Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Ziua Internațională a combaterii violenței împotriva femeilor, marcată de femeile din PDL Satu Mare

OF PDL Negresti Oas (2)Femeile democrat-liberale au marcat ieri, la Negrești Oaș, Ziua Internațională a combaterii violenței împotriva femeilor.

Deputatul PDL, Andreea Paul, împreună cu președinta organizației județene a femeilor din PDL Satu Mare, Ileana Blidar, au avut o întâlnire cu câteva femei din Țara Oașului, la sediul PDL din Negrești-Oaș. Alături de acestea a fost prezentă și Monica Sobius, primarul comunei Tarna Mare.

Estimările ONU arată că abuzurile asupra femeilor nu doar persistă, ci sunt în creştere. În România situaţia este la fel de îngrijorătoare. Datele arată că femeile reprezintă 83% din cazurile de violenţă fizică în familie. În aceste condiţii, este posibil ca fiecare dintre noi sa cunoască cel puţin un caz de violenţă asupra unei femei.
Organizaţia Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 25 noiembrie  ca Ziua Internaţională pentru Eliminarea violenţei împotriva femeilor iar premisa a fost creşterea conştientizării faptului că femeile din întreaga lume sunt subiect al violurilor, violenţei domestice şi a altor forme de violenţă. Mai mult, unul din obiective ale acestei zile este să sublinieze că amploarea şi adevărata natură a acestui fenomen sunt ascunse.

OF PDL Negresti Oas (1)

În județul Satu Mare, abia în luna martie a acestui an a fost deschis primul adăpost pentru femeile maltratate şi copiii lor. Locurile au fost ocupate imediat, chiar din luna aprilie. E vorba de 3 locuri. Atât, nimic mai mult! 

Violența împotriva femeii este una dintre cele mai întâlnite încălcări ale drepturilor omului. Ai dreptul să nu fi agresată așa cum ai dreptul să respiri. Durerea nu trece dacă taci.

Nu e normal să fii împinsă, lovită, amenințată sau insultată, umilită, învinovățită, izolată de prieteni și de familie, lipsită de accesul la bani sau împiedicată să iei decizii importante. Și mai ales, nu e normal ca aceste lucruri să se întâmple în familie”, consideră Andreea Paul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.