Ultima actualizare: azi, 19:42
Locale

Fă fericit un copil defavorizat. Ia-l acasă de Crăciun!

ia-ma-acasa-de-craciunÎn perioada 2 decembrie – 20 decembrie, sătmărenii interesaţi pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC), învoirea unui copil aflat într-un Centru de plasament, pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familia dumneavoastră.

Pentru a obţine această învoire, sătmărenii interesaţi vor trebui să depună o cerere la sediul D.G.A.S.P.C., situat pe str. Corvinilor nr. 18, între orele 9:00 – 15:00, în perioada mai sus menţionată.

După depunerea acestei cereri de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa D.G.A.S.P.C. (cererea tip  se află la sediul instituţiei), specialiştii în domeniul asistenţei sociale vor veni acasă la dvs. pentru a evalua situaţia familială. De asememea, specialiştii D.G.A.S.P.C. Satu Mare vă vor recomanda copilul care se va putea bucura de o minivacanţă de Crăciun în familia dumneavoastră.

Această acţiune umanitară se desfăşoară în cadrul campaniei „IA-MĂ ACASĂ DE CRĂCIUN”, organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în instituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

3 comentarii

 1. Dani Tantas Răspunde

  Eu, impreuna cu familia mea, vrem acest lucru. Si nu numai de Craciun.
  Iacov 1:27 "Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume."

 2. Dani Tantas Răspunde

  Isaia 58:6-7
  Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug;
  împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.

 3. STELA Răspunde

  Puneti-va un moment in locul acestor copii. Sunteti luat de o familie fericita acasa pe timpul sarbatorilor, o familie care face un lucru bun negresit. Dupa trecerea sarbatorilor tu ca si copil ce crezi ? De ce nu ai putut sa ramai in acea familie frumoasa. Tie de ce iti este interzis acest lucru ? Oare nu s-au folosit de tine ? Asa poate gandi un copil, sau daca nu gandeste asa simte. Eu cred ca acesta este un prim pas spre o adoptie. Nu poti sa iei copilul si apoi sa nu mai tii legatura cu el. Bravo Dani Tantas daca te gandesti si mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua Internațională a combaterii violenței împotriva femeilor, marcată de femeile din PDL Satu Mare

Femeile democrat-liberale au marcat ieri, la Negrești Oaș, Ziua Internațională a combaterii violenței împotriva femeilor. Deputatul PDL, Andreea Paul, împreună...

Închide