Ultima actualizare: azi, 01:54
Locale

Directorul DGASPC, Octavian Apan, chemat să dea raportul în cazul fetiţei ucise

Tavi ApanCazul fetiţei de 10 ani, Vivien Dragoş, ucisă de concubinul surorii sale, a fost dezbătut în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean.

La solicitarea consilierului PSD Vasile Ciocan, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare, Octavian Apan, va prezenta, la următoarea şedinţă, un raport privind implicarea instituţiei în acest caz, având în vedere faptul că sora fetiţei în vârstă de 17 ani este însărcinată cu al treilea copil, iar Vivien a fost ucisă de concubinul acesteia.

Prezent la şedinţă, Apan a spus că are pregătit raportul şi că Direcţia a sesizat Poliţia încă de când sora Vivenei a rămas pentru prima dată însărcinată însă nu s-a făcut aproape nimic.

4 comentarii

 1. Baba Novac Răspunde

  Asta oricum nu stie, la ora 10 ii beat turta.

  • martina Răspunde

   Dar cine-i si mutra asta ACRA????…cum dreacu a ajuns asta director….de fapt numai cu asemenea specimene….HOTIA POATE FI IN FLOARE..

 2. demon Răspunde

  : politia va arata spre DGAps si verso, si iarasi si iarsi.

 3. cine a scris acest lucru Răspunde

  ACTUALIZARE – Un nou caz de abuz fizic în sistemul maramureşean de protecţie a copilului. Un minor în vârstă de zece ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, a căzut pradă nervilor celui care ar trebui să îl îngrijească. Incidentul, consumat într-o casă de tip familial din municipiul Baia Mare, a fost sesizat printr-un telefon anonim, în urma căruia responsabilii au demarat o anchetă.

  Incidentul a ajuns la urechile responsabililor joi, 31 octombrie, astfel că executivul instituţiei s-a deplasat la faţa locului. “Copilul are zece ani şi e dintr-o casă de tip familial din municipiul Baia Mare. Sesizarea de abuz mi-a parvenit personal pe telefonul personal, nu s-a făcut prin Telefonul Copilului. Era o voce de bărbat, nu ştie cine era. M-am dus la faţa locului, am verificat care e situaţia şi am rămas surprins să văd că se confirmă. Copilul avea urme pe corp, aşa că l-am dus dimineaţă (n.red. vineri dimineaţă) la medical legist. În funcţie de asta, vom vedea sub ce formă vom continua ancheta. Copilul va beneficia în mod sigur de consiliere psihologică”, a declarat Nicolae Boitor, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş.

  Angajatul agresiv a fost suspendat din funcţie!

  Potrivit directorului general, angajatul şi-a recunoscut gestul, dar a încercat să îl motiveze printr-un moment necontrolat de nervozitate. “A spus că a avut o ieşire necontrolată. Indiferent de explicaţie, nu putem tolera aşa ceva, astfel că am demarat o cercetare disciplinară, respectiv o anchetă administrativă asupra acelei case de tip familial. S-a format o comisie care să efectueze cercetarea disciplinară. Până la finalizarea anchetei, angajatul a fost suspendat din activitate. Nu ştim să fi avut alte ieşiri în trecut. Dacă ar mai fi avut şi am fi aflat, nu mai lucra acolo de mult. Vom vedea ce se va întâmpla în funcţie de evaluarea medicului legist. Nu este exclusă nici varianta întocmirii unui dosar penal. Am dispus, de asemenea, constituirea unei comisii interne care să cerceteze împrejurările în care fapta a fost comisă şi nerespectarea procedurilor interne de către personalul angajat.”, a mai arătat Boitor. Concluziile şi măsurile dispuse vor fi date publicităţii, au promis responsabilii.

  se luam la cunostinta Domnul director al DGASPC -SATU -Mare dumnavoastra nu va terezeaza ca uni istuti angajatii fac abuzurii in serficiul loveste beneficiarii in care dumnavoastra nu stiti sa va descurcati nu meritati sa mai fiti directorul centrului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.