Ultima actualizare: azi, 10:53
Locale

Şapte instituţii vor trece în subordinea Consiliului Judeţean în urma descentralizării

Hotel-SportŞapte instituţii vor trece în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare în urma descentralizării.

Preşedintele Adrian Ştef a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că instituţiile sunt: Direcţia Agricolă, filiala Agenţiei Naţională pentru Piscicultură şi Acvacultură, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, Palatul şi Clubul Elevilor, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Instituţiile vor trece în subordinea administrației județene cu tot cu patrimoniu, astfel că șefii de la județ vor avea de administrat clădiri noi. Printre acestea se află clădirile Direcției Agricole de pe str. Lăcrămioarei, o parte din clădirea Camerei Agricole de pe str. 1 Decembrie 1918, imobilele Direcției de Sănătate Publică dar și taberele școlare din Livada, Tarna Mare și Vrăticel.

Adrian Ștef a ținut să precizeze că și hotelul Sport va trece oficial în administrarea Consiliului Județean, precizând că se va încerca rezilierea contractului cu fosta firmă a lui Florin Gal, deoarece nu a făcut investițiile la care s-a angajat. Mai mult, în acest caz se fac investigaţii.

Vicepreședintele Mircea Govor a dat asigurări că firma care are concesionat terenul va rămâne fără hotel, precizând că a evacuat până și Gazeta de Nord Vest din sediul de pe str. Mihai Viteazu.

De asemenea, Mircea Govor a mai afirmat că-și dorește ca Agenţia pentru Protecţia Mediului să preia custodia Ariei Protejate Râul Tur, amintind de vechile discuţii cu societatea care administrează acum zona.

Deocamdată nu se cunoaşte procedura exactă după care vor fi finanţate aceste instituţii, însă este sigur că vor fi concursuri pentru posturile de directori. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Conducerea Consiliului Judeţean susţine că a fost obligată să intervină în cazul mănăstirii Bixad

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a susţinut astăzi o conferinţă de presă pe tema restituirii mănăstirii Bixad, preşedintele Adrian...

Închide