Ultima actualizare: azi, 13:44
Locale

„Jandarmeria pe înțelesul tuturor!” Avram: Vrem să eliminăm imaginea jandarmului cu bâta şi ciomagul

jandarmerie-campanie-(7)Conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă derularea campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, eveniment ce se va desfăşura în parteneriat cu Primăria Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Şeful IJJ Satu Mare, Gheorghe Avram a declarat că această campanie s-a născut din  nevoia de informare a opiniei publice  referitor la  rolul  pe care îl are Jandarmeria în general şi instituţia Jandarmeriei Sătmărene în special,  în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Totodată se doreşte informarea cetăţenilor Judeţului Satu Mare cu privire la aportul pe care unitatea îl aduce la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesare bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene.

Vrem să eliminăm, dacă se poate, acea imagine a jandarmului cu bâta şi ciomagul, să înţeleagă cetăţeanul că jandarmul este în sprijinul acestuia„, a afirmat, destul de plastic, col. Avram.

Campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”! Scopul  acestei campanii constă în informarea cetăţenilor indiferent de vârstă, naţionalitate, zonă geografică, mediu social, etnie, educaţie, religie sau profesie, în legătură modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor.

Primarul Dorel Coica și șeful Inspectoratului Școlar, Mariana Roman, i-au asigurat pe jandarmi de tot sprijinul lor.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Camelia Lucuţ, a precizat că se doreşte informarea cetăţenilor asupra tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului atât la nivel local cât şi în afara graniţelor ţării.

Campania este structurată pe trei componente: una de informare, una de prevenire şi una de dialog social.

Prima etapă este cea de prevenire şi are drept public ţintă elevii din judeţul Satu Mare.

 Prima etapă, organizată sub sloganul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli!” se va desfăşura sub forma mai multor activităţi preventive  şi un concurs tematic destinat tuturor elevilor judeţului Satu Mare.

Vor fi abordate cu elevii teme legate de violenţă, despre cauzele comportamentului violent şi despre  efectele pe termen scurt mediu şi lung.

La clasele de gimnaziu şi de liceu vor fi abordate aspecte legate de răspunderea minorului. In etapa următoare se va discuta cu elevii liceeni despre orientarea şcolară şi profesională, despre şcolile militare de învăţământ.

Activităţile vor fi diferenţiate pe grupuri de vârstă, la fel si materialele promoționale.

La nivelul unităţii noastre, grupul de lucru format din jurist, psiholog, lucrători din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale şi ofiţeri din Detaşamentul Mobil, au elaborat o sinteză a materialelor necesare în această campanie.

În cadrul activităţilor preventiv educative pe care jandarmii le vor desfăşura în şcoli în perioada imediat următoare vor fi utilizate materiale diferenţiate pe categorii de vârstă.

Zilele următoare se va desfăşura o întâlnire cu coordonatorii de proiecte din şcolile din judeţul Satu Mare, în cadrul căreia aceştia vor fi informaţi asupra  obiectivelor proiectului, urmând ca fiecare să   implementeze proiectul  în şcoala din care provine.

Prima parte a campaniei cuprinde pe lângă activităţile preventiv-educative şi un concurs tematic, în care elevii vor fi invitaţi să se exprime în scris –cei mari şi prin desen cei mai mici asupra  misiunilor Jandarmeriei sau  asupra aşteptărilor pe care le au de la jandarmi .

Pentru elevii de liceu Jandarmeria pregăteşte componenta de orientare  profesională, prin recrutare pentru instituţiile militare de învăţământ.

2 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Nu trebuie schimbata imaginea jandarmeriei! Dimpotriva, trebuie ca omului de rand sa i se imprime si mai tare in minte faptul ca jandarmeria este cea mai agresiva forta, doar asa omul mai are frica de ceva.

  2. marinel Răspunde

    aveti dreptate,veti elimina doar imaginea jandarmului.in rest totul va ramane la fel ha ha ha.nu mai fraieriti pe nimeni…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Copil de 14 ani accidentat grav în Satu Mare

Ieri, 9 octombrie 2013, ora 07:55, pe strada Drăganilor din municipiul Satu Mare , P. Dumitru de 59 ani din...

Închide