Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Guvernul a dublat valoarea centurii municipiului Satu Mare. Nu se știe când vor începe lucrările

CenturaGuvernul a majorat, în ședința de miercuri, valoarea estimată a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare, la 730.401.000 lei față de 379.846.000 lei cât era prevăzută în hotărârea de anul trecut.

Printre actele normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 4 decembrie, a fost inclusă o nouă hotărâre privind modificarea HG 1084/2012 prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, judeţul Satu Mare.

De fapt, prin această hotărâre adoptată de Guvern, ieri s-a aprobat o nouă valoare totală a investiţiei, 730.401.000 lei. Finanţarea se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Departamentul pentru proiecte de infrastructură și investiții străine. Această hotărâre urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.

În noiembrie 2012, s-a adoptat hotărârea 1084, care aproba indicatorii tehnico-economici ai centurii municipiului Satu Mare, valoarea totală a investiției fiind 379.846.000 lei, inclusiv cu TVA. Durata de realizare a investiției era de 12 luni, la vremea respectivă. Finanțarea s-ar fi putut realiza, conform hotărârii guvernului, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, de la titlul 56 “Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare”, alineatul “Fondul European de Dezvoltare Regională”, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Deocamdată nu se știe când va avea loc licitația și nici când vor demara lucrările.

5 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Va spun eu cand! La pastele cailor!!! Minciuni peste minciuni

  2. Roland Răspunde

    Vor incepe cat de curand posibil, doar vor sa puna mana pe bani.

  3. ion romanu Răspunde

    s-a dublat valoarea pentru ca nu erau destui bani si cel care misca thenic asist si alte firme din teleorman. sa ajunga la toti cate o vila pe o insula pustie… mama lor de gunoaie

  4. Ardelean Radu Răspunde

    Vom avea centura pe hartie !!! In schimb, banii o sa dispara

  5. andreea vass Răspunde

    In HG-ul de anul trecut era prevazuta finantarea centurii pana la intersectia cu str.Aurel Vlaicu si acum s-a prelungit pana la intersectia cu str.Gorunului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.