Ultima actualizare: ieri, 19:41
Liviu Marta, Adrian Ștef, Felician Pop
Locale

Consiliul Judeţean cere sprijinul fotografilor sătmăreni pentru realizarea albumului judeţului

Liviu Marta, Adrian Ștef, Felician Pop

Liviu Marta, Adrian Ștef, Felician Pop

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, cere sprijinul fotografilor sătmăreni în vederea realizării albumului fotografic al judeţului, la 25 de ani de la apariția ultimului album.

Președintele Adrian Ștef, vicepreședintele Rudolf Riedl, directorul Muzeului Județean, Liviu Marta și directorul Centrului de Creație, Felician, Pop, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, detalii de spre viitorul album fotografic al judeţului.

Cerem ajutorul sătmărenilor, sunt convins că nu suntem pricepuţi în toate domeniile. Avem adunate poze, dar eu zic că nu sunt suficiente şi pentru a avea un album cu imagini reprezentative din tot judeţul solicităm sprijinul celor care se pricep”, a spus Ştef.

Preşedintele a recunoscut că prin această acţiune Consiliul Judeţean nu va mai putea fi criticat de artiştii fotografi, el practic dându-le astfel ocazia să contribuie la realizarea acestuia.

Imaginile pot cuprinde peisaje, dar pot fi și reprezentative pentru comune, chipuri, port popular sau istorie.

Fotografiile trebuie depuse în format tipărit la Muzeului de Artă până în 24 octombrie, urmând ca în 25 să aibă loc o expoziţie a fotografiilor selectate, iar pe 1 decembrie să fie premiate cele care vor apărea în album.

Ştef a dat asigurări că juriul va fi compus oameni de specialitate.

Directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, a afirmat că au existat firme interesate să facă acest album, dar s-a optat pentru varianta prezentată întrucât costă mai puţin dar se implică şi fotografii locali, fiind practic vorba şi despre patriotismul local.

Noul album va cuprinde aproximativ 200 de fotografii. În primul rând acesta se doreşte să fie un document ce va fi oferit delegaţiilor oficiale, ulterior urmând să se decidă dacă va intra în circuitul turistic.

Judeţul Satu Mare mai are două albume, unul din 1969 şi unul din 1988. 

18 comentarii

 1. eu Răspunde

  Daca am poze cu Stef sau altii compromitatoare se publica??

 2. unu Răspunde

  Se platesc pozele????

 3. satmarean Răspunde

  Inca un proiect de anvergura. E de ras sau de plans? Ca nu mai stiu

 4. D. Coica Răspunde

  P.S. Daca totusi nu pot sa plec din cauza halbelor alea mari…, stiti voi. Il trimit pe Roca, ala cu ciorile din gradina Romei(bun baiat, ma scoate din rahat la chestii grele)

 5. Andrei Răspunde

  Da, pute-ti incepe cu pozele cu masinile ce stau coada ore in sir pe pod, cu lipsa locurilor de parcare. Dar e criza ?! Masinile se inmultesc ca cipercile dupa ploaie una mai tare ca cealalta, orasul se aglomereaza de masini si nu de locuri de munca. Se descurca satmareanul nostru dar ceva sa faca pentru oras sa arate mai bine, sa circuli mai bine , sa ai unde primi turisti …nimik…Da si cu hotelul Dacia puteti incepe , candva pe toate vederile din Satu Mare, era un simbol al Satmarului…ce sa mai …mi scarba.

 6. foto Răspunde

  Daca albumul o sa fie facut de sapatorul sef si bardul de la Odoreu, din start porniti gresit. Numai habarnisti gasiti???????????????????

 7. voicu Răspunde

  daca era csrehi arpi am fi fost doar anuntati ca s-a facut albunul si se facea unul la fel cu ghidul turistic al judetului unde sunt ridicate in slavi toate ale lor iar pentru majoritarii din judet s-au scris 2 randuri si si alea gresite!

  • AdrianSM Răspunde

   Daca ar fi Cehi Arpi:
   -Policlinica ar fi gata demult
   -ar exista investitii in infrastructura, nu de genul drumului spre Medies cu asfalt de 1cm
   -proiectul de 100 de milioane de euro castigat de Leitner la Apaserv ar avea sanse de realizare
   -judetul ar avea bani, nu ca acum ca nu sint bani pentru salarii la institutiile subordonate pt noiembrie decembrie
   -ar fi bani pentru servicii sociale
   -manechinele de la Gaby’s models n-ar fi angajate din banii nostri la Aeroport, precum si alte zeci de incompetenti din gasca PNL la alte institutii
   -nu ar exista atatea prostii cu lansari de carte, albume foto si evenimente de tot rasul
   -Brigitte nu ar fi asa de importanta in viata judetului
   -si asa mai departe

 8. cehy Răspunde

  Cind s-a facut albumul era vice chiar Stef si era seful insitutiilor de cultura, nu imi amintesc sa-i fi spus atunci lui Cehy ca albumul e doar pt unguri. Oare de ceeeeeeeeeeeeeeeeee?

 9. arpi Răspunde

  Csehy si-a batut joc de romani de cite ori a avut chef si nimeni nu a avut demnitatea sa i se opuna,toti au jucat ceardas, in frunte cu Stef care facea pe el cind se intilnea cu Csehy. Ca Stef a condus cultura cu total habarnism se vede si in poza, ce „mari intelectuali” sint alaturi de el.Absolventul de mine si petrol, care se autodeclara in mod fals profesor universitar si care plagiaza cartile pe care le publica din banii dati tot de Stef. Si lingaul care de pe sant a ajuns direct in functia de director cicait ce nu e in stare sa lege doua fraze. Acestia sint specialistii ce vor face albumul care va prezenta judetul Satu Mare> Satmareni cred ca sinteti tare multumiti de astfel de reprezentanti.

 10. tzurai Răspunde

  De accord, tzurai cu Brigitta!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zilele Medicale Sătmărene au ajuns la a X-a ediţie

Deschiderea oficială a celei de-a X-a ediţii a Zilelor Medicale Sătmărene a avut loc astăzi la un restaurant din municipiul...

Închide