Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Organizațiile PDL vor picheta Prefecturile din fiecare județ

miting PDL (43)

PDL Satu Mare piechetat Prefectura săptămâna trecută

PDL va iniția acțiuni de pichetare a prefecturilor din întreaga țară pentru a protesta împotriva bugetului „cinic și lipsit de scrupule” pentru 2014 realizat de Guvernul Ponta, a informat prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul la finalul ședinței BPN al PDL de luni.

Andreea Paul a făcut o analiză detaliată a destinației banilor obținuți de Guvernul Ponta prin noi taxe și impozite impuse tuturor românilor începând cu 1 ianuarie. „Cele peste patru miliarde de lei obținute prin acciza nouă de 7 eurocenți la litrul de combustibil, noul mod de calcul al accizei de combustibil și taxa de stâlp  se duc astfel: 1,2 miliarde de lei la ministerul pușculiță de partid al lui Liviu Dragnea, 2,1 miliarde de lei se duc la capitolul bunuri și servicii”. Andreea Paul spune că este clară intenția de a se distribui bani discreționar de către Liviu Dragnea – „primarii vor primi bani și vor aduce bani celor indicați de ministrul Dragnea”. Andreea Paul a amintit că cel care acum este premier, Victor Ponta, spunea, la dezbaterile bugetului pe 2012, că „trebuie reduse cu 50% cheltuielile cu bunuri și servicii, trebuie oprit jaful bugetar”. „Victor Ponta nu numai că nu a redus cheltuielile cu bunurile și servicii ba chiar le-a crescut semnificativ. Deci, 2,1 miliarde de lei din banii plătiți de români pe taxele și impozitele noi se duc pentru atribuiri directe, fără licitație, pe contracte cu bani publici”, a spus Andreea Paul. Ea a mai atras atenția că banii din acciza nouă din prețul carburanților nu se regăsește la bugetul ministerului care construiește autostrăzi, condus de Dan Șova. „Dl. Șova a primit doar un miliard de lei pentru investiții. Așa că întrebăm deschis unde sunt banii luați de la români pentru autostrăzi?”, a spus Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL a atras atenția că Guvernul Ponta își asumă, prin bugetul pentru anul 2014, evaziunea fiscală. „Acest buget stă sub semnul complicității dintre Guvernul Ponta și marii evazioniști din România. Veniturile bugetare prevăzute a fi colectate la buget, raportate la PIB, sunt mai mici în 2014 – 32,9% față de 33,6% în 2013”, a spus Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL a amintit că USL a venit la putere promițând servicii mai bune de sănătate și un sistem de educație mai bine finanțat. „În schimb, pentru 2014 USL a tăiat bugetul sănătății cu aproape două miliarde de lei și a alocat cel mai mic procent raportat la PIB pentru educație din ultimii cinci ani”.

Andreea Paul a declarat că potrivit calculelor sale, aplicarea de la 1 ianuarie 2014 a măsurii de diminuare a CAS-ului cu cinci puncte procentuale ar fi condus la un impact real în economie și în nivelul de trai:  creșterea salariului mediu pe economie cu 160 de lei, 10 lei în plus la pensie, un plus de 75.000 de locuri de muncă, impact neutru pe inflație și un plus de creștere economică de 2,7 procente.

Un comentariu

  1. Anonim Răspunde

    Vreti sa nu mai fie unguri la guvernarea României? (Frati români, ca matematician va rog: ) Trebuie sa le scadem procentul la alegeri, deci "calcati-va pe inima" si mergeti intotdeauna la votare. Eu am trait intr-o localitate unde predominau saşii si pot spune ca ii stimez pentru comunitatea pe care o fac impreuna cu românii. 1 roman si 1 vot UDMR = 50%/50%, dar 99 romani si 1 vot UDMR = 99% ro/ 1% UDMR adica iesirea ungurilor de la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.