Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Peste 20.000 de sătmăreni, somați să-şi plătească impozitele

iosif drimusDirecţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare a început somarea a peste 20.000 de sătmăreni să-și plătească impozitele pe acest an, ultima zi de achitare fără penalități, 30 septembrie, fiind depășită.

Șeful instituției, Iosif Drimuş, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că sunt emise înştiinţări pentru cei care nu şi-au plătit impozitele, în total fiind vorba despre 22.000 de persoane fizice din cele 69.000 care au poziţii, şi 1.500 de persoane juridice din totalul de 6.659 din evidenţele instituţiei.

Cel mai mic grad de încasare îl reprezintă impozitele pe autoturismele considerate de lux, având capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc. După depășirea termenului se aplică majorări de 2% în fiecare lună.

După emiterea înștiințărilor, dacă nu se achită datoriile, se poate ajunge la punerea de popriri pe salarii, sau chiar sechestru pe bunuri.

2 comentarii

  1. Karst Iosef Wilhelm Răspunde

    Ca să aibă Florisalul ce fura? NU DIN BUZUNARUL MEU DOMNILOR!

  2. ioan Răspunde

    achit impozitul,dar fara florisal.punct.sa vad cum si cu ce dreot ma penalizeaza finantele,care sunt de stat,daca nu-mi achit mita catre o institutie particulara cum este florisalul.vreau sa o vad si p-asta.dute coica si achita tu florisalul,ca noi satmareni ne-am saturat de hotiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.