Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Sătmăreni la Cursul internațional de formare “OUT- tehnici de educație non-formală” organizat la Londra

London - Satu Mare (1)În perioada 28 octombrie- 4 noiembrie a avut loc Cursul internațional de formare “OUT- tehnici de educație non-formală” în Londra, Marea Britanie, în cadrul proiectului “OUT – A Training Course in Outdoor Education” printr-un parteneriat transnațional format din 10 organizații non-guvernamentale din 10 țări (Marea Britanie, România, Spania, Portugalia, Malta, Letonia, Ungaria, Slovacia, Grecia și Italia). Au participat 30 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, printre care și România, reprezentată de Asociația Culturală DACIDAVA din Satu Mare,  cu un grup format din 3 persoane : Cezara Darie (lider de grup), Roxana Irime și Horațiu Negrean.

Organizația gazdă a evenimentului și liderul de proiect, LoveLife Generation Limited din Marea Britanie, este la prima ediție a acestui eveniment, desfășurat anterior în Malta și Grecia. Scopul proiectului de față a fost să ofere tinerilor posibilitatea de a dezvolta o mai bună înțelegere a educației non-formale în aer liber, de a descoperi, deprinde și utiliza noi tehnici și metode educative. Mai mult decât atât, am făcut o incursiune în propunerile noului program de finanțare pentru tineret Erasmus Plus, care se va aplica pentru perioada 2014-2020 și am identificat oportunități pentru viitoare parteneriate și proiecte de tineret.

Împreună cu tineri din 10 țări din Europa, am aflat, cu adevărat, ce înseamnă recunoașterea educației non-formale în aer liber la nivel instituțional ca parte constituantă a educației copiilor și tinerilor, prin prisma exemplului oferit de Marea Britanie și de ce este nevoie de non-formal în educație. Exerciții de învățare non-formală de tip icebreaking, activități de team-building, caiac-canoe, diverse tipuri de cățărări au fost doar câteva din experienţele acestui proiect într-un oraș care are propriul său farmec. Țin să mulțumesc încă o dată colegilor de la LoveLife Generation Limited din Marea Britanie pentru tot sprijinul acordat, a fost un adevărat privilegiu să fim parteneri în acest proiect internațional de tineret, am învățat împreună unii de la ceilalți și sper ca în curând România, prin Asociația Culturală Dacidava, să fie gazda unui proiect internațional din seria OUT“, ne-a împărtășit din experiența sa în acest proiect, Cezara Darie, liderul de grup din partea României.

Tineret în Acțiune este programul Uniunii Europene care susține activitățile de învățare non-formală pentru tineri, prin finațarea de proiecte cu fonduri europene. Programul vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea solidaritãții și toleranței, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de suținere a activității de tineret. “Tineret în Acțiune” va fi implementat pânã la sfârșitul anului 2013, cu un buget total de 885 de milioane de Euro.

Ce este acțiunea 4.3?

Proiectele de formare și rețele” reprezintă o șansă pentru cei care activează în domeniul tineretului – indiferent de vârstă sau experiență – de a-și dezvolta competențele, pentru ca ulterior să poată pregăti proiecte Tineret în Acțiune. În același timp, printr-un astfel de proiect se formează noi atitudini și competențe, se creează rețele, care contribuie esențial la dezvoltarea capacității unei organizații sau instituții.  “Proiectele de formare și rețele” au  o puternică dimensiune de învățare, de formare și de dezvoltare a celor activi în sectorul de tineret. Iar aici poate fi vorba de lideri de proiecte, consilieri de tineret, supervizori, formatori, facilitatori, mentori, instructori și chiar de tinerii înșiși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.