness de un an, timp în care m-am împrietenit cu antrenorii centrului, iar după obţinerea diplomei de antrenor am dorit să fac parte din această echipă tânără, profesionistă şi energică. La început am înlocuit antrenorii care erau în concediu, iar astăzi am două ore în orar, marţi şi joi seara de la 8, când ţin antrenamentele de Cardio Fitbox.

 Specificaţi câteva particularităţi proprii ca instructor de sport. Cum vă atrageţi clienţii la ora proprie de sport.

Îmi place să am o atmosferă plăcută în timpul orelor de sport. Scopul meu pe lângă antrenarea clienţilor este de a-i face fericiţi. Vreau ca după ora de sport să iasă pe uşă revigoraţi, relaxaţi. Ora de sport este o modalitate bună de a scăpa de stresul de zi cu zi, astfel că pe lângă îmbunătăţirea condiţiei fizice, pot să afirme că timp de o oră s-au simţit bine.

PrimaGym, Gyorgy Brigitta

 Ce spun clienţii despre dvs.?

Sincer nu ştiu, nu profesez de mult timp ca şi antrenor şi poate încă nu au reuşit să-şi facă o părere despre mine, sau poate da, dar aceasta încă nu a ajuns la urechile mele.

 Relataţi o întâmplare haioasă de la o oră de sport.

Ora de sport ţine de distracţie, aşa că mereu se întâmplă lucruri haioase. Mie mi s-a mai întâmplat să uit puţin coreografia, dar am improvizat şi la final totul a ieşit bine. Pe de altă parte stepul este unul dintre cele mai haioase instrumente cu care, dacă nu suntem precauţi, cu toţii putem păți câte un accident mic. 

PrimaGym, Gyorgy Brigitta

 Ca instructor, ce vă satisface la o oră de antrenament? Ce aşteptări aveţi de la clienţi?

În primul rând, atunci mă simt cea mai satisfăcută, când clienţii mei se simt bine în timpul orelor de sport, când văd că “suferă” dar şi zâmbesc în acelaşi timp. Mă consider foarte exigentă, doresc să scot maximul din clienţii mei, şi pentru asta ei trebuie să urmeze instrucţiunile mele.

 Ce pregătire fizică trebuie să aibă clienţii pentru a participa la antrenamente?

Antrenamentele de Cardio Fitbox şi cele de aerobic în general pot fi practicate de oricine, indiferent de condiţie fizică, sex, şi vârstă. O corectă tehnică şi condiţia fizică se obţin şi se îmbunătăţesc cu timpul.

3 comentarii

  1. toma Răspunde

    Articolul asta e pentru stef? Probabil ca s-a uzat vechea Brighita. 🙂

    • xyz Răspunde

      Trollface, daca te pricepi doar la politica, taci din gura si citeste articole de politica.
      Apropo, daca ai bani sa platesti un abonament la RDS, nu inseamna ca esti tare…

  2. un grup Răspunde

    pepiniera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.