Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Topul județelor cu cei mai agresivi șoferi. Pe ce loc se situează Satu Mare

sofer_agresivSoferii agresivi care incalca regulile bunului simt, dar mai ales pe cele de circulatie, si-au gasit nasul. Politistii ii urmaresc cu masini neinscriptionate si ii sanctioneaza pe loc.

Cei mai periculosi sunt in special bucurestenii care conduc in clasament. Pe locul doi sunt cei din nordul Moldovei, iar pe cei mai cuminti soferi ii gasim in Teleorman si vestul tarii, potrivit unui studiu realizat pentru Stirile PRO TV. Judetul Satu Mare se afla pe locul 20.
Mai multe imagini publicate pe internet i-au inspirat probabil si pe politistii de la Brigada Rutiera, care au inceput sa-i pandeasca pe soferii agresivi. Unii, de pilda, intorc pe linie continua.
Altii trec pe rosu ori merg razant prin fata pietonilor.
O soferita din Bucuresti ne ofera un exemplu inconstienta: isi bea cafeaua si vorbeste la telefon in timp ce conduce. Grav e ca aceste cazuri sunt tot mai dese.
Intr-un top al celor mai agresivi soferi din trafic, realizat pentru Stirile PRO TV de o companie care ofera servicii de monitorizare prin satelit, conduc bucurestenii, urmati de cei din Botosani si Suceava. La polul opus se afla soferii din Teleorman, Vrancea si Mehedinti.
“Bucurestiul este un oras supraaglomerat. Nimanui nu-i pasa de reguli de circulatie sau politete. Poate sa fie si o chestie de cultura, pentru ca in Ardeal oamenii sunt destul de politicosi. Moldovenii nu reusesc sa-i ajunga pe bucuresteni, dar urmeaza”, explica Adrian Dinu, specialist sisteme GPS.
Ca sa nu se supere nimeni, firma care detine peste 20 de mii de masini in toata tara, ne-a explicat cum a realizat clasamentul.
Reprezentantii ei au luat in calcul trei caracteristici ale sofatului agresiv: acceleratul in forta, franatul puternic si abordarea brusca a unei curbe.
Acest GPS inteligent este montat pe masini si ofera in timp real toate informatiile. In baza lor, un sofer primeste note: de la 4 la 10. 4 este rezervata celor mai agresivi soferi.
“Ca sa obtineti nota 10 ar insemna sa aveti un stil de condus in care sa apasati foarte rar acceleratia la podea si foarte rar frana brusc”, mai spune Adrian Dinu.
Soferii din Bucuresti, care au participat la test, sustin ca le este greu sa ia o nota buna din cauza aglomeratiei.
Dar poti fi sofer model chiar si in capitala. Pentru a demonstra asta facem un experiment si montam GPS-ul inteligent pe o masina cu care conducem 24 de ore.
“Nota obtinuta este 10 cu felicitari. Se poate conduce in Bucuresti neagresiv cu conditia sa nu ne repezim sa nu ne taiem calea”, spune Adrian Dinu.
Ca sa ii descurajeze, politistii au sanctionat peste 80 de soferi agresivi si au suspendat 15 permise.

TOPUL COMPLET
Bucuresti (RO)
Botosani (RO)
Suceava (RO)
Harghita (RO)
Sibiu (RO)
Prahova (RO)
Bacau (RO)
Covasna (RO)
Cluj (RO)
Brasov (RO)
Gorj (RO)
Tulcea (RO)
Salaj (RO)
Maramures (RO)
Giurgiu (RO)
Dambovita (RO)
Constanta (RO)
Iasi (RO)
Galati (RO)
Satu Mare (RO)
Valcea (RO)
Mures (RO)
Calarasi (RO)
Olt (RO)
Ialomita (RO)
Alba (RO)
Dolj (RO)
Bihor (RO)
Arges (RO)
Ilfov (RO)
Braila (RO)
Timis (RO)
Bistrita-Nasaud (RO)
Neamt (RO)
Buzau (RO)
Arad (RO)
Vaslui (RO)
Caras-Severin (RO)
Hunedoara (RO)
Mehedinti (RO)
Vrancea (RO)
Teleorman (RO

2 comentarii

  1. Nicolae Răspunde

    pacat ca sunt vanati doar “fraierii” pe la noi , zilnic vad incalcari foarte grave ale regulilor la circulatie ; curaj D-nilor politisti si la bmw-uri si la mercedesuri nu doar la masini ceva mai ieftine si o moaca de muncitor la volan

  2. juji Răspunde

    MINCIUNI, pe dracu, in jud. Satu Mare poti sa fii un nimeni dar daca ai o masina tare nu te opreste nici un ,,karaliu”, se tem pt. caci cocalarii in jud. Satu Mare sunt protejati de circulistii si condicerea de la varf folosindu-se expresia,,chiar pa asta l-ai gasit” si ulterior este f-t-t tot agentul, asa ca mai bine relaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.