Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

O secundă de neatenţie te poate costa viaţa!

scoala-politieÎn cadrul Proiectului Pilot de Educație Rutiera ”O secundă pentru viaţa ta!”, dedicat copiilor și inițiat de Automobil Club Român, comisar de poliție Săndulescu Simona din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – coordonator al Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanți ai ACR Filiala Satu Mare, respectiv directorul acesteia Seletye David, au organizat o întâlnire cu elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” Satu Mare.

Reprezentanții ACR au demarat aceste activități, dedicate tinerilor pietoni, în special elevilor din clasele I-VIII, tocmai datorită nevoii de responsabilizare a pietonilor ce încalcă reguli elementare de circulație, cum ar fi traversarea străzilor prin locuri nepermise. În cadrul întâlnirilor cu elevii se urmărește promovarea unor teme de interes prioritar, cum ar fi :

  • Ce sunt regulile de circulație si care este rolul lor?
  • Cine face regulile de circulație si cine veghează la respectarea lor?
  • Avem nevoie de însoțitori ca sa circulam?
  • Cum putem deveni victima propriei necunoașteri si imprudenței când circulam pe drumurile publice?

 A fost prezentat copiilor și un  mic dicționar de termeni specifici circulației rutiere, precum și sfaturi pentru micii pietoni de la… oamenii mari. Scopul proiectului este salvarea vieții copiilor si pregătirea acestora pentru a deveni buni conducători auto.

Elevii prezenți la întâlnire au avut posibilitatea de a demonstra faptul că au învățat regulile de circulație, descriind fiecare imagine din panourile tematice prezentate.

La final, concluzia a fost una unanimă: o clipă de atenție și o fărâmă de responsabilitate poate salva viața.

Sursa: Poliţia Satu Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.