Ultima actualizare: azi, 23:00
Locale

Sătmarul a dat doi fotbaliști care costă peste 1.000.000 de euro! Cine sunt aceștia

Județul Satu Mare a dat doi jucători care costă peste 1.000.000 de euro. Conform site-ului de specialitate german transfermarkt.de, punctul de reper financiar al strategiilor pentru transferuri în Europa, Florin Gardoș este cel mai bine cotat fotbalist sătmărean din Liga I. În pofida acestui aspect, Gardoș nu este și cel mai bine cotat fotbalist sătmărean al momentului. Această poziție o ocupă careianul Eric Bicfalvi. Cei doi nu sunt însă singurii jucători sătmăreni importanți care evoluează în țară și în Europa.

Fundașul central al Stelei în vârstă de 24 de ani, Florin Gardoș, este cotat în acest moment pe piața transferurilor la suma de 1.400.000 de euro. Punctul de referință al cotei jucătorului sătmărean a fost atins la sfârșitul anului 2011, când tot în tricoul Stelei, fotbalistul impresariat de Ioan Becali valora 1.800.000 de euro. În prezent fostul jucător al formației Someșul Satu Mare se află într-un moment de ascensiune: a devenit titular la Steaua și are deja 10 meciuri la Naționala României.

 Cota-Florin-Gardos 

“Florin este un jucător care a demonstrat că are caracter și valoare. A trecut bine peste perioada în care nu a fost titular la Steaua, a trecut bine peste incidentul cu cartonașul roșu iar acum și-a câștigat locul atât la club cât și la Naționala României. Sunt convins că valoarea și evoluțiile lui bune vor face ca în scurt timp să realizeze pasul spre un campionat mai bine cotat unde și condițiile de pregătire vor fi cu totul altele”, a declarat antrenorul care l-a descoperit pe Gardoș, Dacian Nastai.

 

Conform datelor transfermarkt.de, careianul Eric Bicfalvi în vârstă de 25 de ani, care evoluează în Ucraina la formația Volyn Lutsk, este cel mai bine cotat jucător sătmărean al momentului. Cota lui de piață este estimată la suma de 1.500.000 de euro. Din punct de vedere financiar valoarea jucătorului a explodat după plecarea sa de la Steaua. Atunci valora 875.000 de euro iar la doi ani de la acel moment a ajuns să coste aproape dublu. Ascensiunea sa valorică financiară este direct legată de evoluțiile sale bune din ultimii doi ani. La Volyn, Bicfalvi poarta tricoul cu numărul 10 și spre deosebire de perioada petrecută la Steaua când juca mijlocaș central cu sarcini mai mult defensive, acum este un obișnuit al postului de mijlocaș ofensiv. În ciuda acestor aspecte Bicfalvi nu a fost convocat niciodată la echipa Națională a României. Acesta a început chiar demersurile pentru a obține cetățenia maghiară și a putea juca în acest fel în Naționala Ungariei.

Cota-Eric-Bicfalvi

 

Cota de piață a celorlalți fotbaliști sătmăreni

Fundașul stânga al Vasluiului în vârstă de 30 de ani, Adrian Sălăjeanu, este cotat conform  transfermarkt.de la suma de 875.000 de euro. Fundașul central al echipei FC Botoșani, Răzvan Tincu, în vârstă de 26 de ani, este evaluat la suma de 475.000 de euro. Tot la Botoșani joacă și portarul sătmărean în vârstă de 29 de ani, Marius Curileac, apreciat la suma de 400.000 de euro. Împrumutat de la Pandurii la Corona Brașov, mijlocașul stânga, în vârstă de 22 de ani, Ciprian Brata, costă conform site-ului german, 275.000 de euro.

Fundașul central în vârstă de 23 de ani Valter Heil, este împrumutat de la echipa de Liga I, FC Vaslui la formația de ligă secundă din Seria a II-a, Târgu Mureș. Acesta costă conform specialiștilor, 125.000 de euro. Tot în Liga a II-a dar în Seria I, evoluează la Rapid București fundașul central în vârstă de 26 de ani, Daniel Lung, estimat la 275.000 euro. Cel mai bine cotat fotbalist al Olimpiei Satu Mare pe piața transferurilor, este fundașul central împrumutat de la CFR Cluj, Cornel Ene în vârstă de 20 de ani. Transfermarkt.de îl evaluează la suma de 300.000 de euro.

În Europa mai joacă sătmăreanul Sergiu Suciu, împrumutat de la Torino în Serie B la Juve Stabia. Mijlocașul central este evaluat la suma de 100.000 de euro.

Radu DĂRĂBAN

2 comentarii

  1. szatmarean Răspunde

    unde e babut, gavrilescu, ????

  2. seby Răspunde

    Gavrilescu te manca-n cur?vrei si tubsa apari aici nu? Ce faci iti dai comentarii singur? Tu esti bun la acolo la Bataile Beltiugului,vrei sa iti vezi si tu numele?iti zic eu,1 euro.de ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.