Ultima actualizare: azi, 18:45
Locale

Iovan lovește din nou. A tras ţepe de 25.000 de lei pretinzându-se angajat al Consiliului Judeţean

iovan fogorosi

Iovan Fogorosi /Adevarul

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au depistat în flagrant şi l-au reţinut vineri, 08 noiembrie pe Iovan Fogorosi, de 25 de ani, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, instanţa dispunând ulterior arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Tânărul a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni, a liberat din Penitenciar în aprilie 2013, dar şi-a reluat de îndată activitatea infracţională, apelând la acelaşi mod de operare.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au cooperat în derularea anchetei cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Satu Mare, beneficiind totodată de sprijinul de specialitate al ofiţerilor S.I.P.I. Satu Mare. Cercetările au fost coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Iovan F., de 25 de ani, a acţionat de fiecare dată după acelaşi plan: contacta telefonic reprezentanţii unor societăţi comerciale şi, pretinzând că este angajat al Consiliului Judeţean, se arăta interesat de achiziţionarea unor produse pentru casele de copii. Astfel, a reuşit să primească, în numele instituţiei, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ori biciclete pentru copii, paleţi de lemne, fără a mai achita ulterior contravaloarea bunurilor. Toate aceste produse au fost mai apoi valorificate de suspect, care şi-a însuşit sumele de bani astfel obţinute.

Într-un alt caz, tânărul a solicitat şi a obţinut sume de bani, pretextând că acestea sunt necesare unor copii bolnavi de cancer, ce necesită tratament medical de urgenţă la Bucureşti. Pentru a crea aparenţa unor operaţiuni legale, Iovan F. a promis şi încheierea unui contract de sponsorizare cu respectiva societate, act care, desigur, nu a mai fost perfectat.

Din probele administrate până în acest moment, poliţiştii au stabilit că au fost prejudiciate cu sume de peste 25.000 lei, trei societăţi comerciale, însă există indicii temeinice care atestă faptul că au mai fost înşelate şi alte persoane ori firme. Pentru ca suspectul să răspundă penal de toate faptele comise, poliţiştii adresează un apel tuturor persoanelor ce au fost înşelate de Iovan F. să formuleze plângeri penale şi să furnizeze informaţiile deţinute cu privire la activitatea infracţională a acestuia.

Sursa: Poliţia Satu Mare

6 comentarii

 1. toma Răspunde

  Produs 100% al dgaspc satu mare! Marc, esti mandru?

 2. URSU MARIA MIHAELA Răspunde

  DE VINA sunt toti cei care i-au permis accesul in institutii acestui individ ! Cum a fost posibil sa girezi cu incredere acest individ, exponent al campului infractional?!?! L-am “citit” cu acuratete din prima secunda in care si-a permis “luxul” de a intra in biroul meu si spre surprinderea tuturor l-am dat afara !!!! Va ajunge acum din nou acolo unde ii este locul !

  • Fidelia Răspunde

   Vezi ca si voi aveti multi penali in gradina PNL. Nu face pe lupul moralist ca se stie multe despre multi/multe din PNL si mai urmeaza…

  • UnSatmarean Răspunde

   Dar ce ati face daca v-ar suna si s-ar da drept secretara dlui Stef sau insasi dnul Stef si ar discuta in numele lor ca si reprezentati ai CJ SM despre achizitia unor bunuri materiale? A facut-o, si-a schimbat si vocea, e de ras acum.. ca a fost prins, dar paguba tot paguba a ramas! 🙂

 3. matei Răspunde

  Da stimata d-na Ursu,… dar numai ca sa-i tina cald locul lui Stef and company.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.