Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Zilele Medicale Sătmărene au ajuns la a X-a ediţie

zilele-medicale-satmarene-(6)Deschiderea oficială a celei de-a X-a ediţii a Zilelor Medicale Sătmărene a avut loc astăzi la un restaurant din municipiul Satu Mare, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a autorităţilor locale şi a aproximativ 150 de participanţi.

Principalul organizator, preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ, a declarat că pe parcursul celor trei zile vor fi 55 de prezentări făcute de 70 de autori din toate domeniile.

Vrem să fim împreună la singura manifestare care adună toate specialităţile la un loc. Vom avea în cele trei zile de manifestări 55 de lucrări având ca autori 70 de colegi profesionişti din ţară şi străinătate. Vom avea şi trei secţiuni speciale dar şi surprize. Vor fi conferinţe din toate domeniile de specialitate medical şi ca noutate, la iniţiativa departamentului Seniori a Colegiului Medicilor vom avea o secţiune de istorie medical, care suntem convinşi că va readuce la viaţă evenimente ale vieţii medicale sătmărene şi nu numai surprinzătoare pentru mulţi dintre noi”,  a spus Bumbuluţ.

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, a ţinut să-i felicite pe medici pentru că reuşesc în continuare “în condiţii grele reuşesc să găsească putere şi să ajungă la a X-a ediţie a unei manifestări ştiinţifice într-un colţ de ţară, manifestări ştiinţifice de o mare calitate”.

În plus aş vrea să spun că Satu Mare scoate una dintre cele mai bune reviste medicale care există în România. Am venit aici tocmai pentru a avea contactul direct cu cei care prin munca lor ţin în spate un sistem de sănătate care este subfinanţat şi care ar intra în colaps dacă puţinii medici care au rămas în România nu ar face un efort deosebit”, a afirmat Astărăstoae.

zilele-medicale-satmarene-(8)

 

Timp de trei zile vor avea loc diferite prezentări. Un punct important îl reprezintă acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Rumelia Koren, din cadrul Univestităţii din Tel-Aviv, Israel, din partea Universităţii de Vest Vasile Goldiş.

La finalul “Zilelor Medicale“ vor fi acordate diplome de excelenţă primelor cinci lucrări votate de medici, dar şi diplome de onoare celor care au sprijinit organizarea evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.