Ultima actualizare: ieri, 21:41
Gheorghe Rentea, Dorel Coica, Emilian Francu
Locale

Schimb de experienţă între Primăriile Satu Mare şi Râmnicu Vâlcea

Gheorghe Rentea, Dorel Coica, Emilian Francu

Gheorghe Rentea, Dorel Coica, Emilian Francu

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că au pus bazele unei colaborări de tipul “schimb de experienţă” astfel încât exemplele de “bună practică” dintr-un oraş să fie preluate de celălalt oraş.

Edilul şef sătmărean a şi anunţat primul proiect ce va fi implementat la Satu Mare după modelul din Râmnicu Vâlcea, şi anume modernizarea sistemului de iluminat public prin montarea unor LED-uri, reducându-se astfel costurile cu energie electrică cu 30%.

După modelul de la dânşii, am luat legătura cu BERD-ul şi sperăm ca în doi ani să schimbăm iluminatul public şi să acoperim absolut toată sfera de necesităţi din Satu Mare. Am avut discuţii pe mai multe paliere, zona energetică, anvelopare blocuri, dezvoltare industrială, curăţenie. E o experienţă benefică pentru ambele echipe“, a declarat Coica.

Edilul din Râmnicu Vâlcea a amintit câteva proiecte realizate în Satu Mare, ţinând să felicite echipa de la Zona Metropolitană care pregăteşte o serie de proiecte pentru următorul exerciţiu financiar.

Mă bucur că am reuşit să facem un schimb de experienţă fructuos. Un astfel de demers, şi anume acela de a căuta cele mai bune practici în administraţie din partea unor colegi primari reprezintă o şansă ca într-un fel cu bani puţini să realizezi multe lucruri. Este o premieră la nivel naţional ca primarii să înceapă o acţiune coerentă şi cu o periodicitate stabilită de a face schimburi de experienţă. D-l primar a fost la Râmnicu Vâlcea, a văzut câteva lucruri acolo, acum eu am văzut aici zona industrială, am văzut aquaparkul, şi vă felicit pentru aceste lucruri frumoase. În Râmnic aceste lucruri nu există şi sunt exemple de bune practici pe care noi le vom implementa cât de curând şi în zona Râmnicului”, a afirmat Emilian Frâncu.

Schimbul de experienţă nu se va opri aici. Echipe din Primăria Satu Mare vor mai face vizite la Râmnicu Vâlcea, şi invers, pentru a studia în detaliu anumite proiecte.

11 comentarii

 1. Eu Răspunde

  Are de la cine invata Coica! De la un primar corupt!!! Asta da performanta!

 2. codrean Răspunde

  amandoi doar sunt olteni…..ca si sefu lor cel mare

 3. florica Răspunde

  daca citim in memorie e judetul cu cele mai mari probleme vilcea ,experiente de tepe cred ca ia coica

 4. polgar Răspunde

  Bravo satmareni,pe banii vostri din taxe si impozote unii isi bat joc de voi,va ofera sula in brate iar ei se plimba cu jeepuri,fac excursii in zone exotice cu curve isi fac clinici si spitale ,se plomba in occident iar de doi ani doar poze peste poze si minciuni ,bravo satmareni a ti vrut schimbare o aveti bravo satmareni!!!!!!!!!!!!!!!

 5. eniko Răspunde

  spitalul il face alesul satmarenilor cu jeno amicu din carei

 6. Alex Răspunde

  Multumim D-lui Ilyés Gyula ptr. Zona Industriala si Aquapark:) El invata de la primarii din occident nu de la cei olteni :)) HAHAHAHa

  • Satmarean Răspunde

   Asa cum zici! :)) Sa vedem cu ce se va lauda Coica… poate cu acel catarg inceput de 1 an jumate! :))) Ii la croit drapelul inca?? :))

 7. satmarean Răspunde

  Da cine-i frate Rentea asta ca brusc se pricepe la primareala? Ce pregatire are? Ce experienta profesionala?

 8. Florica Tout Răspunde

  PENALII SE ADUNA! Imi pare rau ca am votat cu COICA numai pt ca e roman, de fapt nu e. E un HOT ordinar…..

 9. florica tout Răspunde

  PENALII SE ADUNA! imi pare rau ca am votat COICA, numai pt ca este roman, este HOT, nu are natie…

  • renata kiss Răspunde

   de parca nu stiati ca este amicul udemereilor cu care isi face apele la carei la spital la jenika si erjike…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A încercat să-și scoată copilul din țară ascuns sub pătura

O femeie în vârstă de 36 de ani este cercetată de polițiștii de frontieră pentru că a încercat să își...

Închide