Ultima actualizare: azi, 22:44
Locale

Atenţie la pirotehnice. Riscaţi 3 luni de închisoare pentru o petardă!

 artificii-itm-(6)Mare atenţia la articolele pirotehnice de sărbători. Polițiștii sătmăreni atrag atenția că persoanele asupra cărora se găsesc materiale interzise, cum ar fi petarde, riscă închisoarea de la 3 luni la 1 an.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare și agentul șef principal Dan Șipoș din cadrul IPJ Satu Mare au prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, acţiunile ce sunt desfăşurate şi materialele pirotehnice permise de sărbători. Ca şi anul trecut, sunt permise la libera comercializare doar materialele pirotehnice din grupa 1, cum sunt lumânările scânteietoare, steluțele, jerbele cu scântei sau alte astfel de pocnitori care conțin o doză mică de praf de pușcă. Celelalte pirotehnice pot fi comercializate doar de către personae specializate.

Poliţia recomandă să vă achiziţionaţi astfel de material doar de la persoanele fizice sau juridice autorizate. Pocnitorile gen petarde sunt strict interzise, atât comercializarea cât şi folosirea acestora de către personae neautorizate se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.

De altfel, în iarna trecută la Satu Mare nicio persoană nu a fost rănită în asemenea împrejurări, în schimb au fost au fost întocmite peste 30 de dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 24.941 petarde şi 31 de kg articole pirotehnice, din clasele/categoriile de pericol II-IV.

Şi în acest an poliţiştii urmăresc depistarea persoanelor ce încalcă reglementările legale în acest domeniu. Spre exemplu, luni, 16 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat aproape 300 de obiecte pirotehnice, din categoria celor interzise.

Petardele şi pocnitorile au fost găsite asupra unui minor de 14 ani, care a fost surprins de poliţişti în timp ce folosea fără drept articolele pirotehnice, pe Strada Deltei din municipiu. Întreaga cantitate de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, deţinute fără autorizaţie legală, au fost ridicate în vederea distrugerii. 

artificii-itm-(8)

4 comentarii

 1. ovidiu Răspunde

  sa … cu legile voastre cu tot..de idioti….pai nu copii se lovesc cu petardele ci batranii aia prosti..care habar nu au pe ce lume traiesc….inainte era mai super in noaptea dintre ani…simteai ca este ora 24…acum vrei sa vezi macar o pocnitoare si nu vezi nimik stau boii in casa si lasa sa faca parlamentarii ce vor ei….ROMANIA =coruptie cronica…..nu mai are leac…in veci

 2. ovidiu Răspunde

  AHO AHO sa… cu consecintele legale……doar legi aveti in capul ala mare….rahatiilor……..ROMANI IDIOTI FURACIOSI……..SI LA ANUL CARE VINE …..LA ANUL SI LA MULTI ANI….

 3. Om Răspunde

  Cum este posibil ca aceste petarde sa fie comercializate in voie chiar sub nasul politistilor comunitari cand se stie ca sunt atat de periculoase? Azi se vindeau in voie la taraba pe Aleea Universului din Micro 16 , aproape de sediul Politiei Comunitare.

 4. usl Răspunde

  ovidiu esti mandria noastra ne reprezinti te sustinem in afirmatii esti cel mai bun ditre noi asteptam sa te putem vota pentru locul ramas vacant la parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.