Ultima actualizare: azi, 20:10
Monica Caita, Andrei Mihalache, Carmen Fratila, Sorin Oros
Locale

Trei premiere în octombrie la Teatrul de Nord

Monica Caita, Andrei Mihalache, Carmen Fratila, Sorin Oros

Monica Caita, Andrei Mihalache, Carmen Fratila, Sorin Oros

Teatrul de Nord Satu Mare va prezenta în această lună trei premiere. Directorul instituției, Sorin Oros, alături de directorul artistic, Andrei Mihalache, actrița Carmen Frățilă, noua responsabilă PR a teatrului și secretarul literar Monica Caița, au susținut astăzi o conferință de presă pe această temă.

Prima premieră, “Meşterul Manole”, scrisă de Viorel Cacoveanu, în regia lui Andrei Mihalache, va avea loc în 13 octombrie.

Meşterul Manole sau Drumul spre Europa este în premieră naţională, scrisă de un dramaturg clujean cunoscut în primul rând pentru piesele scrise înainte de 1990, Viorel Cacoveanu. E o privire contemporană ironic amară asupra mitului meşterului Manole. Toate lucrurile s-au putut întâmpla atunci sau se pot întâmpla şi astăzi, este o tragicomedie, un spectacol de public, cu distribuţie numeroasă“, a mai apus Mihalache.

Această piesă va fi prezentată şi în alte oraşe din Ardeal.

Premierele lunii octombrie mai sunt “Capra cu trei iezi şi iedul cu trei capre”, o adaptare după I. Creangă şi O. Pancu-Iaşi, în regia lui Andrei Mihalache, ce se va juca pe 17 octombrie şi “Profesorul de franceză” de Tudor Muşatescu, tot în regia directorului artistic, ce se va juca pe 27 octombrie.

În piesa „Profesorul de franceză” vor evolua cei patru noi actori: Bianca Livia Cuteanu, Ioana Cheregi, Cristian Iorga şi Andrei Stan.

Totodată, a fost anunţat faptul că Teatrul de Nord va participa pentru prima dată la Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti, cu piesa “PAPARAZZI sau Cronica unui răsărit de soare avortat”, de Matei Vișniec, în regia lui Ovidiu Caiţa.

2 comentarii

  1. Pasarela Ghita Răspunde

    MINUNATUL COLECTIV DE ARTISTI SI REGIZORI VA FII O PIESA MINUNATA MESTERUL MANOLE DE MARE RASUNET NATIONAL SI INTERNATIONAL VA DORESC MULT SUUCCES GHITA SATU MARE

  2. Sorin Oros Răspunde

    mulţumim prietene drag…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.