Ultima actualizare: azi, 11:56
Locale

Palatul Administrativ Satu Mare, candidat la cea mai urâtă clădire administrativă din lume!

palat administrativ satu marePalatul Administrativ Satu Mare a fost propus de un blog din Canada, candidat la cea mai urâtă clădire administrativă din lume.

Având mai multe reclamaţii despre arhitectura turnurilor Primăriei din Toronto, reprezentanţii blogului The Star au cerut ajutorul cititorilor pentru a descoperi cea mai urâtă clădire administrativă din lume. Prima propunere a fost tocmai centrul nou al municipiului Satu Mare, care cuprinde şi Palatul Administrativ.

Potrivit descrierii făcute, turnul, înalt de 97 de metri din perioada cenuşie comunistă, este “brutal”, seamănă cu o închisoare-cetate horror din blocuri de beton, este un loc unde orice speranţă dă să moară.

Vă invităm să vă spuneţi punctul de vedere. Consideraţi că pot fi comparate cele două clădiri? Chiar arată Palatul Administrativ locul unde pare să moară orice speranţă sau este o exagerare?

toronto-city-hall

23 comentarii

 1. Buga Vasile Florin Răspunde

  Cladirea nu este urata, sunt urati cei din cladire, astia cu siguranta sunt cei mai urati din lume si cu siguranta ne omoara orice speranta.

 2. Buga Vasile Florin Răspunde

  Cladirea nu este urata, sunt urati cei din cladire, astia cu siguranta sunt cei mai urati din lume si cu siguranta ne omoara orice speranta.

 3. Adrian Pop Răspunde

  Din pacate asociem ansamblul Centrul Nou cu o perioada comunista si consideram ca tot ce era facut atunci e urat.

  Cladirea are foarte multe calitati.

  • satmarean Răspunde

   subscriu

  • unu Răspunde

   Sa daramam tot ce sa facut in epoca comunita ,sa ramina
   ce sa facut in capitalism .. cred ca vom locui in cort
   astia nu sunt in stare sa varuiasca ce au facut oamenii
   sub comunism

 4. Adrian Pop Răspunde

  Din pacate asociem ansamblul Centrul Nou cu o perioada comunista si consideram ca tot ce era facut atunci e urat.

  Cladirea are foarte multe calitati.

 5. Ioan Ovidiu Hotca Răspunde

  poate ne afecteaza asocierea poate nu dar comparatie intre cele doua centre administrative nu se poate face.

 6. Ionut David Răspunde

  Apai adevarul e ca e cam urat…dar am vazut si cladiri comuniste cu 'face lift' si arata destul de fain

 7. atmarean Răspunde

  Dar cine e specialistul in arhitectura care a facut aceasta apeciere? Daca se face aprecierea dupa stilul arhitectural, si inteleg ca despre asta e vorba, sa mai citeasca niste carti de arhitectura cel ce-si da cu parerea. Ca a fost construit in comunism, ca e urit datorita a ceea ce s-a intimplat sau se intimpla acolo, asta e din alta poveste.

  • csaba Răspunde

   perfect scris ,dupa parerea mea e conceput armonios futuristic,dar executat prost,neintretinut

   • satmarean Răspunde

    da’ are simili-vitralii gresite cu judetu si cu sfinti? are! le-a corectat cineva oare?

    ansamblul palat administrativ-casa de cultura-magazin somesul are valoarea lui, dar evident poate sa placa sau nu, ca doar nu suntem toti la fel

 8. Ciors Iuliu Răspunde

  Nu mă mir că suntem ţinta canadienilor deoarece au auzit că acest popor s-a trezit şi se revoltă când cineva vrea să-l jecmănească. Da, canadienii pot să-şi permită construcţii extravagante de pe urma firmelor pe care le are prin lume şi le aduce profit în detrimentul unor ţări sărace. Dacă le reuşeşte celor de la RMG să pună mâna pe aurul românesc, atunci vor putea să se dezvolte mai mult, ba chiar să-şi bată joc de proştii de români, care nu vor avea bani nici măcar să intreţină această clădire, darămite să construiască alta. Cât despre clădire, îmi place, este a noastră şi a fost făcută de oamenii noştri, iar mie-mi place tot ce este românesc.

 9. Alexandru Cosma Răspunde

  eu zic ca cel care a venit cu propunerea ca e urata el e urat…nu e asa frumoasa dar nici urata nu e,studentii de la arhitectura din Cluj ziceai acu vreo 2 ani ca e super si ar trebui folosita mai mult.

 10. Felicia Răspunde

  Cladirea chiar nu e urata, tinand cont si de perioada in care a fost construita si de stilul arhitectural al fiecarei tari. Ma-ntreb cum au ajuns ei sa compare o cladire din Toronto, cu una din …Satu Mare. Bine ca nu au facut comparatia cu vreo cladire din Dubai…!!

 11. loco Răspunde

  Dar de patriotism local a auzit cineva? s-au a murit? cum sa fim noi de accord sa fie declarata cea mai urita cladire din lume? da exista cineva care a vazut toate cladirile din LUME si poate face aceste comparatii? ca e rau ponosita e adevarat, poate va amintiti ce spunea Nicu Ceausescu, “n-o sa fiti in stare sa reparati tot ce a construit tata”. Nu Ceausescu a construit ci noi toti.

 12. George Răspunde

  Se putea construi centrul nou undeva intr-un loc mai extins, teren viran, nu inghesuit acolo langa centrul vechi si arata mult mai bine, pentru ca in decor mai incapeau cateva blocuri etc, ca doar reprezinta caciula osanului si parca cumva e taiata, Cred ca tot din lipsa de fonduri.
  Vom vedea “Noul centru Capitalist” cum va arata si peste cati ani, cine va mai apuca.
  Cladirea arata bine si cand s-a construit a fost fala judetului, si chiar a Romaniei.
  Ce se spune acum …sunt borbe goale aruncate in vant de rauvoitori.

 13. Dan Dana Răspunde

  Ce bine era daca autorii articolului ne dadeau si linkul blogului ca sa vedem si noi despre ce e vorba…asa…tre sa-i credem pe ei pe cuvant….

 14. Galiano Răspunde

  ori ce cladire ne intretinuta este urita..
  cladirea are nevoie de renovari…dar cei din ea spun ca nu sunt bani…
  au calculat vre-o data citi bani merg intr-un an pe tot felul de chermeze???..sigur nu daca o faceau aveau bani …ce nu este potrivit :cei care o administreaza si isi desfasoara activitatea aici..

 15. Viorel Osan Răspunde

  Nu arata , ci este locul unde moare orice speranta

 16. Ciprian Răspunde

  “Miroase” a aur romanesc…:))

 17. Erdei Dorel Răspunde

  …si o oportunitate: de-ar fi bani, de pe scarile dinspre dig, daca s-ar acoperi o portiune din piata cu o copertina din sticla/plastic, cu forme moderne, folosite fiind treptele dinspre catarg ca un amfiteatru, cu o prelungire gen scena a intrarii la casa de cultura …plus spatii ornamentale ….si daca acea casa de cultura ar fi cuprinsa intr-un program de reabilitare pentru un centru cultural cu biblioteca si sala de studiu…cu modificari in tonul noii constructii a geamurilor in special de la somesul, banca comerciala, cu o fantana arteziana functionala…intr-un spatiu aerisit…plus ceva culoare…am avea un altfel de piata in centru nou…da-i vorba de bani, iar bani are europa…. am avea un oras frumos….daca mai pui ca la constructia celui de-al treilea pod, de s-ar lua in calcul ca legatura dintre picioarele podului sa fie conceputa ca o ecluza, somesul, ar deveni navigabil pentru agrement de la Martinesti pana la iesire cuprinzand strandul, si uite asa, cu ceva investitii, poate in viitor intr-un proiect european de conservare reabilitare a complexelor comuniste (ca si altii au accesat asa bani)…si daca mai adaugi o sedinta la primarie cu administratorii blocurilor, pentru obligativitate rezolvarii spatiilor verzi din cartiere, ceva contracte cu firme mai mici de intretinere spatii verzi, si de s-ar mai pune la cale un concurs de proiecte pentru zona pescarus , dupa care concesionarea lor spre investitii catre privati interesati ( alte zone asemenea), si colacv peste pupeze, daca s-ar lipi pe proiectele astea ,treaba cu izolarea termica a blocurilor din cartiere, apoi daca s-ar lucra la reabilitarea si conservarea centrului vechi prin amendarea celor care pot dar nu isi reabiliteaza cladirile monument, cum ar arata satmarul in 10 ani?…ar fi chiar interesanta inclusiv cladirea palatului….

  • viorel Răspunde

   imi place ideea Dvs. uite, de asemenea comentarii constructive avem nevoie! Sper doar ca cineva in masura, si cu putere de decizie sa ne asculte !

 18. Noje Daniel Răspunde

  Din punctul meu de vedere clădirea arată super frumos, chiar daca are nevoie de niște lucrări de consolidare, însă acei canadieni au spus acele lucruri deoarece Canada nu a fost niciodată stat comunist, așa că canadienii cel mai probabil nu înțeleg frumusețea acestui tip de arhitectură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.