Ultima actualizare: ieri, 21:00

Locale

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunității lui Ovidiu Silaghi

silaghi stefDNA a anunaţ astăti printr-un comunicat de presă că solicită ridicarea imunităţii europarlamentarului Ovidiu Silaghi, preşedinte al PNL Satu Mare, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Redăm în continuare comunicatul.

În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 şi ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curţii Constituţionale, doamna Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitarea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii şi formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, membru al Parlamentului European, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență în formă continuată, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.
Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată constau în aceea că, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu să deschidă noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, în schimbul exercitării, de către ministru, a influenţei sale asupra unor funcționari din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) astfel încât C.N.A.D.N.R. S.A. să efectueze în termen plățile aferente contractelor încheiate cu SC Romstrade SRL și pentru continuarea derulării contractelor, în condițiile în care erau înregistrate întârzieri în execuţia lucrărilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susținerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului.
Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la acelaşi om de afaceri suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor decidente din cadrul CNADNR SA, în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.

Ovidiu Silaghi a avut calitatea de deputat în Parlamentul României până la data de 3 septembrie 2013, iar în prezent este membru al Parlamentului European.

Potrivit articolului 9 al Protocolului privind privilegiile şi imunităţile europene, membrii Parlamentului European beneficiază, pe teritoriul naţional, de imunităţile recunoscute membrilor Parlamentului propriei ţări.
Având în vedere că imunitatea domnului Ovidiu Silaghi derivă din calitatea acestuia de ministru, însă competenţa de a ridica această imunitate este atribuită camerei din care face parte, este necesară transmiterea unei solicitări către Parlamentul European pentru comunicarea unei opinii din care să rezulte dacă susnumitul beneficiază de art. 9 din Protocolul privind privilegiile şi imunităţile europene, iar în caz afirmativ să dispună ridicarea acestei imunităţi.

12 comentarii

 1. nico_pop Răspunde

  Toata clasa politica satmareana este pe faras. Urmeraza Govor si Stef! Toti primarii au fost la Apaserv, inclusiv Cehi Arpad si Gyula care sunt anchetati de ANI pentru mandatul care a durat pana in 2012. Partidul UDMR-PSD e pe cale de disparitie la Satu Mare si PNL se desfiinteaza odata cu intrarea lui Silaghi la bulau!

 2. nico_pop Răspunde

  de ce nu publicati comentariile?

 3. flacara violeta Răspunde

  APOI V-A URMA CUMNATUL KARATISTO-PRESEDINTE stef! La puscarie cu acesti indivizi ,indiferent cum ii cheama si de la ce partid provin.ACEST SISI NE-A FACUT DESTUL DE RAS ,ALATURI DE ALTI CIRCARI: MARIAN V.,STEF, petric si tot usl-ul!

 4. pusca Răspunde

  Sa te vedem la puscarie impreuna cu Stef

 5. dorel Răspunde

  caracatita penala din PNL …..SILAGHI,,STEF..ZETEA,,PAPICI…ANI SI DNA TREBUIE SA LE ARATE ADEVARATA FATA

 6. Alin Răspunde

  Record absolut pentru mafia USL-ista satmareana! Coica si Silaghi sunt pe toate posturile TV, parca se concureaza in fapte penale!

 7. vlad Răspunde

  domnule SISI blstemul BRATENILOR din mormint va ajunge pe fiecare din cei care ati incalcat idealurile liberale , AVIS AMATORILOR ,,PRIMARAS Liberali care vati indestulat din bani pensionarilor care nu reusesc sa cumpere o cutie de ALGOCALMIN si voi va plimbati pe bani lor si va umflati contuile famililor si amicilor

 8. elena Răspunde

  votati USL facem poduri, centura la Satmar, …. o ca o ramas numa sensu giratoriu de la iesire spere Carei no teapa , asta e USL … Ma votati USL CA FACEM TOT … Tot noi Govorcas, Sisi, Stefff, etc

 9. Colindul anului Răspunde

  Ne-ati furat Satmaru’
  Voi si Florisalu !

 10. pierre Răspunde

  LA PUSCARIE CU SILAGHI ,STEF,NASTASE SI PONTA – TZIGANUL BORAT DIN OLTENIA CU FATZA DE MONGOLOID SI ”DOTTORE”IN ARTA MINCIUNII SI A FURTISAGULUI SUB TOATE FORMELE LUI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.