Ultima actualizare: azi, 14:52

 

Locale

Finanţele sătmărene şi-au depăşit planul. Salariile profesorilor vor fi asigurate

ioan-mircea-ardelean,-dana-godja-(5)Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, alături de purtătorul de cuvânt, Dana Godja, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, rezultatele financiare la finalul lunii noiembrie, rezultând că instituţia şi-a depăşit planul.

Mircea Ardelean a ţinut să reamintească agenţilor economici că în această lună termenul de plată a obligaţiilor fiscale este de 20, nu 25 cum e în mod obişnuit, din cauza sărbătorilor.

El a arătat că gradul de colectare pe luna noiembrie a fost realizat în procent de 103,49%, adică s-a încasat cu 2,5 milioane lei peste planul de 90 milioane stabilit, judeţul situându-se peste media pe ţară, în primele 20.

De la începutul anului Finanţele sătmărene au încasat 878 milioane lei, cu 13,5 mai mult decât era prevăzut în plan.

 În ce priveşte inspecţia fiscală, Ioan Mircea Ardelean, a spus că în perioada ianuarie – noiembrie au fost realizare 1680 de acţiuni, atrăgându-se sume suplimentare în valoare de 67,5 milioane lei.

Referitor la taxa auto, în aceeaşi perioadă au fost depuse 2844 de cereri, instituţia a încasat 7,34 milioane și a restituit 11,86 milioane către proprietarii taxei ilegale de mediu.

 Ardelean a precizat că s-au făcut demersuri pentru asigurarea sumei care lipseşte de la plata salariilor profesorilor. Astfel, s-a solicitat suma de 15,5 milioane lei, iar conform informaţiilor furnizate, mai lipseşte o sumă de 483.000 de lei. Şeful Finanţelor sătmărene a dat asigurări că suma va fi completată şi nu vor fi probleme. De fapt, în fiecare an există această problemă cu salariile profesorilor, fiind nevoie de rectificare bugetară.

În schimb, Ardelean le transmite profesorilor că anul acesta nu se vor aloca bani pentru plata drepturilor câştigate în instanţă, acestea urmând să fie plătite probabil în primul semestru al anului viitor. La nivelul judeţului Satu Mare, profesorii au de primit 6 milioane lei prin sentinţe.

Situaţia nu este foarte bună la plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. S-a solicitat 9,8 milioane, se vor aloca 4,2 milioane urmând să mai fie o diferenţă de 5,6 milioane, care deocamdată nu se ştie de unde va fi acoperită.

3 comentarii

 1. Satu Mare si Vaslui Răspunde

  Felicitari, ati smuls pielea de pe agentii economicii satmareni ca sa va realizati planul transmis de la centru, ca nu care cumva sa va ia la intrebari de ce nu se incaseaza,verifica sau amendeaza,pentru ca mai apoi toti acesti bani sa fie repartizati, dupa ce ii virati la bugetul statului, catre judete ca Vaslui Botosani Teleorman Dolj si noi suntem insa cei care ne laudam. Bravo inca odata.

 2. Marta Capra Răspunde

  Dl.Ardelean profesorii din oras vor face plangeri penale impotriva ordonatorilor de credit pentru nerespectarea ord.de esalonare a sumelor castigate in instanta Cei din comune au cam primit aceste transe,iar in toata tara sunt numai 2-3 judete care si-au permis sa nu acorde aceste drepturi obtinute prin sentinte judecatoresti,care sunt drepturile noastre din 2008.
  .
  ,

 3. demon Răspunde

  sper ca la senatori, deputati, parlamentari, membrii de partide – sa platit la zi banii.
  Macar ei s-o duca bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.