Ultima actualizare: ieri, 22:32
Locale

Elevi din șase țări la Satu Mare, printr-un proiect european

comenius-ortodoxPrimarul Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat marţi, 8 octombrie la deschiderea proiectului ,,Let me know you: united in diversity” – ,,Permite-mi să te cunosc: uniţi în diversitate”

Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 2 ani cu participarea unor şcoli din Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Spania şi România.

Fiecare ţară organizează o întâlnire la care participă elevi şi profesori din celelalte ţări acest lucru făcând posibilă o mai bună cunoaştere a celorlalţi.

Tema proiectului este promovarea identităţii culturale a fiecărei ţări. La întâlnirea din România vor fi prezentate oficialităţilor ritualul de nuntă tradiţională oşenească precum şi bucătăria românească.

Întâlnirea de proiect din România se desfăşoară cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, cu sprijinul Primăriei Satu Mare, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Instituţiei Prefectului Judeţului Satu Mare.

,,Proiectul are o importanţă majoră atât pentru liceu cât şi pentru comunitatea sătmăreană deoarece prin acest parteneriat ne facem cunoscute valorile culturale româneşti în ţările Uniunii Europene” a declarat edilul şef în conferinţa de deschidere a proiectului.

Sursa: Primăria Satu Mare

 

comenius-ortodox-2

3 comentarii

  1. Corina Răspunde

    Ce avari de imagine sunt astia doi de la primarie!

  2. James Hetfield Răspunde

    Identitatea noastra culturala sta in popi. Va dati seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Fetiţă de 10 ani dată dispărută. A plecat la biserică și nu s-a mai întors

Polițiștii sătmăreni au fost sesizați cu privire la dispariția unei fetițe de 10 ani, din Satu Mare, mama minorei fiind...

Închide