Ultima actualizare: azi, 13:35

Claudiu Figula, Iosif Szilagyi, Ioan Trif
Locale

Peste 600 de sătmăreni şi-au măsurat gratuit glicemia, de Ziua Mondială a Diabetului

Claudiu Figula, Iosif Szilagyi, Ioan Trif

Claudiu Figula, Iosif Szilagyi, Ioan Trif

Un număr de 660 de sătmăreni şi-au măsurat gratuit glicemia la acţiunea de joi, de Ziua Mondială a Diabetului, fiind depistaţi 11 noi diabetici şi aproximativ 200 de persoane cu risc crescut.

Medicul Iosif Szilagyi, preşedintele fondator al clubului Lions Satu Mare, Ioan Trifu şi preşedintele actual, Claudiu Figula, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă primele statistici.

Potrivit dr. Szilagyi, au fost depistate 11 cazuri noi de diabet, pacienţii fiind îndrumaţi spre medici specialişti pentru a li se face testele de toleranţă la glucoză. De asemenea, au mai fost depistate 200 de persoane cu risc crescut pentru diabet. Acestea au fost îndrumate la rândul lor spre medici specialişti pentru a fi informaţi cu privire la riscuri şi măsurile ce trebuie să le ia.

Din cei 660 de sătmăreni participanţi, 36% aveau hipertensiune arterială mai mare de 140/90 iar 60% au fost supraponderali sau obezi. De asemenea, medicii le-au determinat sătmărenilor şi riscul cardiovascular, cei cu probleme fiind luaţi în evidenţe şi monitorizaţi timp de un an.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an s-au făcut şi consultaţii medicale oftalmologice şi neurologice.

Majoritatea persoanelor cu diabet sau cu risc crescut sunt trecute de 50 de ani. Medicii atrag atenţia că această boală poate să apară la orice vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.