Ultima actualizare: azi, 11:30
Locale

Scrisoare deschisă cu privire la prelungirea contractului Florisal

Sergiu Băbăşan

Sergiu Băbăşan

Stimați consilieri locali,

Am primit cu îngrijorare inițiativa primarului Municipiului Satu Mare de prelungire a contractului privind serviciul de salubrizare al Municipiului Satu Mare încheiat cu societatea comercială Florisal SA.

Convenția împovărătoare încheiată între municipalitate și operatorul Florisal expiră în 31.12.2013, dată până la care Primăria Satu Mare are obligația să organizeze o licitație publică, transparentă, pentru serviciul de salubrizare al municipiului. Obiectivul consiliului local și al primarului nu poate fi altul decât selectarea unui operator care să ofere eficiență, seriozitate și costul cel mai redus pentru orașul nostru. Prelungirea contractului, susținându-se că operatorul ar avea de recuperat investiții, nu este legală. În acest sens:

– operatorul Florisal SA datorează Primăriei Satu Mare peste 1.8 milioane de euro reprezentând redevența prevăzută de articolul 5 din contractul privind concesionarea serviciul de salubrizare al Municipiului Satu Mare, sumă neîncasată până în prezent la buget și care acoperă eventualele investiții;

– inițiativa primarului nu prezintă cuantumul investițiilor care ar trebui amortizate de către operatorul Florisal SA. Simpla evocare a unor investiții neprecizate și necunoscute nu reprezintă un temei legal pentru prelungirea contractului, ci unul de nelegalitate al potențialei hotărârii a consiliului;

– prin rapoarte succesive ale Curții de Conturi a României s-a reținut că au fost efectuate plăți necuvenite către Florisal SA de peste 1.5 milioane de euro, tarifele practicate fiind majorate în mod nelegal;

– nu s-a realizat o dezbatere publică cu privire la prelungirea contractului, tema fiind una de deosebit interes pentru sătmăreni, fiind încălcate prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională și prevederile art. 3 lit. h din cadrul Legii 101/2006.

Stimați consilieri locali, reprezintă obligația dumneavoastră și a primarului să administrați cu bună-credință bugetul orașului, să vă asigurați că taxele sătmărenilor sunt puse în slujba comunității. Orașul nostru are nevoie de drumuri reabilitate, de școli renovate, de grădinițe și locuri de joacă pentru copii noștri. Orașul nostru are nevoie de investiții, de infrastructură și locuri de muncă. Nu ne permitem să irosim banul public, cu atât mai mult cu cât prelungirea nelegală a contractului riscă să genereze litigii în instanță și plângeri adresate organelor de cercetare penală.

Nemulțumirea profundă a cetățenilor față de eventuala prelungire a acestui contract nu poate fi ignorată, lipsa unei dezbateri reale pe acest subiect generează pierderea încrederii societății sătmărene în consiliul local și decredibilizează acest for important pentru comunitate.

În acest context dificil, exprimând opinia miilor de sătmăreni care mi-au acordat votul în anul 2012, vă solicit public:

1. Să organizați o dezbatere publică reală cu privire la gestionarea serviciului de salubrizare

2. Să solicitați încasarea imediată a redevenței cuvenite bugetului Municipiului Satu Mare

3. Să organizați o licitație publică cinstită și transparentă pentru selectarea operatorului serviciului de salubrizare din Municipiul Satu Mare

Cu gratitudine și prietenie,

Sergiu Lucian Băbășan

 

20 comentarii

 1. horea andorco Răspunde

  babasan evazionist notoriu cu 800 mii euro dosar de evaziune fiscala la politie are foarte mare grija de banii contribuabililior,

  • Sebastian Răspunde

   Domnule horea ma gandesc ca nu e cel mai pur om dar daca era asa cred ca astia il saltau demult la cat bate din gura.Cred ca Ioan Rus de la cluj este cu Florisalul.Il spulbera ala demult daca era cu ziceti domnule andorco
   Mai dar ce mincinos e primarul …

 2. Tyler Dur Den Răspunde

  Coica e sclavul lui Puscas si Rus, o simpla marioneta. Iau bani de la multi, noi toti, si dau la putini, adica lor.

 3. Cristian Giurgiuman Răspunde

  ce se intampla daca nu reinoim contractul cu florisal ?

 4. Ardelean Radu Răspunde

  Se vor dubla facturile si asa umflate pentru salubritate

 5. Ardelean Radu Răspunde

  Un primar mincinos dottore Coica, exact ca si seful lui de partid dottore Ponta. A promis in campania electorala ca va rezilia contractul cu Florisal si va face o licitatie publica la vedere, minciuni useliste Dottore Coica e mmanjit pana peste cap, a luat bani in campania electorala si nu poate renunta la Florisal, banii provin din taxele satmarenilor

 6. Ardelean Radu Răspunde

  in alte orase taxele pentru salubritate sunt decente la noi sunt taxe duble si triple fatza de alte orase, de ce ?? La noi la Satu Mare daca nu-ti platesti taxele la Florisal esti santajat, printr-o lege a CJ nu poti sa-ti platesti taxele si impozitele daca nu ai platit Florisalul, legea vestului salbatic

 7. D. Coica Răspunde

  Recunosc Babasan are dreptarte! Dar nu pot sa fac nimic,nimic,nimic…sunt legat de maini…intelegeti voi!

 8. sorin Răspunde

  Speranta noastra a satmarenilor e in restul consilierilor locali:pdl-isti,pnl-isti,udmeristi, pp-dd-isti! Nu se poate ca toti sa fie vanduti Florisalului si PSD-ului lui Rus! N-avem ce astepta de la psd-isti, ca ei nu au convingeri personale , ei merg in turma!

  • Coica Răspunde

   Speranta moare ultima ba votant prost. Contractul s-a prelungit cu votul USL+UDMR+PDL. Esti un sclavul Florisal-Ioan Rus-Vasile Puscas!

 9. demisia Răspunde

  Demisia COICA, BABUT si intreaga gasca de la Primarie! Nu pentru asta v-am votat! Ne-ati fentat, ne-ati umilit! 100% ca satmarenii n-o sa mai voteze pe aceasta conducere analfabeta!

 10. Cerasela Dumitrache Răspunde

  Domnule Sergiu Lucian Băbăşan nu-ti crapa obrazul de rusine? Ai fost la sedinta si ai strigat cat ai putut tu de tare despre niste copii sarmani, tocmai pentru a DISTRAGE ATENTIA oamenilor care vroiau sa-si spuna parerea despre acest contract. Ai facut acest lucru tocmai pentru a-i sustine pe PDL-istii tai cu care vrei acum sa te muti la partidul lui BASESCU. De-aia ai demisionat din PDL! PROSTESTE-I PE PROSTI, NU PE NOI PAPAGALULE! OARE TE POTI UITA DIMINEATA IN OGLINDA? Si cand ai scris mai sus USL in loc de PSD, ai uitat ca ai dat mana cu cei din PNL felicitandu-i ca NU au votat proiectul ?

 11. Liberal Răspunde

  Cea mai de efect arma impotriva astora este greva fiscala. Nu mai platititi nimic. Sa vedem din ce mai fura…

 12. Petra Donca Răspunde

  Se intra in legalitate!
  Se putea organiza licitatie, apareau mai multi operatori de salubritate si iti puteai alege pretul corect! HAI CU MONOPULUL JOS! Norocul lor este ca satmarenii is mai ocupati cu micul trafic si supravietuirea de cat cu stransul alesilor cu parghiile legale! NE MERITAM SOARTA!

 13. IOAN Răspunde

  nene prostusatrului,cand ti-am spus ca esti bolovan,m-ai facut sluga lui ponta.e,uite cine este sluga lui ponta:muresan ,ardelean…etc.asa ca….iar urlii la luna si nu te baga nimeni in seama.PROSTUSATULUI,de azi inainte asa te numesti.

 14. Radu Mois Răspunde

  incepand de azi,nu mai achit nicio factura florisalului,atata timp cat este un contract ilegal..astept sa ma de-a in judecata.sper sa se trezeasca satmarenii si sa faca la fel.

 15. Radu Mois Răspunde

  oare cat mai apare acest babasan prin presa si pe la televiziune?a mintit un oras intreg in campania electorala,ca apoi sa treaca la pdl.cu ce esti tu mai prejos decat cei care ne fura de la putere?cu nimic.da tu esti pe de-asupra si penibil.

 16. micu Răspunde

  Prostu satului? Voi chiar nu știți cine-i omul ăsta! Este un individ extrem de pervers și periculos. In cazul Florisal îl doare-n basca de sătmăreni, el execută ordinele cuiva! Hai mai Sergiu, chiar ne crezi prosti, nu știm noi că ești sluga lui nenea Horica Anderco?

 17. Razvan Răspunde

  mesaj ptr primaru-mafiot Coica : mah chelo-burtos ce esti, vezi ce ai declarat la http://

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.