Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Stația de epurare din Negrești Oaș se va extinde

 conferinta apaservLa Stația de Tratare a Apei Potabile de la Mărtinești a avut loc astăzi ceremonia oficială de semnare a contractului de lucrări „Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești-Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”. La eveniment a participat directorul APASERV, Dan Stejerean, primarul orașului Negrești, Aurelia Fedorca, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, reprezentanții firmei executante și alții.

Acesta este cel de-al cincilea contract de lucrări semnat în cadrul programului de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, proiect cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Mediu, Axa Prioritară 1. Contractul are o valoare totală de 15.000.000 de lei. Perioada de derulare este de 15 luni la care se va adăuga o perioadă de notificare a defecțiunilor de 12 luni.

„Este un contract care va încheia discuțiile legate de calitatea apei atât în Negrești cât și în Livada. Se ştie că stația de epurare din Livada era nefuncțională iar cea din Negrești subdimensionată. Aceste două stații, împreună cu cele trei care sunt acum în execuție, respectiv etapa a III-a Satu Mare, Tășnad și Ardud, ne sigură că din punctul de vedere al calității apei nu vor mai fi probleme”, a declarat directorul APASERV, Dan Stejerean.

În Negrești-Oaș se vor extinde rețelele de distribuție a apei cu 20,4 km, se vor extinde rețelele de canalizare cu aproximativ 21 de km. De asemenea se vor mai construi 3 stații de pompare a apelor uzate.

Vă reamintim că proiectul major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare” are o valoare totală de de 433,5 milioane de lei și este derulat de APASERV Satu Mare în perioada 2011-2015. Contribuția nerambursabilă a UE reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de APASERV printr-un credit bancar obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.