Ultima actualizare: azi, 12:15
Locale

Primarul Dorel Coica interzice şcolilor să ia bani de la părinţi şi elevi

Dorel CoicaPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, transmite Unităţilor de Învăţământ următorul anunţ:

Deoarece sunt multe sesizări din partea părinţilor cu situaţie materială precară pentru că Unităţile de Învăţământ din municipiul Satu Mare au solicitat acestora materiale de curăţenie şi igienizare a sălilor de clasă şi pentru dotarea lor vă informăm că Primăria municipiului Satu Mare a alocat sume pentru acoperirea acestor cheltuieli din bugetul de stat.

Interzicem Unităţilor de Învăţământ să solicite bani sau materiale de curăţenie şi igienizare a sălilor, de la elevi şi părinţi.

Materialele de curăţenie, igienizarea sălilor de clasă precum şi dotarea acestora se suportă din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, cap 65,  Învăţămant.

Sursa: Primăria Satu Mare

16 comentarii

 1. Karst Iosef Wilhelm Răspunde

  Nu va este rusine? Mama mea este profesoara! Niciodata nu s-au cerut bani elevilor. Fondul clasei se strangea, cel putin pe vremea mea, daca asa hotarau parintii la sedinta, iar copiilor cu venituri modeste nu le cerea nimeni bani. Nu va este rusine sa va legati de profesorii care v-au votat?

 2. gyuri Răspunde

  acum ne legam de maruntis? “romanaul traieste de unde lucreaza” daca dispare o solutie de geamuri sau cateva produse de igiena gata sarim in sus, dar cand dispar mii si sute de mii de lei prin proiecte fantoma si de prasta calitate nu spunem nimic. pt TED: te simti atacat? tu esti cel cu musca pe caciula? mai bine ai fi realist si ai cauta adevarate furturi bani multi de la drumuri si fonduri ue prin proiecte de 2 lei care nu ajuta comunitatea aproape cu nimic, crezi ca banii de ziua orasului si a judetului si restul parangeliilor au fost corect cheltuiti? cei care lucreaza cu bani, duc acasa bani, cei care lucreaza cu solutii de geam duc solutii de geam acasa, asa-i romanu.

 3. Vasaluc Răspunde

  Cand e vorba de dotarea scolilor spune ca nu sunt bani! Iar acum apare in presa cu aceste afirmatii? Prima data sa asigure condițiile necesare si apoi sa comenteze! Satmarenii l au votat pt fapte nu vorbe!

 4. Carina Răspunde

  Care schimbare??? Pt ca apare in presa cu o afirmatie, inseamna ca a schimbat ceva??? Ar trebui intai sa faca o vizita in scolile satmarene, sa vada care sunt conditiile, asta tot din cauza lui, pt ca nu asigura fondurile necesare pt igienizari. Niciodata nu ne vom rezolva problemele prin conferinte de presa.

 5. Mary Răspunde

  Serios???? Si de ce la fiecare inceput de an ( la clasa I) se cer bani, pentru schimbarea parchetului, a bancilor, si bani pentru tot felul de solutii pentru curatenie, pentru diferite caiete sau carti speciale…..pana si hartia igienica trebuie sa o duci.Sa nu mai vorbim de sfarsit de an scolar( fei el la scoala sau la gradinita) unde se cer bani cu carul. Scoala ar trebui sa fie gratis, ca daca ai vrea tot felul de prostii sa cumperi si sa arunci cu bani in stanga si in dreapta ti-ai duce copilul la privat!!!

 6. satmarean Răspunde

  Marcela Papici a introdus un sistem haotic in sistemul de invatamant satmarean. Acum Coica le va falimenta. Ce ne-ati promis? Dreptate pana la capat sau prostie fara limite?

 7. iosif Răspunde

  ”satmarean” esti un idiot tu esti total pe dinafara

  • IOAN Răspunde

   ma intreb si eu cine este idiotul:satmarean care a pus o intrebare simpla,sau iosif care a raspuns asa cum probabil a fost invatat de parintii lui.

 8. ioan Răspunde

  dar ceea ce se face la moisil e corect?nenea Braica a adus la cunostinta copiilor in prima zi de scoala ca auxiliarele de matematica deja comandate costa 25 de lei.am si eu o intrebare,de fapt doua:
  care este rolul manualelor in scoli?daca se lucreaza din auxiliar?
  cu ce drept a facut aceasta alegere nenea prof. Braica fara sa consulte parintii?
  poate ne raspunde si braiaca la intrebari,desi nu cred.

 9. IOAN Răspunde

  sde ce cenzurati?am intrebat frumos:de ce la sc. moisil d-nul braica a comunicat in prima zi de scoala elevilor,pretul; auxiliarelor deja comandate:25 lei.vrei nu vrei ca si parinte cumperi,altfel e bai.a luat cineva vre-odata masuri?va spun eu, impotriva acestor profesori de mate,gen pop,blaga,braica cuceu,nu se va lua niciodata nicio masura.nici in privinta orelor in particular obligatorii,altfel ramai corigent{vezi blaga)nici in privinta auxiliarelor.pe pariu coica ca-ti racesti gura de pomana?

 10. Sorin Răspunde

  Unde este nascut Coica? Intrebare pentru orice satmarean care stie! Eu chiar nu stiu!

 11. Dani Răspunde

  Atunci dl Coica sa faca bine sa doteze scolile cu toate materialele necesare, inclusiv xerox, toner, hartie, pentru fiecare clasa in parte, deoarece profesorilor le este foarte necesar pentru fise, teste etc. Sau profesorul sa plateasca totul din buzunarul lui? Si asa profesorii platesc destui bani pentru materialele de care au nevoie pentru desfasurarea activitatilor. In scoli vesnica problema sunt banii. Nu sunt bani, nu sunt materiale. Din pacate nu sunt nici manuale suficiente. Intotdeauna a existat un fond al clasei si al scolii chiar si pe vremea lui Ceausescu. Acum nu e voie, dar cand ceri ceva toata lumea ridica din umeri si spune ca nu sunt bani.

 12. Vlad Răspunde

  A facut primaria din satu mare trotuare k sa stea apa pe ele nici macar un pic de inclinatie nu l-ea dat. Nu stiu cine a facut receptia lucrarilor da ala cred k o fost orb. ASA SE FAC LUCRURILE DE MANTUIALA CUM S-AR ZICE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Noul Cod Rutier. Şoferii pot urca la volan dacă au băut o bere sau un pahar de vin. Cum comentaţi?

Victor Ponta le dă dezlegare şoferilor la un pahar de bere sau vin la o nuntă. Guvernul a modificat din...

Închide