Ultima actualizare: ieri, 19:28
Naţionale

Traian Băsescu, ATACAT cu pâine la Ţebea, la comemorarea lui Avram Iancu: “DEMISIA!

basescuPreşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, duminică, la Ţebea, unde a participat, împreună cu soţia sa, la serbările închinate comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu. În vreme ce unii oameni aflaţi la eveniment au strigat către şeful statului “Demisie!” şi “Ruşine!”, ba mai mult, au aruncat în el cu bucăţi de pâine, au existat şi oameni care l-au aplaudat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit şi fluierat, duminică, la Ţebea, când a încercat să pătrundă între oamenii adunaţi în jurul Complexului Istoric din localitate, pentru a face celebra ”baie de mulţime”, la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la mormântul lui Avram Iancu, susţine Agerpres. Din mulţime s-a strigat ”Demisia”, ”Hoţule” şi ”Jos Băsescu”, şeful statului îndreptându-se ulterior spre bâlciul organizat în apropiere.
Fluierături s-au auzit şi în momentul în care şeful statului a depus o coroană de flori. Participanţii la manifestări flutură steaguri tricolore dar există şi mai multe steaguri ale organizaţiei ”Noua Dreaptă”.

Apel către români
Preşedintele Traian Băsescu a lansat, duminică, la Ţebea, un apel către oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu, deoarece acesta a luptat pentru ieşirea din iobăgie, scrie MEDIAFAX.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, după depunerile de coroane la mormântul lui Avram Iancu, că acesta a luptat “pentru ieşirea din iobăgie şi pentru demnitatea naţională”, motiv pentru care a şi intrat în conflict cu revoluţionarul ungar Kossuth Lajos, informează MEDIAFAX.
“Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români”, a afirmat Băsescu.
Acesta a lansat un apel la oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu.
“Să participăm ori de câte ori putem la ceremoniile care-l comemorează”, a afirmat Băsescu.
După depunerea de coroane, şeful statului a turnat apă la rădăcina gorunului pe care l-a plantat acolo în urmă cu câţiva ani.
Şeful statului a mers, alături de soţia sa, Maria, în zona unde era amenajat un târg, unde s-a fotografiat cu oamenii. În timp ce unii au vrut să discute şi să se pozeze cu preşedintele, alţii l-au huiduit şi i-au cerut demisia. Printre scandările celor nemulţumiţi s-a putut auzi: “Hoţul”, “Tu ai distrus CFR-ul” şi “Demisia”. De asemenea, o persoană i-a spus că este “preşedinte ilegal”, iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: “Eu, ilegal?” şi a mers mai departe. În momentul în care preşedintele a intrat într-un cort, de afară câteva persoane i-au strigat: “Ieşi afară, javră ordinară”.

La comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din Ţebea, participă peste 5.000 de persoane.
La eveniment participă, pe lângă preşedintele Traian Băsescu alături de soţie, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi parlamentari democrat-liberali.
Serbările Naţionale de la Ţebea au loc la mormântul Crăişorului Munţilor.
Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă “Gorunul lui Horea”.

Sursa: Realitatea.net

Un comentariu

 1. Lee Marie Răspunde

  Ești în căutarea pentru o foarte rapid
  Împrumut? la un
  rata dobânzii la prețuri accesibile? aveți
  a fost refuzat
  În mod constant de către bănci și alte tipuri de
  financiar
  instituții?
  -Vestea buna este aici! Oferim
  CREDITE variind
  de la $ 1,000.00 la $ 5,000,000.00 Min
  Maxim la 3%
  rata dobânzii pe anularea. contactati-ne
  astăzi la ([email protected])

  INFORMATII PRIMUL necesare sunt:
  Prenume: ………
  Alte nume (s): ……..
  Gen: ………
  Stare civilă: ………
  Contact Adresa: ………
  Cod oraș / postal: ………
  Tara: ………
  Data nașterii: ………
  Suma necesară pentru împrumut: ………
  Împrumut Durata: ………
  Venitul lunar: ………
  Ocupația: ………
  Scopul pentru imprumut: ………
  Casa Telefon: ………
  Telefon mobil: ………
  Cu respect,
  dna Marie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.