Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

Plata obligaţiilor fiscale pentru luna decembrie se face până în data de 20.12.2013

termen declaratii decembrieConform prevederilor Codului de procedură fiscală, data de 20.12.2013 este termenul limită pentru declararea şi plata obligaţiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente. Începând cu anul 2012 pentru luna decembrie a fiecărui an s-a modificat scadenta din data 25 în data de 21 cu  plata la o data anterioara daca  21 este zi nelucrătoare.

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV tot până la data de 20.12.2013.

Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole sunt obligate sa plătească cea de-a doua transă din impozitul anual până la data de 15.12.2013.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale, A.J.F.P. Satu Mare  recomandă contribuabililor următoarele:

– Utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor;

– Contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare.

Reamintim agenţiilor economici că în situaţia în care înregistrează obligaţii fiscale restante vor fi selectaţi în vederea efectuării inspecţiei fiscale şi vor fi  intensificate măsurile de executare silită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Organizațiile PDL vor picheta Prefecturile din fiecare județ

PDL va iniția acțiuni de pichetare a prefecturilor din întreaga țară pentru a protesta împotriva bugetului „cinic și lipsit de...

Închide